Anne-Marie og Leo <maigaard-jensen@mail1.stofanet.dk> skrev:>
> Der kan sikkert skæres lidt i fedtstoffet uden at ødelægge den helt
>
Kan man generelt ikke blot erstatte fedtstof med bananer i rørekager,
hvis man vil nedsætte fedtmængden?
Det har jeg ofte set i kager uden smør...
Her er en opskrift på en kage uden smør/margarine/olie, hvor der netop
benyttes bananer...
(specielt kalorielet er den vist ikke med glasuren og alt det sukker)
CHOKOLADE-BANANKAGE
Forberedelsestid: 15 min.
Bagetid: 30 min.
Ingredienser:
5 dL mel
3 tsk bagepulver
½ dL kakao
2 ½ dL sukker
¼ tsk tvekulsurt natron
2 æg
1 ¾ dL kogende vand
1 tsk vanilleessens
2 bananer, skrællede og brækket i stykker
Glasur:
100 g flødeost
1 ¼ dL flormelis
1 spsk varm mælk
1 spsk kakao
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180°C. Pensl en form med smør.
2. Pisk æg, vanilleessens og sukker luftigt med en håndmikser.
Tilsæt vandet og bananer. Pisk lidt. Bland kakao, bagepulver,
natron og mel sammen i en skål. Pisk/bland melblandingen i
æggeblandingen. Husk ikke for lang tid!
3. Hæld dejen i formen og glat overfladen. Bag kagen i ca. 30-40
minutter.
4. Lad kagen stå i formen i 10 minutter, før den vendes ud på en
bagerist til afkøling.
5. Bland flormelis og flødeost. Tilsæt kakao og
mælk. Røres godt - til blandingen er jævn. Fordel glasuren jævnt
over kagen med en paletkniv.
--
Kata
http://hjem.get2net.dk/kata