"MAndersen" <nospam@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3e9b170a$0$206$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Lyder banalt ikke?
Nææ
> Jeg har prøvet de opskrifter der er på melposer mv. - altså de
> traditionelle. Men er der andre opskrifter der kunne være gode til f.eks.
at
> få en ekstra sprød skorpe.?
> (Har tidl. spurgt til sprød skorpe og fået svar)
>
> Jeg er kun int. i almindeligt formfranskbrød, altså med mel, vand, gær
salt,
> etc. og gerne lige dit blandingsforhold der gør at dit brød er bedre end
mit
> kedelige-efter-for-kort-tid.
Her er den opskrift jeg bruger:
---
50 g marg.
6 dl. mælk
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 kg mel (med højt proteinindhold)
Smelt fedtstoffet og hæld det i en skål. Tilsæt mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt salt og sukker. Ælt mel i til en smidig dej. Stil dejen til hævning
ca. 30 min. Slå dejen ned og forn den til 2 brød (jeg putter dem i
franskbrødsforme). Efterhævning ca. 20 min. Rids brødene, pensl dem med
sammenpisket æg og drys evt. med birkes. Bagetid ca. 35 min ved 225 grader.
---
De plejer at blive gode, men rigtigt godt blev det først dengang jeg hørte
om at man skulle anvende mel med højt proteinindhold.
vh
Nielsen