Så er vi allerede mange gange over hvad et glas nutella koster.. men ok, det
hjemmelavet.
Sidst jeg forsøgte at lave nutella smagte det som smør med kakaosmag, føj.
"Tina" <misstinadk@hotmail.com> wrote in message
news:3e8217cc$0$24624$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Louise" <Louise_es_@hotmail.com> skrev i
> news:3e81c540$0$24689$edfadb0f@dread14.news.tele.dk
> > Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
> > chokoladesmørepålæg ?
>
> Jeg har denne opskrift liggende, fundet på en hjemmeside. Lyder
usandsynligt
> lækkert. :)
>
> 200 g god chokolade - fx 50 g lys Valrhona og 150 g Valrhona 70%
> 3/4 dl sødmælk
> 1 1/2 dl piskefløde
> 30 g sukker
> lidt vanilie
> evt. 50 g fint hakkede ristede hasselnødder
> 75 g usaltet smør
>
> Hak chokoladen meget fint og kom det i en skål. Bring sødmælk, piskefløde
og
> vanilie i kog i en gryde. Rør i væsken med en dejskraber. Hæld langsomt
den
> varme mælk over den fint hakkede chokolade og rør med små runde bevægelser
i
> midten af massen, indtil kernen bliver elastisk og glansfuld. Tilsæt
smørret
> i små stykker, når chokoladen er smeltet og blandingen er homogen. Hvis du
> kan lide nødder, så prøv at tilsætte 50 gram fint hakkede ristede
> hasselnødder. Tag et piskeris el. en stavblender og pisk kraftigt i
> blandingen i ét minut. Hæld den i et stort glas og lad den stå og sætte
sig
> ved stuetemperatur. Smørepålægget opbevares derefter i køleskab.
>
> Hvor længe det kan holde, det aner jeg ikke. Her i huset er der ingen fare
> for, at slige lækkerier bliver for gamle
>
> Tina
>
>