/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Henkogning af kød
Fra : Ukendt


Dato : 02-04-03 20:53

er der nogle her der ved hvordan man henkoger kød
eller kender til bøger om det.

Mvh. Bent



 
 
Peter W. Bosse (03-04-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 03-04-03 04:55

"bent petersen" <Bent> skrev i en meddelelse...
> er der nogle her der ved hvordan man henkoger kød
> eller kender til bøger om det.

Man henkoger i særlige henkogningsglas, der lukkes med låg,
gummiringe og bøjle eller patentlåg, så luften presses ud af
glassene. Ved afkøling opstår et undertryk, der gør, at låget
suges hermetisk fast.

Ved henkogning af kød og andre ting, skal glasset (indhold + fyldt
op med vand) stå i vandbad i kogende vand i ca. 30 minutter med
låget løst på.
Til slut lukkes låget stramt til.

Iflg. www.Gastrocorner.dk/lexicon ..
Henkogning: Konservering af levnedsmidler ved opvarmning til
80-100 ºC og opbevaring i hermetisk tillukkede beholdere.
-

Her er et link til Skipperhåndbogen "Mad ombord" af Kirsten Thomsen,
der bl.a. omhandler henkogning af kød, madopskrifter (henkogt kød
og fisk) mv. .. se: http://www.ftlf.dk/skpbog/mad.htm
PS: Måske kan den lånes på biblioteket.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Nem mad - sund samvittighed:
Madplaner, indkøbsliste til ialt fire uger med nem,
varieret og sund hverdagsmad. Se her..
http://makeashorterlink.com/?R27222E04



Peter Rasmussen (03-04-2003)
Kommentar
Fra : Peter Rasmussen


Dato : 03-04-03 20:27


Kære Peter Bosse
Skylderdu ikke at sige, at dit link til madplaner er direkte reklame for
Arla foods? Måske nem mad, men aldrig sund (eller god) samvittighed

Venlig hilsen
Peter Rasmussen
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Nem mad - sund samvittighed:
> Madplaner, indkøbsliste til ialt fire uger med nem,
> varieret og sund hverdagsmad. Se her..
> http://makeashorterlink.com/?R27222E04
>
>


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.459 / Virus Database: 258 - Release Date: 25-02-2003



Jan Bøgh (04-04-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 04-04-03 23:52

"Peter Rasmussen" <peter.rasmussen7@mail1.stofanet.dk> wrote in message
news:3e8c8ad5$0$7613$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> Kære Peter Bosse
> Skylderdu ikke at sige, at dit link til madplaner er direkte reklame for
> Arla foods?

Kan man ellers læse, er det da ikke så svært at se, at det skulle kunne
misforstås.

> Måske nem mad, men aldrig sund (eller god) samvittighed

Det hører vist nærmest hjemme i dk.religion!

vh
Jan



Peter Rasmussen (11-04-2003)
Kommentar
Fra : Peter Rasmussen


Dato : 11-04-03 17:11


"Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
news:3e8e0c47$0$137$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "Peter Rasmussen" <peter.rasmussen7@mail1.stofanet.dk> wrote in message
> news:3e8c8ad5$0$7613$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> >
> > Kære Peter Bosse
> > Skylderdu ikke at sige, at dit link til madplaner er direkte reklame for
> > Arla foods?
>
> Kan man ellers læse, er det da ikke så svært at se, at det skulle kunne
> misforstås.
Jeg kan godt læse - også indenad - men jeg fatter ikke ironien i signaturen.
> > Måske nem mad, men aldrig sund (eller god) samvittighed
>
> Det hører vist nærmest hjemme i dk.religion!
Jeg håber da ikke, at man bliver henvist til andre grupper fordi man
forholder sig kritisk til noget! Især ikke til et firma som Arla, som i den
grad er ødelæggende for madkultur og for den i forvejen trængte kvalitet af
danske fødevarer.
> vh
> Jan
>
>


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.459 / Virus Database: 258 - Release Date: 25-02-2003



Jan Bøgh (12-04-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 12-04-03 08:59

"Peter Rasmussen" <peter.rasmussen7@mail1.stofanet.dk> wrote in message
news:3e96e8e1$0$4368$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...

> > Det hører vist nærmest hjemme i dk.religion!

> Jeg håber da ikke, at man bliver henvist til andre grupper fordi man
> forholder sig kritisk til noget! Især ikke til et firma som Arla, som i
den
> grad er ødelæggende for madkultur og for den i forvejen trængte kvalitet
af
> danske fødevarer.

Jeg er af den opfattelse at et firma som Arla har både gode og dårlige
produkter i porteføljen. Din kommentar antyder at du ikke forholder dig til
produkterne, men blot til producenten.
Meninger af den art opfatter jeg som særdeles fordomsfyldte og betragter dem
som værende religiøse - forstået på den måde, at man her tror på noget man
ikke ved.

Og nej, man bliver ikke henvist til andre grupper (i hvert fald ikke af mig
i denne sammenhæng) - men man må også leve med at man ikke kan bestemme
hvilke kommentarer ens indlæg genererer.

EOD

vh
Jan



Bo Warming (13-04-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 13-04-03 08:05


"bent petersen" <Bent> wrote in message
news:3e8b3f85$0$24664$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> er der nogle her der ved hvordan man henkoger kød
> eller kender til bøger om det.

Kød smager oftest bedst når det er
frisk, friskstegt, saltet("sprængt")

og der går noget tabt ved næsten al konservering på dåse eller i
henkogningsvæske.

Som nævnt i andre tråde kan salt,sukker, syge med fordel strøs som pulver på
kød man lufttørrer - som indianerne tørrede bisonkød, og der kan opnås
spændende doven madlavning . Der minder lidt om henkogning, der bruger netop
samme tre kemikalietyper til at dræbe mikrober(mindske vand-aktivitet, og
derved denaturere proteiner)



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste