|
| Fejl i Jamie Oliver kogebog Fra : Per Madsen |
Dato : 27-03-03 19:57 |
|
I Jamie Olivers bog: "Det er mere bar' mad", er der på side 222 en
grundopskrift på brød. Opskriften er:
30 g gær
30 g honning
6 dl vand
1 kg mel
30 g salt (!)
De 30 g salt må da være en trykfejl!! Brødet er uspiseligt hvis du
putter 30 g salt i dejen..., så lad vær' med det
--
Mhv.
Per
| |
crema (27-03-2003)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 27-03-03 20:16 |
|
Det tror jeg nu ikke er en fejl. Jeg anvender ofte 20 g salt til en mindre
mængde mel, men der er ikke ret meget vand i opskriften.
Henrik
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1fshweg.10fvb72wkuevsN%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> I Jamie Olivers bog: "Det er mere bar' mad", er der på side 222 en
> grundopskrift på brød. Opskriften er:
> 30 g gær
> 30 g honning
> 6 dl vand
> 1 kg mel
> 30 g salt (!)
>
> De 30 g salt må da være en trykfejl!! Brødet er uspiseligt hvis du
> putter 30 g salt i dejen..., så lad vær' med det
>
>
>
>
> --
> Mhv.
> Per
| |
Sebastian Adorján Dy~ (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Sebastian Adorján Dy~ |
Dato : 28-03-03 21:33 |
|
Hejsa
crema <crema@business.tele.dk> wrote:
> Det tror jeg nu ikke er en fejl. Jeg anvender ofte 20 g salt til en mindre
> mængde mel, men der er ikke ret meget vand i opskriften.
> Henrik
I min standardopskrift på franskbrød bruger jeg netop 6dl væske per kilo
mel, og det går fint.
/Sebastian
>
> "Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
> news:1fshweg.10fvb72wkuevsN%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> > I Jamie Olivers bog: "Det er mere bar' mad", er der på side 222 en
> > grundopskrift på brød. Opskriften er:
> > 30 g gær
> > 30 g honning
> > 6 dl vand
> > 1 kg mel
> > 30 g salt (!)
> >
> > De 30 g salt må da være en trykfejl!! Brødet er uspiseligt hvis du
> > putter 30 g salt i dejen..., så lad vær' med det
> >
> >
> >
> >
> > --
> > Mhv.
> > Per
--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50
| |
Vibeke & Michael (27-03-2003)
| Kommentar Fra : Vibeke & Michael |
Dato : 27-03-03 21:07 |
|
"> I Jamie Olivers bog: "Det er mere bar' mad", er der på side 222 en
> grundopskrift på brød. Opskriften er:
> 30 g gær
> 30 g honning
> 6 dl vand
> 1 kg mel
> 30 g salt (!)
>
Det er en del salt, men uspiseligt vil jeg nu ikke kalde det.
Nu ved jeg ikke hvilket brød det drejer sig om men en alm. grundopskrift på
dansk franskbrød har 25 g salt pr. liter væske.
Salt mængden her svarer til 50 g pr liter væske. Det er noget mere end
almindeligt, men så absolut ikke uspiseligt.
Hilsen
Michael
> De 30 g salt må da være en trykfejl!! Brødet er uspiseligt hvis du
> putter 30 g salt i dejen..., så lad vær' med det
>
>
>
>
> --
> Mhv.
> Per
| |
Per Madsen (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 28-03-03 02:14 |
|
Vibeke & Michael <mogv@stofanet.dk> wrote:
> Salt mængden her svarer til 50 g pr liter væske. Det er noget mere end
> almindeligt, men så absolut ikke uspiseligt.
Prøv det
--
Mhv.
Per
| |
Bjarke Bundgaard (27-03-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 27-03-03 23:36 |
|
> De 30 g salt må da være en trykfejl!! Brødet er uspiseligt hvis du
> putter 30 g salt i dejen..., så lad vær' med det
Jeg vil sige som Camilla Plum; brød må godt være meget salt, hvis det får os
til at spise mere af det. I den sammenhæng vil jeg da lige slå på tromme for
at salt ikke bare er salt. Jeg bruger noget uraffineret havsalt som man kan
købe får 15 kroner for et kilo i Irma. Det er rigtigt godt til brød!
Bjarke
| |
PiaR (27-03-2003)
| Kommentar Fra : PiaR |
Dato : 27-03-03 23:52 |
|
>De 30 g salt må da være en trykfejl!! Brødet er uspiseligt hvis du
>putter 30 g salt i dejen..., så lad vær' med det
Jeg har bagt brød med den opskrift flere gange nu - det er ikke for salt.
Det smager bare af mere - meget mere :)
mvh PiaR
| |
Per Madsen (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 28-03-03 02:14 |
|
PiaR <pia@fjerndetherrobdrup.dk> wrote:
> Jeg har bagt brød med den opskrift flere gange nu - det er ikke for salt.
> Det smager bare af mere - meget mere :)
>
> mvh PiaR
OK, det forstår jeg godt nok ikke I kan få ned. Brødet smager af salt,
og ikke af brød med så stor en mængde salt. Jeg brugte opskriften i
lørdags til hans chokoladesnegle, og de var uspiselige! Naboer og venner
prøvesmagte, og de kunne heller ikke få hverken snegle eller brød ned.
--
Mhv.
Per
| |
Anders (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 28-03-03 09:33 |
|
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1fsidv4.usc9ji14ix18gN%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> PiaR <pia@fjerndetherrobdrup.dk> wrote:
>
> > Jeg har bagt brød med den opskrift flere gange nu - det er ikke for
salt.
> > Det smager bare af mere - meget mere :)
> >
> > mvh PiaR
>
> OK, det forstår jeg godt nok ikke I kan få ned. Brødet smager af salt,
> og ikke af brød med så stor en mængde salt. Jeg brugte opskriften i
> lørdags til hans chokoladesnegle, og de var uspiselige! Naboer og venner
> prøvesmagte, og de kunne heller ikke få hverken snegle eller brød ned.
> --
> Mhv.
> Per
Måske er der noget galt med din vægt?
Hvilket salt brugte du? Maldon havsalt smager f.eks ikke så salt som
almindeligt husholdningssalt...
Anders
| |
Per Madsen (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 28-03-03 20:26 |
|
Anders <alfaekko@nospamget2net.dk> wrote:
> Måske er der noget galt med din vægt?
> Hvilket salt brugte du? Maldon havsalt smager f.eks ikke så salt som
> almindeligt husholdningssalt...
>
>
> Anders
Min vægt er der ikke noget galt med,- køkkenvægten altså
Jeg brugte ganske almindeligt groft køkkensalt, og fulgte opskriften
slavisk.
--
Mhv.
Per,-...der søger lejl.i Kbh.
www.ecotox.dk
| |
|
|