"Kathrine" <katras@FJERN-DETTEofir.dk> skrev i en meddelelse...
> Nogen der ligger inde med en opskrift på subj.?
Opskriften på kajkage er lidt vanskeligt at forklare. - Du nævner selv, at det
er lagkagebund med lyserød smørcreme og grøn marcipan over. Så resten
må være overladt til din egen fantasi så det ligner en grøn frø.
Her har jeg halet en mindre husmoder opskrift frem fra den gamle kagebog..
Hurtig og nemt!!
Kermit / kajkage / eller blot grønne frøer:
(9 stk)
1 købt sandkage (450 g)
100 g smør
1 2/3 dl flormelis (sigtet)
2 tsk mælk
rød frugtfarve
vanille- eller jordbæressens
9 chokoladepastiller, halverede
slik til pynt (fx lakridskonfekt)
Grøn marcipan (grøn glasur kan også bruges)
Sandkagen skæres i 3 tykke skiver på langs. Hver skive skæres i 3
runde stykker med en 6 cm kikseudstikker; undgå sandkagens mørke
kanter.
Smørret piskes i en mellemstor skål med en håndmixer, til det er glat.
Tilsæt flormelis og mælk og bliv ved med at piske, til det er let og
cremeagtigt. Farves med rød frugtfarve og smages til med vanille-
eller jordbæressens. Fordel denne smørcreme på de 9 stykker kage;
gem 1 spsk af smørcremen. Cremen formes til en halvkugle over
hver kagebund; glattes med en bredbladet kniv. Sæt de halve
chokoladepastiller (som ører) fast på siden af kagerne med resten
af smørcremen. Sæt kagerne på en bakke; afkøles i køleskab i 2-3
timer, eller til de er faste.
Den grønne marcipan rulles - og stikkes ud, og formes over kagerne.
Det nederste af bunden kan evt. dyppes i smeltet chokolade.
Frøerne pyntes med lakridskonfekt som øjne og fødder.
Skær forsigtigt en mund ud med en spids, skarp kniv.
PS: Øjnene kan også lave med en lille klat hvid glasur og bagefter med
en lille bitte klat tempereret mørk chokolade som propil, - tungen kan evt.
laves med lidt rød marcipan.
Hvis du vil bruge lagkagebunde, så læg 2 bunde sammen med fx
abrikos- eller jordbærmarmelade. - Held & lykke!
)