Thu, 22 Mar 2001 21:52:30 +0100 skrev "Bettina Madsen"
<bettina@cyberdude.dk>
Hej Bettina,
>Du kan ikke bruge kartoffelmel til retter du skal koge op, da kartoffelmel
>ikke kan tåle kogning.
Det kommer faktisk helt an på formålet - hvis noget jævnet med
kartoffelmel koges bliver stivelsen "lang", altså en mere klistert
konsistens, hvilken man ikke ønsker for frugtgrød.
men til den begrænset mængde der f.eks. skal bruges til en suppe,
foretrækker jeg Arrowroot eller alternativt kartoffelmel, nettop for
at få noget der er helt klart, og at den er blevet "lang", mræker man
ikke på suppen.
>Min erfaring er også at maizena er bedst til at jævne med, da det er lettere
>at opløse
Maizena er bestemt godt at jævne med og også noget jeg bruger meget,
problemet med maizena er blot at "holdbarheden" af jævnen ikke er alt
for lang, så noget der er jævnet med maizena vil miste noget af sin
stivhed med tiden.
>og ikke får saucen til klumpe (som hvedemel)
Jeg har alsrig problemer med at bruge hvedemel, når blot det er rystet
ud i kold væske først, eller opbagt, er det et perfekt jævningsmiddel
da det giver en ret perfekt blødhed, men ulempen er naturligvis
uklarhed og at 5-10 minutters kogning er bedst.
Mvh,
René
www.rene.hjorth.com