|
| Opskrifter på mad på 1/2 time Fra : Jette |
Dato : 21-04-03 10:47 |
|
Jeg vil prøve at skrive en kogebog lidt a la Kogebog for fattig.., blot med
mad der kan laves på en halv time. Jeg savner nemlig selv vildt sådan en bog
når klokken er 17.57. Det skal være sådan noget "kokke"-agtigt mad, altså
ikke frikadeller og kødsovs og heller ikke ugebladsopskrifter som "man tager
500 g fars og 200 g frosne ærter" Det behøver ikke være specielt
billigt, sundt eller børnevenligt. (De vil jo alligevel helst have pasta med
ketchup eller købe-kebabrulle) Har du sådan en opskrift modtager jeg den
gerne. Honorar kan jeg ikke rigtig tilbyde, men du må få min opskrift på en
krydderikage uden margarine og æg. En opskrift for en opskrift. Det er vel
meget rimeligt. Den sender jeg efter dette indlæg. På forhånd tak. Jette
| |
Niels Jacobsen (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Niels Jacobsen |
Dato : 21-04-03 11:00 |
|
Jette <jetteogjens@ofir.dk> wrote:
> Jeg vil prøve at skrive en kogebog lidt a la Kogebog for fattig..,
> blot med mad der kan laves på en halv time. Jeg savner nemlig selv
> vildt sådan en bog når klokken er 17.57.
Kender du Brugsens bog "Mad let & hurtig" ?
Den synes jeg indeholder flere gode opskrifter, der alle kan laves på
under 30 min.
M.v.h
Niels
| |
Bo Warming (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 21-04-03 12:13 |
|
"Niels Jacobsen" <niels.k.jacobsenTAENTREO@oncable.dk> wrote in message
news:3ea3c17e$0$142$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Jette <jetteogjens@ofir.dk> wrote:
> > Jeg vil prøve at skrive en kogebog lidt a la Kogebog for fattig..,
> > blot med mad der kan laves på en halv time. Jeg savner nemlig selv
> > vildt sådan en bog når klokken er 17.57.
Hvis sulten så skal tilfredsstilles kl 18.00 så er det jo skønt at Aldi,
Netto og Fakta har så meget lækker mad der blot skal være optøet for du kan
bide dig ind på dem direkte gennem emballagen
Kniv og gaffel er da sjov nok, og kong David straffede de krigere der ikke
brugte drikkeredskab(hjelm) men slubrede direkte op fra vandløbet i ørknen..
Jeg lærte i ulandene at man føler landskabet dårligt, hvis man ikke går
barfodet, og jeg syns at Bailey reklamespot har ret når den citerer
Nietzsche LET YOUR SENSES GUIDE YOU
så når ikke man spiser sammen med en smitsomt syg, så spis med fingrene ,
sug ud af plastiken og brug brødet ske når tunsalat skal spises med brød,
direkte af bægeret.Når jeg er gæst hos konventionelt borgerlige, får jeg
styret min lyst til bestik-æstetik o lign
Fanta smager så godt at det er sjovt at være tørstig, lød det klogt. Men til
at skylle mad ned, er der for mange citrusolier og sukker, så min
gastronomiske blanding består i at blande med 3 dele danskvand i 1½ liter
plastflaskerne, som hver gæst har en af, at gribe ud efter, når tørstig.
Schweppes Grape tonic er min hverdagsdrik, således fortyndet og oftest
stuetemperatur.
Nogle lande drikker slet ikke til maden - jeg tror at ligesom desert er
husmors forsøg på at fede familien, så drikker vi , "for det lokker
yderligere en skefuld mad ned" med den skønne afveksling mellem fast og
flydende.
Tilbage til naturen (Rousseau, Quesnai, Adam Smith)
| |
René Hansen (21-04-2003)
| Kommentar Fra : René Hansen |
Dato : 21-04-03 13:30 |
|
HVORFOR HVORFOR HVORFOR SKAL DU ØDELÆGGE ALT MED DINE DUMME INDLÆG BO
WARMING. FÅ DIG DOG ET LIV MENNESKE OG LAD OS ANDRE BYTTE OG NYDE I FRED DU
MÅ DA SNART GIVE OS ANDRE RESPEKT OG FRIHED TIL AT TALE SAMMEN UDEN DU
BLANDER DIG.
JEG VED DU SVARER DET GØR JEG IKKE DA DET ER FORMÅLSLØST LIGESOM DENNE POST
SIKKERT ER. BO WARMING RESPEKTER OS ANDRE OG SVAR MED EN SAGLIG
OPSKRIFT/INDLÆG OG DELTAG SAGLIG UDEN DE MENINGSØSE MOTORVEJSLANGE INDLÆG DU
SPILDER VORES TID MED
DU SPOLERE DAGLIG I DK.FAMILIE.BARN DESVÆRRE ER DU NU OSSE SPECIALiST I MAD
LIGESOM BØRN OG ALT MULIGT ANDET.
DIN TALETID I FOLKETINGET BLEV VIST ALDRIG TIL NOGET DET FORSØGER DU
URIMLIGT AT RÅDE BOD PÅ NU VIA NYHEDSGRUPPERNE. STOP DET OG DELTAG HVIS DU
HAR NOGET SAGLIGT AT KOMME MED OG NEJ BO WARMING DET DU SKRIVER ER IKKE
SAGLIGT LANGT LANGT FRA.
Til Jette håber du får mange gode opskrifter her er en jeg er glad for
Du køber en svinemørdbrad. Fjerne det værste fedtpus og skærer den næsten
igennem ned langs midten (1cm) Du banker den godt med kødhammeren. Du smører
et pænt lag Philadephia ud over hele det udbredte kødstykke. Salt peber 2
fed hvidløg og godt med soltørrede tomater. Køb soltørrede tomater der
ligger i olie de er ikke stive og hårde at arbejde med. Så skal den lukkes.
Du snor baconstrimler omkring hele mørbraden.... Stram bare godt til således
den lukkes godt. Du slutter nu af med lidt kødtråd som du vikler omkring
mørbraden hele vejen ned.
Så bruner du den og smider den i ovnen på 180 - 200 grader i ca30 min. Frisk
pasta er super til denne ret. Som sovs bruger jeg 1 dåse hakkede tomater med
peberfrugter og koger den op med karolines sauce. lidt hjemelavet ciabatte
brød er ikke værst
Jeg undskylder for mit indlæg til Jer andre men min grænse er ganske enkelt
nået med denne klogesen til
Hr Bo (altid en mening om alting) Warming.
Mvh René
"Bo Warming" <XUMPEYFQNLVX@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:KkQoa.48100$kp4.12976@fe08.atl2.webusenet.com...
> "Niels Jacobsen" <niels.k.jacobsenTAENTREO@oncable.dk> wrote in message
> news:3ea3c17e$0$142$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Jette <jetteogjens@ofir.dk> wrote:
> > > Jeg vil prøve at skrive en kogebog lidt a la Kogebog for fattig..,
> > > blot med mad der kan laves på en halv time. Jeg savner nemlig selv
> > > vildt sådan en bog når klokken er 17.57.
>
> Hvis sulten så skal tilfredsstilles kl 18.00 så er det jo skønt at Aldi,
> Netto og Fakta har så meget lækker mad der blot skal være optøet for du
kan
> bide dig ind på dem direkte gennem emballagen
>
> Kniv og gaffel er da sjov nok, og kong David straffede de krigere der ikke
> brugte drikkeredskab(hjelm) men slubrede direkte op fra vandløbet i
ørknen..
>
> Jeg lærte i ulandene at man føler landskabet dårligt, hvis man ikke går
> barfodet, og jeg syns at Bailey reklamespot har ret når den citerer
> Nietzsche LET YOUR SENSES GUIDE YOU
>
> så når ikke man spiser sammen med en smitsomt syg, så spis med fingrene ,
> sug ud af plastiken og brug brødet ske når tunsalat skal spises med brød,
> direkte af bægeret.Når jeg er gæst hos konventionelt borgerlige, får jeg
> styret min lyst til bestik-æstetik o lign
>
> Fanta smager så godt at det er sjovt at være tørstig, lød det klogt. Men
til
> at skylle mad ned, er der for mange citrusolier og sukker, så min
> gastronomiske blanding består i at blande med 3 dele danskvand i 1½ liter
> plastflaskerne, som hver gæst har en af, at gribe ud efter, når tørstig.
> Schweppes Grape tonic er min hverdagsdrik, således fortyndet og oftest
> stuetemperatur.
>
> Nogle lande drikker slet ikke til maden - jeg tror at ligesom desert er
> husmors forsøg på at fede familien, så drikker vi , "for det lokker
> yderligere en skefuld mad ned" med den skønne afveksling mellem fast og
> flydende.
>
> Tilbage til naturen (Rousseau, Quesnai, Adam Smith)
>
>
| |
Lisbeth Jacobsen (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 21-04-03 13:42 |
|
"René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea3e40a$0$42648$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> HVORFOR HVORFOR HVORFOR
HVORFOR skriver du med store bogstaver og HVORFOR gentager du et helt indlæg
og HVORFOR skriver du over det indlæg du citerer og HVORFOR ignorer du ikke
bare Bo, hvis du ikke kan styre dit temperament og HVORFOR ikke lige smutte
ind omkring www.usenet.dk og lære lidt om at deltage i debatten på en
ordentlig måde?
Mvh. lisbeth
| |
Anders (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 21-04-03 13:52 |
|
"René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea3e40a$0$42648$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> HVORFOR HVORFOR HVORFOR SKAL DU ØDELÆGGE ALT MED DINE DUMME INDLÆG BO
> WARMING. FÅ DIG DOG ET LIV MENNESKE OG LAD OS ANDRE BYTTE OG NYDE I FRED
DU
> MÅ DA SNART GIVE OS ANDRE RESPEKT OG FRIHED TIL AT TALE SAMMEN UDEN DU
> BLANDER DIG.
>
> JEG VED DU SVARER DET GØR JEG IKKE DA DET ER FORMÅLSLØST LIGESOM DENNE
POST
> SIKKERT ER. BO WARMING RESPEKTER OS ANDRE OG SVAR MED EN SAGLIG
> OPSKRIFT/INDLÆG OG DELTAG SAGLIG UDEN DE MENINGSØSE MOTORVEJSLANGE INDLÆG
DU
> SPILDER VORES TID MED
>
> DU SPOLERE DAGLIG I DK.FAMILIE.BARN DESVÆRRE ER DU NU OSSE SPECIALiST I
MAD
> LIGESOM BØRN OG ALT MULIGT ANDET.
>
> DIN TALETID I FOLKETINGET BLEV VIST ALDRIG TIL NOGET DET FORSØGER DU
> URIMLIGT AT RÅDE BOD PÅ NU VIA NYHEDSGRUPPERNE. STOP DET OG DELTAG HVIS DU
> HAR NOGET SAGLIGT AT KOMME MED OG NEJ BO WARMING DET DU SKRIVER ER IKKE
> SAGLIGT LANGT LANGT FRA.
her er et interessant link http://www.cs.auc.dk/~hans/bo-warming.OSS.html
Og så kan jeg anbefale et "killfilter"..................
Anders
| |
Hans Paulin (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Hans Paulin |
Dato : 21-04-03 15:36 |
| | |
Scorpmoon (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 21-04-03 14:25 |
|
> HVORFOR HVORFOR HVORFOR SKAL DU ØDELÆGGE ALT MED DINE DUMME INDLÆG BO
Bo Warmings email er webmaster@glistrup.com
Jeg anbefaler at give igen af samme skuffe. Find alle de mailinglists du
hader og sign ham op til dem. Vis ham hvordan spam føles på egen krop.
| |
Scorpmoon (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 21-04-03 14:27 |
|
Nåh ja og så i mellemtiden kan man se på hvor grim han i grunden er
http://www.kafka.dk/2002/bowar.htm
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
news:b80rff$m4q$1@news.net.uni-c.dk...
> > HVORFOR HVORFOR HVORFOR SKAL DU ØDELÆGGE ALT MED DINE DUMME INDLÆG BO
>
> Bo Warmings email er webmaster@glistrup.com
>
> Jeg anbefaler at give igen af samme skuffe. Find alle de mailinglists du
> hader og sign ham op til dem. Vis ham hvordan spam føles på egen krop.
>
>
| |
Jan Bøgh (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 21-04-03 19:56 |
|
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
news:b80rff$m4q$1@news.net.uni-c.dk...
> Jeg anbefaler at give igen af samme skuffe. Find alle de mailinglists du
> hader og sign ham op til dem. Vis ham hvordan spam føles på egen krop.
Der røg du, scorpmoon. over (under!) min grænse
Ploiiiiink!
-Jan
| |
sune vuorela (21-04-2003)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 21-04-03 15:17 |
|
En der kalder sig "Jette" <jetteogjens@ofir.dk> skrev:
>Jeg vil prøve at skrive en kogebog lidt a la Kogebog for fattig.., blot med
>mad der kan laves på en halv time. Jeg savner nemlig selv vildt sådan en bog
Smæk et par bøffer/koteletter/andet kød på panden.
Lav en god gang salat mens det steger.
Spis
Max 15 minutter!
--
Sune
| |
Anders (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 21-04-03 16:27 |
|
> Smæk et par bøffer/koteletter/andet kød på panden.
>
> Lav en god gang salat mens det steger.
>
> Spis
>
> Max 15 minutter!
>
> --
> Sune
Super opskrift. Er du kok?
Anders
| |
Scorpmoon (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 21-04-03 16:41 |
|
> > Spis
> >
> > Max 15 minutter!
> >
> > --
> > Sune
>
> Super opskrift. Er du kok?
>
Haha, sarkasmen syder mere end fedtet her..
| |
sune vuorela (21-04-2003)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 21-04-03 16:52 |
|
En der kalder sig "Anders" <alfaekko@nospamget2net.dk> skrev:
>Super opskrift. Er du kok?
Takker - men nej jeg er ikke kok.
Derfor kan man dog godt kende til lidt madlavning.
Og den nævnte fremgangsmåde smager faktisk godt.
Venlig hilsen
Sune
| |
Sabina Hertzum (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 21-04-03 17:36 |
|
Jette wrote:
> Jeg vil prøve at skrive en kogebog lidt a la Kogebog for fattig..,
> blot med mad der kan laves på en halv time. Jeg savner nemlig selv
> vildt sådan en bog når klokken er 17.57. Det skal være sådan noget
> "kokke"-agtigt mad, altså ikke frikadeller og kødsovs og heller ikke
> ugebladsopskrifter som "man tager 500 g fars og 200 g frosne ærter"
> Det behøver ikke være specielt billigt, sundt eller børnevenligt.
> (De vil jo alligevel helst have pasta med ketchup eller
> købe-kebabrulle)
jeg forsøgte mig fornylig med en gang spagetti cabonara... nem og hurtig men
feeeeeeeeeeed*G*
steg bacon på pande
kog pasta
rør 5 æggeblommer, 1½ dl fløde og 75 g parmesan ost sammen i en skål
hæld vandet fra pastaen, og vend den med det samme i saucen
hæld bacon over, vend og server.....
hvis det ønskes kan der bruges mere parmesan*G* men det er en smagssag..
kan laves på 15-20 minutter
--
Knus Sabina
www.MandeZonen.dk
Danmarks førende mandeportal.
| |
Rasmus Underbjerg Pi~ (21-04-2003)
| Kommentar Fra : Rasmus Underbjerg Pi~ |
Dato : 21-04-03 18:57 |
|
"Jette" <jetteogjens@ofir.dk> mælte sligt:
>Honorar kan jeg ikke rigtig tilbyde, men du må få min opskrift på en
>krydderikage uden margarine og æg. En opskrift for en opskrift. Det er vel
>meget rimeligt. Den sender jeg efter dette indlæg. På forhånd tak. Jette
Det lyder glimrende - jeg glæder mig til at prøve den :)
Som studerende er jeg efterhånden vant til at kaste ting sammen på ingen tid.
Det bliver som regel ikke noget særligt overvejet, men bare en improvisation
ud fra hvad jeg lige har i køleskabet, men jeg tænkte, at jeg kunne bidrage
med, hvad jeg har lavet her i aften. Så kan du bruge det, hvis du har lyst.
En minutsteak fra Føtex - ganske billig. Krydres godt med salt og peber og
steges ca. 4 minutter på hver side.
Medens den steger, tager jeg, hvad jeg har af grønt i køleskabet. Nogle
champignons, lidt peberfrugt, chilitomater, agurk, fetatern og ruccolasalat.
De større ting skærer jeg i mindre stykker, ruccolaen skyller jeg og slynger i
en af de her smarte plastikposer til at drive vandet fra salat (kan fås i de
fleste større supermarkeder til ringe pris). Jeg krydrer salaten med salt og
peber og overhælder med balsamicoeddike og lader den gerne stå lidt.
Dertil spiser jeg flute (Føtex's friskbagte campaju-flutes smager rigtig
godt!), evt. med mild ost skåret i tern (Føtex's 45+ Enggaard mellemlagret
smager mig, men det varierer sikkert meget fra person til person) og drikker
et glas rødvin.
Ok, dette er mit første madindlæg og jeg er relativt ny i gruppen. Det kan
være, hvad jeg skriver er trivielt og ubrugeligt, men i så tilfælde beder jeg
om overbærenhed.
Venlig hilsen,
Rasmus Underbjerg Pinnerup
--
Fortasse creditis me aliquid grave ac memorabile Latine dicturum esse.
Vere fures. Etenim perlecturus sum vobis catalogum lavandariorum. Hic
incipit: Tibialium paria tria, socci quinque, tunicae duae, nullum
amylum. Sic, actum est. Mihi plaudere nunc potestis. Die dulci fruimini.
| |
|
|