/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pinde(formet)mad
Fra : Bo Warming


Dato : 15-05-03 12:39

Skær kød, fisk eller pølse i så lange strimler, at de netop ikke falder fra
hinanden.
Læg dem på plastunderlag i mikrobølgeovn og varm kun så meget, at protein
koagulerer.
Spis straks, eller - især -
Lad tørre og brug som snacks nårsomhelst, hvorsomhelst, evt sammen med
pitabrød skåret i strimler og tørret.

Ingen brug for køleskab eller tallerken eller kniv&gaffel - dovent,
æstetisk, hurtigt, fuldgyldig sund mad
Når en vis opvarning er sket, og derefter tørring, sker selv efter måneder
ingen harskning -
jeg har depoter stående hist og pist i stuen og spiser for sjov og til te,
kaffe, øl, vin som måltid - kun er der et småproblem inden tørhed, nemlig at
min kones katte snupper fisken (sild der ligesom medisterpølse halveres to
gange på langt til kvarter.

Alskens dip kan bruges (smør, løgfedt, smagspulvere rørt op med vand eller
mælk, japalenos/salsa blandinger)
hvis man har tid at komplicere sagen når man overfaldes af (lækker)sult.

At forme til lange tænker - især tyndere end breadsticks som det er
inspireret af - betyder tørring sker hurtigt og ingen mugnings-risiko .
Bruger man som underlag flamingoskum-bakker .
som rå sild købes i i Netto
, kan man lægge madpindene , så de ikke kommer til at klæbe sammen, og
bevarer lang lige form
--


Bo Warming
Bjelkes Alle 46
2200 København N
Tel: 3586 1000
Fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com



 
 
Invader Zim (15-05-2003)
Kommentar
Fra : Invader Zim


Dato : 15-05-03 16:10

Bo Warming wrote:
> Skær kød, fisk eller pølse i så lange strimler, at de netop ikke
> falder fra hinanden.
> Læg dem på plastunderlag i mikrobølgeovn og varm kun så meget, at
> protein koagulerer.

nu spørger jeg sikkert dumt, men hvad betyder det?

ellers interessant opskrift!

-Invader Zim



Bo Warming (15-05-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 15-05-03 17:26

"Invader Zim" <hahanoyoudont@death.poo> wrote in message
news:ba0a19$2h9n$1@news.cybercity.dk...
> Bo Warming wrote:
> > Skær kød, fisk eller pølse i så lange strimler, at de netop ikke
> > falder fra hinanden.
> > Læg dem på plastunderlag i mikrobølgeovn og varm kun så meget, at
> > protein koagulerer.
>
> nu spørger jeg sikkert dumt, men hvad betyder det?
>
> ellers interessant opskrift!

Det er mig der er dum at bruge biokemi-fagudtryk
Det naturlige proteinmolekyle, fx et enzym, ligger som en kæde rullet sammen
i en helt bestemt garnnøglestruktur der kan katalysere kropsreaktioner, liv.
Er det muskelprotein kan det trække sig sammen.

Den er sårbar for varme og kemi, og disse får garnnøglet til at rulle sig ud
og gå i stykker og vikle sig sammen på tilfældige måder, der ikke kan
befordre liv - men som smager bedre og derfor blødkoges ægs hvideprotein og
blommen hårdkoges og bøf går fra rød til brun og saltning gør fisk og kød
"lækkert sprængt". Smadringen af det naturlige og trist-smagende hedder både
denaturering og koagulation. Blod der bliver stift er et andet eksempel.

Ændringen fra liv til smadder sker på minutter ved 60 grader og på sekunder
ved 100 grader - hvis man varmer videre efter at ændringen er sket,
ødelægger man smagsstoffer og opnår intet (udover at visse bakterier kun får
deres proteiner koaguleret og de blir dræbt, ved længere tid og/eller højere
temperatur, og derfor er gammeldags husmødre så vilde med at gøre alt
"over-done"
så de ikke kan beskyldes for sjusket hygiejne



Invader Zim (15-05-2003)
Kommentar
Fra : Invader Zim


Dato : 15-05-03 19:04

Bo Warming wrote:
> "Invader Zim" <hahanoyoudont@death.poo> wrote in message
> news:ba0a19$2h9n$1@news.cybercity.dk...
>> Bo Warming wrote:
>>> Skær kød, fisk eller pølse i så lange strimler, at de netop ikke
>>> falder fra hinanden.
>>> Læg dem på plastunderlag i mikrobølgeovn og varm kun så meget, at
>>> protein koagulerer.
>>
>> nu spørger jeg sikkert dumt, men hvad betyder det?
>>
>> ellers interessant opskrift!
>
> Det er mig der er dum at bruge biokemi-fagudtryk
> Det naturlige proteinmolekyle, fx et enzym, ligger som en kæde rullet
> sammen i en helt bestemt garnnøglestruktur der kan katalysere
> kropsreaktioner, liv. Er det muskelprotein kan det trække sig sammen.
>
> Den er sårbar for varme og kemi, og disse får garnnøglet til at rulle
> sig ud og gå i stykker og vikle sig sammen på tilfældige måder, der
> ikke kan befordre liv - men som smager bedre og derfor blødkoges ægs
> hvideprotein og blommen hårdkoges og bøf går fra rød til brun og
> saltning gør fisk og kød "lækkert sprængt". Smadringen af det
> naturlige og trist-smagende hedder både denaturering og koagulation.
> Blod der bliver stift er et andet eksempel.
>
> Ændringen fra liv til smadder sker på minutter ved 60 grader og på
> sekunder ved 100 grader - hvis man varmer videre efter at ændringen
> er sket, ødelægger man smagsstoffer og opnår intet (udover at visse
> bakterier kun får deres proteiner koaguleret og de blir dræbt, ved
> længere tid og/eller højere temperatur, og derfor er gammeldags
> husmødre så vilde med at gøre alt "over-done"
> så de ikke kan beskyldes for sjusket hygiejne

fed forklaring, så forstår jeg også processen der fremkommer ved opvarmning
lidt bedre. :)

det vil jeg forsøge mig med i løbet af weekenden!

-Invader Zim



Bo Warming (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 16-05-03 10:20

"Invader Zim" <hahanoyoudont@death.poo> wrote in message
news:ba0a19$2h9n$1@news.cybercity.dk...
> Bo Warming wrote:
> > Skær kød, fisk eller pølse i så lange strimler, at de netop ikke
> > falder fra hinanden.
snip
> ellers interessant opskrift!
>
> -Invader Zim
>
Det gode ved pinde-formen er selvfølgelig også at du kan småsnacknible af
lækkeriet uden at krumme på gulvtæppet - fortand-skabt afbræk sker
forudsigeligt.

Og i modsætning til franske kartofler, kan du have et måltid i een hånd og
læse samtidig og ikke skulle ned i posen tyve gange. Dovenskab har skabt
alle menneskehedens gode opfindelser.

Er noget offtocip - jeg anbefales i landflygtighed til hamradio-ng - ikke
forstået, kom igen`?

Du ved godt at subscribe til en ng betyder ikke at du er forpligtet til at
læse alt i gruppen. Som i et supermarked går man udenom hvad erfaring siger
giver surt opstød.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste