"Padmé" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse...
> Er der nogen der har en opskrift på en dejlig svampet gulerodskage med
> kardemomme i??
Her er en udmærket opskrift fra Karoline 4..
Du kan evt. udskifte stødt kanel med kardemmomme.
Gulerodskage:
6 pers.
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg (mellem str.)
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
75 g valnøddekerner
1½ dl rosiner
Pisk smør, æg og farin godt sammen. Bland hvedemel, kanel og
bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med
gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt
springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.
Bagetid: Ca. 1 time ved 175°.
-
Som glasur kan du evt. benytte en flødeost-glasur..
Flødeost-glasur:
200 g flødeost 70+ (37%)
2 spsk vand
50 g florsukker
2 tsk fintrevet citronskal
2 tsk friskpresset citronsaft
Pynt:
Hakkede valnøddekerner og fintevet citronskal
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med
vand, florsukker, citronskal- og saft. Smør "glasuren" på den kolde
gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.
-
Billede og opskrift kan muligvis også ses på
www.karoline.dk under
kategorien kager og tærter, gulerodskage.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Årets Whiskymesse løber af stabelen i dag lørdag, når K.B.Hallen
slår dørene op for tusindvis af entusiaster, der kommer for at fordybe
sig i de gyldne dråber. Gratis smagsprøver, tombola med
whiskypræmier, auktion over årgangsdråberne og en eksklusivbar,
hvor de mest sjældne kan købes i 2cl-glas, sækkepibeorkester og
riverdance-optræden er blandt de ting, du kan opleve på messen.
www.aok.dk/E/E/CPHDK/0001/41/18/