"Klaus Jakobsen" <klaus.jakobsen@emailRemoveSpamFilter.dk> skrev i en
meddelelse
> Jeg har fået fat i en "Tutti Frutti" saft koger, men det kan være lidt
svært
> at finde ud af hvordan den virker, når man ikke har en manual.
Vask alle dele af saftkogeren grundigt af.
Fyld den nederste del (gryden) næsten op med vand og sæt den på komfuret.
Stil beholderen med afløbsslangen ovenpå.
Sæt klemmen på gummislangen, så den er tæt (det kan knibe, men så er det
godt med et lag aviser på gulvet - eller du kan lægge slangen over i en dyb
tallerken på komfuret).
Sæt sien ned i beholderen.
Fyld sien godt op med bær (kan godt toppes godt op). Det er vigtigt, at
bærrene er godt modne og safter godt.
Læg låg på.
Lad det bulderkoge, til der ikke kommer mere saft - det konstaterer du ved
at tappe saften af og se, om der kommer mere inden for rimelig tid.
Hvad der er rimeligt, afgøres af din tid og tålmodighed - og prisen på
bærrene.
Oprindeligt var saftkogeren tænkt til at skulle koge både bær og sukker og
tappes direkte i flasker, men jeg synes, det bliver for uens mht. sødme - og
desuden har jeg været ude for, at en flaske springer, mens man tapper
Jeg tapper saften over i en stor gryde og tilsætter derefter sukker, ca. 300
g pr. liter saft - det skal smage godt.
Så går det også hurtigere, fordi jeg hurtigt kan sætte en ny portion over i
saftkogeren.
Tjek for hver portion, om der stadig er vand i gryden. Tørkogning kan
ødelægge smagen i en hel portion saft.
Jeg lægger de rengjorte flasker (typisk ketchupflasker) i ovnen ved 100 -
125 grader; så springer de ikke af den varme saft, og de er sterile, så jeg
kan undgå konserveringsmiddel.
Jeg koger de rengjorte skruelåg og skruer dem på straks.
God fornøjelse!
Hilsen Inger