Herb skrev:
>Jeg læste engang noget i en wok-kogebog om at hvis kartofler skæres på tværs
>så løber saften og dermed smagen ud af dem.. Wok-kogebogen mente at hvis man
>skar dem på langs ville kartoflerne holde bedre på saften og smage af mere.
>Det var noget med "årerne" i kartoflen som ikke måtte skæres over..
>måske en skrøne.. jeg ved det ikke..
Synes det lyder forkert - jeg har ikke målt og regnet, men mener at
kartofler skåret på langs får en større overflade og dermed kan miste
mere saft. Hvorimod en kartoffel delt på tværs kommer tætter på
kugleformen (mindst overflade i forhold til rumfang).
En anden ting er så at en kartoffel delt på langs nok bliver hurtigere
stegt og måske derved beholder smag og saft bedre - men altså ikke på
grund af årer (efter min mening).
--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet