Jaaaaaah!!! Nu skal der nastolgiseres her hos mig og min far!!!
Tusind tak!
Kan man evt. tilføje gær, for at få den til at holde sig??
HC
"Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> wrote in message
news:3e997974$0$32014$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Tina" <misstinadk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3e99744b$0$42643$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> >
> > "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3e996bf5$0$42637$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > Heysa
> > >
> > > Da jeg var lille lavede min mor nogle gange en kage, som min far
kaldte
> > for
> > > Galop Kringle.. Jeg VED ikke om den hedder det, eller om det var noget
> han
> > > kaldte den fordi vi som regel fik den når vi kom hjem fra galop
banen..
> > >
> > > Det var en kage, med sukker på og jeg mener også der var nødder eller
> > > lignende drys ovenpå..
> > >
> > > Den smagte uhmm....
> > >
> > > Der er ikke nogen her, der ved om der findes en kage der hedder galop
> > > kringle, vel?
> >
> > Det kan jeg bekræfte.
> >
> > Min mormor bagte også altid galopkringle. Ved ikke, hvad der blev af
> > opskriften (henved 20 år siden hun blev puttet i graven), men jeg mener,
> at
> > den var fra nogle samlekort med opskrifter på. Muligvis dem fra Hjemmet
> > (engang i halvfjerdserne.)
> >
> > Den smagte mums, var let at lave, og var drysset med sukker og
> nøddeflager.
> >
> > Tina
> >
> >
> Galopkringle:
>
> 400 g mel
> 2 tsk bagepulver
> 125 g smør
> 125 g sukker
> 50 g rosiner ( kan udelades hvis man ikke kan lide dem)
> 2 æg
> 1½ dl mælk
>
> til pensling:
> sammenpisket æg
>
> til pynt:
> tesukker
> 10 mandler
>
> Bland mel og bagepulver og smuldr fedtstoffet heri.
>
> Tilsæt sukker og rosiner og saml dejen med æggene og mælken.Brug en
> ske,dejen er ret lind.
>
> Læg dejen på en smurt bageplade med en ske,så den danner en kringle.Stiv
> dejen af med papirskraver,alufolie eller runde forme,så den holder faconen
> som kringle, når den bages.
>
> Skold og smut mandlerne.Hak dem groft.
>
> Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med tesukker og de hakkede
> mandler.
>
> Bag kringlen ved 200 grader i 30 min. Lad den køle af på en bagerist.
>
> Fryseegnet.
>
> Navnet hentyder til at den er meget hurtig at lave i forhold til en
kringle
> med gær. Til gengæld holder den sig ikke lækker så længe. Den skal spises
> samme dag den er bagt.
>
> mvh Jette.
>
> P.S. dejen kan også bages som Galopboller ( 24 stk) bagetid 12 min. Dejen
> kan også tilsættes reven citronskal.
>
>