|
| Havregryn og kunstigt sødemiddel Fra : Jimmy |
Dato : 28-04-03 22:40 |
|
Hej
Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt på
havregryn med mælk?
Mvh
Jimmy
| |
Tanya M. (28-04-2003)
| Kommentar Fra : Tanya M. |
Dato : 28-04-03 23:16 |
|
Hejsa
Jeg bruger flydende hermesetas gold (den blå) men den er meget sød, så man
skal ikke bruge så meget af den.
Venlig Hilsen
Tanya
"Jimmy" <nyhedsgruppe@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:Qchra.1704$5x6.660@news.get2net.dk...
> Hej
>
> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt på
> havregryn med mælk?
>
> Mvh
> Jimmy
>
>
| |
Invader Zim (28-04-2003)
| Kommentar Fra : Invader Zim |
Dato : 28-04-03 23:26 |
|
Jimmy wrote:
> Hej
>
> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt
> på havregryn med mælk?
>
> Mvh
> Jimmy
øhh... honning?
heh ja undskyld, jeg hjælper ikke ligefrem. :/
-Invader Zim
| |
Niels (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Niels |
Dato : 29-04-03 00:33 |
|
Jimmy skrev:
> Hej
>
> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt på
> havregryn med mælk?
>
> Mvh
> Jimmy
>
>
Rosiner er udmærkede.
Mvh. Niels
| |
Hans Paulin (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Hans Paulin |
Dato : 29-04-03 00:40 |
|
Niels wrote:
> Jimmy skrev:
>> Hej
>>
>> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager
>> hæderligt på havregryn med mælk?
....må lige indsparke, at jeg hælder is-vand over mine
(grovvalsede øko)havregryn - og ikke andet...
....smager pragtfuldt!
--
Med venlig hilsen
Hans
| |
Søren Sohl (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Søren Sohl |
Dato : 29-04-03 16:02 |
|
> ...må lige indsparke, at jeg hælder is-vand over mine
> (grovvalsede øko)havregryn - og ikke andet...
>
Det var da yderst mystefistisk! Hvorfor skal det lige være koldt når alle vi
andre hælder varmt over?
| |
Hans Paulin (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Hans Paulin |
Dato : 29-04-03 23:59 |
|
Søren Sohl wrote:
>
> Det var da yderst mystefistisk! Hvorfor skal det lige være
koldt når
> alle vi andre hælder varmt over?
....jeg snakker om at spise rå havregryn - dém kan man jo fx. osse
hælde kold mælk over, ikke?
--
Med venlig hilsen
Hans
| |
Klaus Alexander Seis~ (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 29-04-03 06:28 |
|
Jimmy skrev:
> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager
> hæderligt på havregryn med mælk?
Flydende SØD er fin hvis den underdoseres (jeg bruger omkring
20 dråber til en havregrød kogt på 1 dl havreklid og 3½ dl vand).
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Kim Grandjean (29-04-2003)
| Kommentar Fra : Kim Grandjean |
Dato : 29-04-03 17:33 |
|
"Jimmy" <nyhedsgruppe@get2net.dk> wrote
> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt på
> havregryn med mælk?
Proteinpulver sødet med aspartam. Det giver smag, søder og tilfører ekstra
protein.
Venligst
Kim
| |
Ruth Nielsen (30-04-2003)
| Kommentar Fra : Ruth Nielsen |
Dato : 30-04-03 20:37 |
|
"Kim Grandjean" skrev i en meddelelse
> "Jimmy" wrote
>
> > Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt på
> > havregryn med mælk?
>
> Proteinpulver sødet med aspartam. Det giver smag, søder og tilfører ekstra
> protein.
I stedet for andre smagsstoffer snitter jeg et æble i småstykker og
fordeler dem over havregrynene, og spiser dem selvfølgelig med
kold mælk.
Ruth
| |
Peter Westh (01-05-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 01-05-03 09:55 |
|
"Jimmy" <nyhedsgruppe@get2net.dk> wrote in message
news:Qchra.1704$5x6.660@news.get2net.dk...
> Hej
>
> Kan man få noget sødemiddel, der ikke er sukker, som smager hæderligt på
> havregryn med mælk?
Det bedste jeg kender er "Perfect Strø" - det har i modsætning til f.eks.
"Sød strø" samme volumen som sukker, og det knaser også (næsten) ligesådan.
De har det i Føtex, og måske også andre steder. Ellers kan det fås på
postordre hos www.hermedico.dk
Se:
https://www.hermedico.dk/netkoeb/indkoeb/info-level-1.asp?produkt=650201
MVH
Peter
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-05-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-05-03 10:16 |
|
Peter Westh skrev:
> Det bedste jeg kender er "Perfect Strø" - det har i modsætning
> til f.eks. "Sød strø" samme volumen som sukker, og det knaser
> også (næsten) ligesådan.
Til gengæld kan det lave nogle slemme "kager" når det kommer i
kontakt med væde, synes jeg.
Og huske jeg galt når jeg siger at Perfect Strø bl.a. er baseret
på aspartam (som jeg gerne vil undgå)? Dens fætter, Perfect Fit,
bruger derimod acesulfamkalium som sødestof og svarer til den lidt
fjernere slægtning Atwel (som er grimmere i farven og en smule
dyrere - i hvert fald i Føtex).
// Klaus
- som ser frem til at prøve Splenda® en dag
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Rene' Hjorth (01-05-2003)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 01-05-03 14:10 |
|
[Klaus Alexander Seistrup | Thu, 1 May 2003 09:15:47 +0000 (UTC)]
>Og huske jeg galt når jeg siger at Perfect Strø bl.a. er baseret
>på aspartam (som jeg gerne vil undgå)?
Nej, du husker rigtigt - Sød Strø indeholder ikke aspartam, men her
heller ikke lige så "knasende".
>Dens fætter, Perfect Fit, bruger derimod acesulfamkalium som
>sødestof og svarer til den lidt fjernere slægtning Atwel
>(som er grimmere i farven og en smule dyrere - i hvert fald i Føtex).
Farven betyder intet, men prisen er forskellig - jeg tyr til Atwel fordi
jeg synes at sødeevnen hér er lidt stærkere (selvom der vist står det
samme på bøtterne).
> - som ser frem til at prøve Splenda® en dag
Well, JEG er ikke "solgt"; jeg synes faktisk ikke at smagen er så
perfekt (blev lidt skuffet), og er mere til en kombination af cyklamat
og acesulfam-K.
Meeeeeeeen... der er mange nye "bedre" kunstige sødemidler "på vej" på
det danske og Europæiske marked, så mon ikke verdenen en dag om f.eks. 5
år ser anderledes ud?
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Klaus Alexander Seis~ (02-05-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 02-05-03 07:59 |
|
René Hjorth skrev:
>> - som ser frem til at prøve Splenda® en dag
>
> Well, JEG er ikke "solgt"; jeg synes faktisk ikke at smagen er
> så perfekt (blev lidt skuffet),
Hm, ærgerligt. Men der er vel heller ingen udsigt til at det bliver
godkendt i Danmark lige med et første? Og hvordan er prisen i forhold
til den andre 1:1-sødemidler (Atwel, Perfect Fit)?
> og er mere til en kombination af cyklamat og acesulfam-K.
Det lyder osse som en god kombination - i det mindste smagsmæssigt.
> Meeeeeeeen... der er mange nye "bedre" kunstige sødemidler "på vej"
> på det danske og Europæiske marked, så mon ikke verdenen en dag om
> f.eks. 5 år ser anderledes ud?
Jo, det kunne man håbe på.
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Rene' Hjorth (02-05-2003)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 02-05-03 15:37 |
|
[Klaus Alexander Seistrup | Fri, 2 May 2003 06:59:20 +0000 (UTC)]
[Splenda®]
>Hm, ærgerligt. Men der er vel heller ingen udsigt til at det bliver
>godkendt i Danmark lige med et første?
Jojo, Sucralose er godkendt i hele EU og blandingsproduktet med f.eks.
maltodextrin kunne sikkert nemt blive godkendt hvis der var en Dansk
distributør/producent der ønskede at ansøge.
(den Amerikanske producent ønsker pt. ikke selv at håndterer lille
Danmark :) )
>Og hvordan er prisen i forhold til den andre 1:1-sødemidler (Atwel, Perfect Fit)?
Sikkert ganske udemærket; deres priser overfor producenter o.l. er ikke
urimelige.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Klaus Alexander Seis~ (02-05-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 02-05-03 23:14 |
|
René Hjorth skrev:
>> Men der er vel heller ingen udsigt til at [Splenda] bliver godkendt
>> i Danmark lige med et første?
>
> Jojo, Sucralose er godkendt i hele EU og blandingsproduktet med f.eks.
> maltodextrin kunne sikkert nemt blive godkendt hvis der var en Dansk
> distributør/producent der ønskede at ansøge.
Nå, dér kan man bare se.
(Hvis de så osse lige ville tage sig sammen og markedsføre den rene
sucralose, så man kunne undgå maltodextrinen.)
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Rene' Hjorth (03-05-2003)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 03-05-03 09:39 |
|
[Klaus Alexander Seistrup | Fri, 2 May 2003 22:14:05 +0000 (UTC)]
>(Hvis de så osse lige ville tage sig sammen og markedsføre den rene
>sucralose, så man kunne undgå maltodextrinen.)
Det tror jeg ikke at de gør, der skal en slags "filler" i - den
almindelige forbruger kan ikke doserer et sødemiddel der er ca. 3.000
gange så kraftigt som sukker.
Man kan så mene at maltodextrin er en dårlig filler, og at de istedet
skulle bruge proteinstoffer og "korte" kostfibre.
Men som et fluidum er langt mere sandsynligt; så man lærer at 1 dråbe et
1 tsk. sukker, 1 spsk. er... etc. etc. Det er mere europæisk.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Klaus Alexander Seis~ (03-05-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-05-03 10:03 |
|
René Hjorth skrev:
> Det tror jeg ikke at de gør, der skal en slags "filler" i - den
> almindelige forbruger kan ikke doserer et sødemiddel der er ca.
> 3.000 gange så kraftigt som sukker.
>
> [···]
>
> Men som et fluidum er langt mere sandsynligt; så man lærer at 1
> dråbe et 1 tsk. sukker, 1 spsk. er... etc. etc. Det er mere
> europæisk.
Og det er præcis den løsning jeg tænkte på. Cyklamat og sakkarin er
osse meget sødere end sukker, men en fortyndet vandig opløsning, som
fx "Flydende SØD", er let at dosere.
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Peter Westh (03-05-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 03-05-03 10:46 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:3d2ba926-f623-4776-96ff-199ca7626aba@news.szn.dk...
> Og det er præcis den løsning jeg tænkte på. Cyklamat og sakkarin er
> osse meget sødere end sukker, men en fortyndet vandig opløsning, som
> fx "Flydende SØD", er let at dosere.
Jeg er efterhånden helt gået væk fra kunstige sødestoffer, men da jeg brugte
dem regelmæssigt var mit foretrukne Cyklamat, købt i bøtter på apoteket. Det
er billigt, og jeg synes ikke det er sværere at dosere end f.eks. chilipeber
eller salt; En knivspids i en kop kaffe, to tsk i en kage osv.
MVH
Peter
| |
|
|