"bent petersen" <Bent> skrev i en meddelelse...
> er der nogle her der ved hvordan man henkoger kød
> eller kender til bøger om det.
Man henkoger i særlige henkogningsglas, der lukkes med låg,
gummiringe og bøjle eller patentlåg, så luften presses ud af
glassene. Ved afkøling opstår et undertryk, der gør, at låget
suges hermetisk fast.
Ved henkogning af kød og andre ting, skal glasset (indhold + fyldt
op med vand) stå i vandbad i kogende vand i ca. 30 minutter med
låget løst på.
Til slut lukkes låget stramt til.
Iflg.
www.Gastrocorner.dk/lexicon ..
Henkogning: Konservering af levnedsmidler ved opvarmning til
80-100 ºC og opbevaring i hermetisk tillukkede beholdere.
-
Her er et link til Skipperhåndbogen "Mad ombord" af Kirsten Thomsen,
der bl.a. omhandler henkogning af kød, madopskrifter (henkogt kød
og fisk) mv. .. se:
http://www.ftlf.dk/skpbog/mad.htm
PS: Måske kan den lånes på biblioteket.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Nem mad - sund samvittighed:
Madplaner, indkøbsliste til ialt fire uger med nem,
varieret og sund hverdagsmad. Se her..
http://makeashorterlink.com/?R27222E04