Kitti Egevang skrev:
>Hej med jer.
>
>Er der ikke en af jer som ligger inde med opskriften på en rigtig god risret
>med kylling??
>Den må gerne smage af noget, men ikke være for stærk, da ungerne også skal
>kunne spise den
>Hilsen fra Kitti.
Vi har en opskrift som knægtene fik for en del år siden i skolen.
Opskriften stammer fra en dansker der havde været et par år i
Bangladesh (i hvert fald i det område). Det er en rigtig god opskrift
og ikke stærk, men med en dejlig smag:
1 stk. kylling (1.000 g)
2 stk. løg
1 dl olie
1 dl vand
Krydderier - alle skal være stødte (pulver)
½ tsk ingefær
½ tsk kardemomme
½ tsk gurkemeje
½ tsk kanel
½ tsk chili (f.eks. sød chili)
½ tsk salt
½ tsk peber
Kyllingen deles (f.eks. 8 stykker) og tørres af med køkkenrulle
Løgene pilles og skæres i små terninger
Krydderier blandes i en kop
Olien varmes i en gryde (gerne en god gammeldags stegegryde
og
løgene svitses i den varme olie til de er gyldne.
Krydderierne tilsættes under omrøring.
Kyllingestykkerne lægges i gryden med skindsiden nedad og svitses. Når
de er lysebrunde vendes de.
Vandet tilsættes og retten småkoger i ca. 45 minutter med
tætsluttende låg.
Serveres med ris - skyen (suppen/olien) kan øses op på risen alt efter
hvor fedtforskrækket man er
Pesonligt kan jeg også godt lide at få en salat af kinakål og
agurkeskiver til sammen med en god kraftig hvidløgsdressing.
En advarsel: Gurkemejen kan godt misfarve køkkenbord mv. - så tør
straks op hvis du spilder, og læg grydeskeen på en tallerken
--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet