/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kage uden hævemiddel?
Fra : Ultimatos


Dato : 03-06-03 21:09

Jeg har netop fundet opskriften på en "vinderkage" (Signes appelsinkage -
vinder i P4), men i opskriften er hævemiddel ikke at finde - kan det passe?

m.v.h.



 
 
Padmé Amidala (03-06-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 03-06-03 21:09

Kan du ikke overtales til at dele opskriften?

VH
Padmé Amidala



Ultimatos (03-06-2003)
Kommentar
Fra : Ultimatos


Dato : 03-06-03 21:58


"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
news:3edd0062$0$48908$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Kan du ikke overtales til at dele opskriften?
>
> VH
> Padmé Amidala
>
>
Jo.......

Signes appelsinkage
1 kg. mel
1 kg. margarine
1 kg. sukker
12 æg
Pynt:
Saft af 4 appelsiner
Saft af 2 citroner
400 gr. sukker
citron- og appelsinskal
Margarine og sukker røres godt, æggene tilsættes.
Mel røres i.
Dejen fordeles i en bradepande.
Bages i ca. 50 minutter ved 175 grader.
Pynten koges sammen og hældes på kagen mens den endnu er lun.

m.v.h.




Jette Mogensen (03-06-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 03-06-03 22:06


"Ultimatos" <"(perrikke@privat.dk)"> skrev i en meddelelse
news:3edd0b76$0$48913$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
> news:3edd0062$0$48908$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Kan du ikke overtales til at dele opskriften?
> >
> > VH
> > Padmé Amidala
> >
> >
> Jo.......
>
> Signes appelsinkage
> 1 kg. mel
> 1 kg. margarine
> 1 kg. sukker
> 12 æg
> Pynt:
> Saft af 4 appelsiner
> Saft af 2 citroner
> 400 gr. sukker
> citron- og appelsinskal
> Margarine og sukker røres godt, æggene tilsættes.
> Mel røres i.
> Dejen fordeles i en bradepande.
> Bages i ca. 50 minutter ved 175 grader.
> Pynten koges sammen og hældes på kagen mens den endnu er lun.
>
> m.v.h.
>
>
>
Grunden til at man bruger hævemiddel er ,at man gerne vil spare på
æggene.Men med 12 æg er der ingen problemer.Husk at fedtstof og æg skal
have samme temperatur og pisk godt efter tilsætning af hvert æg,så du får
masser af luft bundet i æggene.Det er det der hæver kagen.-Konsistensen skal
være som mayonaise.Melet røres forsigtigt i.Hvis du rører kagen for
meget,efter at melet er tilsat,vil den ikke hæve ret meget.

mvh Jette



Bo Warming (04-06-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 04-06-03 10:49

> > Signes appelsinkage
> > 1 kg. mel
> > 1 kg. margarine
> > 1 kg. sukker
> > 12 æg
> > Pynt:
> > Saft af 4 appelsiner
> > Saft af 2 citroner
> > 400 gr. sukker
> > citron- og appelsinskal
> > Margarine og sukker røres godt, æggene tilsættes.
> > Mel røres i.
> > Dejen fordeles i en bradepande.
> > Bages i ca. 50 minutter ved 175 grader.
> > Pynten koges sammen og hældes på kagen mens den endnu er lun.
> >
> > m.v.h.
> >
> >
> >
> Grunden til at man bruger hævemiddel er ,at man gerne vil spare på
> æggene.Men med 12 æg er der ingen problemer.Husk at fedtstof og æg skal
> have samme temperatur og pisk godt efter tilsætning af hvert æg,så du får
> masser af luft bundet i æggene.Det er det der hæver kagen.-Konsistensen
skal
> være som mayonaise.Melet røres forsigtigt i.Hvis du rører kagen for
> meget,efter at melet er tilsat,vil den ikke hæve ret meget.

Engang købte jeg en sæk soyabønner fra Nutana, Bjæverskov
og levede af vegetar-bag i årevis

Når der er ikke-hårde bønner eller nødder, behøves ikke hævemiddel, selv
hvis man er protesebærer, (hvad jeg ikke er)

Men industrialismen opreklamerede carbonat-hævemidler som high tech gær, og
nu tror folk at selv fladbrød skal hæves

(hæver æg ved at der dannes luft eller ved at give blød konsistens så
kuldioxid-bobler i dejen er unødvendig? )



stormfeldt (03-06-2003)
Kommentar
Fra : stormfeldt


Dato : 03-06-03 21:11

Det havde været nemmere at svare på, hvis man kendte ingredienserne. Men
der findes masser af kager uden hævemidde. Så det kan da meget vel
passe.

Hilsen Stormfeldt

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


stormfeldt (03-06-2003)
Kommentar
Fra : stormfeldt


Dato : 03-06-03 22:06

Hovsa mit indlæg krydsede åbenbart opskriften

Jeg tror den er god nok.

Stormfeldt

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Nette (03-06-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 03-06-03 23:12


"Ultimatos" skrev i en meddelelse
news:3edd001e$0$83046$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg har netop fundet opskriften på en "vinderkage" (Signes appelsinkage -
> vinder i P4), men i opskriften er hævemiddel ikke at finde - kan det
passe?

Hejsa

Jeg har set din opskrift, og ja, det kan sagtens passe.
Den opskrift, du har fået fat i, er hovedopskriften til skærekager. Dvs. det
er en opcremning der sker. Du "cremer" margarine og sukker luftigt op og
tilsætter æggene lidt efter lidt. Dette giver hævningen til kagen i ovnen og
det er derfor vigtigt, at den bliver god luftig i opcremningen.

Variationen af kagen er i din opskrift med appelsin, men det kunne også være
med mandler, nødder, kakao, marmoreret, citron, andre bær, div. essenser osv
osv....

Forøvrigt ligner det lidt den der gamle AMOopskrift fra 70´erne, som min mor
til min store skræk altid bagte til fødselsdagene. Jeg fik altid åndenød,
når jeg spiste af den, og først flere år senere fandt jeg ud af, at jeg
ikke kan tåle appelsinskræl. Kan det mon passe, det er den?

Nette



Inger Pedersen (05-06-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 05-06-03 14:26


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse

> Forøvrigt ligner det lidt den der gamle AMOopskrift fra 70´erne, som min
mor
> til min store skræk altid bagte til fødselsdagene. Jeg fik altid åndenød,
> når jeg spiste af den, og først flere år senere fandt jeg ud af, at jeg
> ikke kan tåle appelsinskræl. Kan det mon passe, det er den?
>

Ja - og da hed den også Signes appelsinkage. Jeg måtte lige dykke ned i mine
gamle opskrifter, og måske er den endnu ældre - jeg mener, jeg fik hæftet af
min svigermor sidst i 60'erne, men er ikke sikker.
Gad i øvrigt vide, hvordan P4 har det med at lade en opskrift fra et gammelt
Amo-hæfte vinde?

Hilsen Inger





Nette (05-06-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 05-06-03 18:48


"Inger Pedersen" skrev i en meddelelse news:bbngcq$6nd$1@sunsite.dk...
> Ja - og da hed den også Signes appelsinkage. Jeg måtte lige dykke ned i
mine
> gamle opskrifter, og måske er den endnu ældre - jeg mener, jeg fik hæftet
af
> min svigermor sidst i 60'erne, men er ikke sikker.

Jeg synes nok nostalgien kom op i mig

> Gad i øvrigt vide, hvordan P4 har det med at lade en opskrift fra et
gammelt
> Amo-hæfte vinde?

Ja, det kan man så undre sig over

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste