/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Indian Curry til krydderhovederne
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 19-03-03 06:03

Hey NG

Her er en opskrift til jer, der kan lide krydret mad.

Indisk Kyllinge Curry (Curry\Karry er betegnelsen for den klassiske indiske
madret, med kød og grøntsager i en krydret sovs).

Istedet for at betale 100-150 kroner for den på den lokale indiske
restaurant, så lav den således (og få til flere dage, hvis du er alene):

(1-3 personer.)
Raps\Olivenolie
4 stk kyllinge bryst. Skæres i tern, lidt størrere end mundrette bidder.
5-7 kartofler, i tern.
2 løg
1 chilifrugt, finthakket
2 dåser tomatpuré, af de små dér.
3cm ingefær rod, finthakket\strimlet
2-3 fed hvidløg, finthakket
100-200 gram blomkål, vasket, delt i små mundrette buketter.
100-200gram auberginer, skåred i tern\triangler, mundrette bidder.
200gram grønne bønner
1 spsk Stødt Koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk garam masala (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
1 spsk 4\7 krydderier (igen, asisatisk\indvandrer...)
1-3 spsk karry pasta (efter behag)
1 dl yoghurt, naturel
2 spsk jordnøddesmør
2 spsk rose-vand (Rose Water) (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
2½-3 dl kyllinge fond\bouillon
2 dl rødvin

Smid noget olie på en stor pande, lad varme. Tilføj kyllingen og de ternede
kartofler. steg i en 2-3 minutter. Tilføj løg, blomkål, auberginer, bønner,
og steg i yderligere 2 minutter, indtil løgende begynder at blive
"medtagede". Tilføj hvidløg, ingefær, og chilli, garam masala, 4\7
krydderier, koriander, spidskommen, karry pasta, jordnøddesmør, og
tomatpuré. bland godt sammen, og lad det stege i 2-3 minutter, så
krydderiernes smag kan blive frigjort, og rigtig influere hele svineriet.
Tilføj da vinen, bouillon'en, og yoghurt'en. Rør rundt. Bring det hele i
kog, og så snart det er i kog sætter du varmen ned til lav varme (el
komfur - 2) og lader det småsimre i en time. Tjek evt. til det enang
imellem, og tilføj bouillon hvis det ser lidt tørt ud, og rør rundt, og læg
låg på igen.

Servér med Pulao Rice:

500 ml Basmati Ris, skyllede.
1 liter vand
2 spsk olie
2 løg, halverede og skåret i tynde skiver.
ca 6 cm stk Kanel bark\stang
1 tsk spidskommen, hel.
3 stk kardemomme, hel. Kardemommen kan fås hos indvandrer butikkerne, og
skal lige trykkes, sådan at de giver et lille knæk. Dette tillader smagen af
komme ud, når du koger risen.
3 stk stjern anis
1-2 tsk salt

Hæld olien i en gryde, varm op, og tilføj løgene. Steg indtil løgene er
brunede, og fjern da halvdelen af løgene. Læg til tørre på serviet, de skal
bruges senere.
Læg kanelen, spidskommen, kardemomme, og stjerne anis ned til løgene, og
steg det sammen i et minut eller to. rør det lige rundt, så krydderierne kan
blive dækket af olien, og afgive smag.

Tilføj risen, og steg sammen med krydderierne i 1 minut.
Hæld vandet på, og bring det hele i kog.
Når det er i kog sætter du varmen ned til en 2-3 stykker på el-komfur, og
lader det koget i 12 minutter, eller til risen er mør.

Hæld risen på et fad, og sprinkel løgene fra før over.. tilføj evt.
rosiner\hakkede hasselnødder\ærter inden du serverer.

God fornøjelse

--
Best regards,
Hans Christian Vang
Cool Comics
www.coolcomics.dk
hcvang@coolcomics.dk











 
 
Hans Chr. Vang (19-03-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 19-03-03 06:06

Det er ligemeget hvilken curry pasta du bruger, de er alle gode.
Bliver curry'en for stærk for dig, tilføj da mere yoghurt.
Evt. kan du tilføje rigtig karry oveni det andet, for en lidt mere karry
agtig smag.

HC

"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
news:3e77fa10$0$20446$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hey NG
>
> Her er en opskrift til jer, der kan lide krydret mad.
>
> Indisk Kyllinge Curry (Curry\Karry er betegnelsen for den klassiske
indiske
> madret, med kød og grøntsager i en krydret sovs).
>
> Istedet for at betale 100-150 kroner for den på den lokale indiske
> restaurant, så lav den således (og få til flere dage, hvis du er alene):
>
> (1-3 personer.)
> Raps\Olivenolie
> 4 stk kyllinge bryst. Skæres i tern, lidt størrere end mundrette bidder.
> 5-7 kartofler, i tern.
> 2 løg
> 1 chilifrugt, finthakket
> 2 dåser tomatpuré, af de små dér.
> 3cm ingefær rod, finthakket\strimlet
> 2-3 fed hvidløg, finthakket
> 100-200 gram blomkål, vasket, delt i små mundrette buketter.
> 100-200gram auberginer, skåred i tern\triangler, mundrette bidder.
> 200gram grønne bønner
> 1 spsk Stødt Koriander
> 1 spsk stødt spidskommen
> 1 spsk garam masala (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
> 1 spsk 4\7 krydderier (igen, asisatisk\indvandrer...)
> 1-3 spsk karry pasta (efter behag)
> 1 dl yoghurt, naturel
> 2 spsk jordnøddesmør
> 2 spsk rose-vand (Rose Water) (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
> 2½-3 dl kyllinge fond\bouillon
> 2 dl rødvin
>
> Smid noget olie på en stor pande, lad varme. Tilføj kyllingen og de
ternede
> kartofler. steg i en 2-3 minutter. Tilføj løg, blomkål, auberginer,
bønner,
> og steg i yderligere 2 minutter, indtil løgende begynder at blive
> "medtagede". Tilføj hvidløg, ingefær, og chilli, garam masala, 4\7
> krydderier, koriander, spidskommen, karry pasta, jordnøddesmør, og
> tomatpuré. bland godt sammen, og lad det stege i 2-3 minutter, så
> krydderiernes smag kan blive frigjort, og rigtig influere hele svineriet.
> Tilføj da vinen, bouillon'en, og yoghurt'en. Rør rundt. Bring det hele i
> kog, og så snart det er i kog sætter du varmen ned til lav varme (el
> komfur - 2) og lader det småsimre i en time. Tjek evt. til det enang
> imellem, og tilføj bouillon hvis det ser lidt tørt ud, og rør rundt, og
læg
> låg på igen.
>
> Servér med Pulao Rice:
>
> 500 ml Basmati Ris, skyllede.
> 1 liter vand
> 2 spsk olie
> 2 løg, halverede og skåret i tynde skiver.
> ca 6 cm stk Kanel bark\stang
> 1 tsk spidskommen, hel.
> 3 stk kardemomme, hel. Kardemommen kan fås hos indvandrer butikkerne, og
> skal lige trykkes, sådan at de giver et lille knæk. Dette tillader smagen
af
> komme ud, når du koger risen.
> 3 stk stjern anis
> 1-2 tsk salt
>
> Hæld olien i en gryde, varm op, og tilføj løgene. Steg indtil løgene er
> brunede, og fjern da halvdelen af løgene. Læg til tørre på serviet, de
skal
> bruges senere.
> Læg kanelen, spidskommen, kardemomme, og stjerne anis ned til løgene, og
> steg det sammen i et minut eller to. rør det lige rundt, så krydderierne
kan
> blive dækket af olien, og afgive smag.
>
> Tilføj risen, og steg sammen med krydderierne i 1 minut.
> Hæld vandet på, og bring det hele i kog.
> Når det er i kog sætter du varmen ned til en 2-3 stykker på el-komfur, og
> lader det koget i 12 minutter, eller til risen er mør.
>
> Hæld risen på et fad, og sprinkel løgene fra før over.. tilføj evt.
> rosiner\hakkede hasselnødder\ærter inden du serverer.
>
> God fornøjelse
>
> --
> Best regards,
> Hans Christian Vang
> Cool Comics
> www.coolcomics.dk
> hcvang@coolcomics.dk
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>



Hans Chr. Vang (19-03-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 19-03-03 06:13

Hovsa...

der skal også en spsk gurkemeje i sammen med krydderierne... ups..

HC

"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
news:3e77fab9$0$20521$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Det er ligemeget hvilken curry pasta du bruger, de er alle gode.
> Bliver curry'en for stærk for dig, tilføj da mere yoghurt.
> Evt. kan du tilføje rigtig karry oveni det andet, for en lidt mere karry
> agtig smag.
>
> HC
>
> "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
> news:3e77fa10$0$20446$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Hey NG
> >
> > Her er en opskrift til jer, der kan lide krydret mad.
> >
> > Indisk Kyllinge Curry (Curry\Karry er betegnelsen for den klassiske
> indiske
> > madret, med kød og grøntsager i en krydret sovs).
> >
> > Istedet for at betale 100-150 kroner for den på den lokale indiske
> > restaurant, så lav den således (og få til flere dage, hvis du er alene):
> >
> > (1-3 personer.)
> > Raps\Olivenolie
> > 4 stk kyllinge bryst. Skæres i tern, lidt størrere end mundrette bidder.
> > 5-7 kartofler, i tern.
> > 2 løg
> > 1 chilifrugt, finthakket
> > 2 dåser tomatpuré, af de små dér.
> > 3cm ingefær rod, finthakket\strimlet
> > 2-3 fed hvidløg, finthakket
> > 100-200 gram blomkål, vasket, delt i små mundrette buketter.
> > 100-200gram auberginer, skåred i tern\triangler, mundrette bidder.
> > 200gram grønne bønner
> > 1 spsk Stødt Koriander
> > 1 spsk stødt spidskommen
> > 1 spsk garam masala (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
> > 1 spsk 4\7 krydderier (igen, asisatisk\indvandrer...)
> > 1-3 spsk karry pasta (efter behag)
> > 1 dl yoghurt, naturel
> > 2 spsk jordnøddesmør
> > 2 spsk rose-vand (Rose Water) (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
> > 2½-3 dl kyllinge fond\bouillon
> > 2 dl rødvin
> >
> > Smid noget olie på en stor pande, lad varme. Tilføj kyllingen og de
> ternede
> > kartofler. steg i en 2-3 minutter. Tilføj løg, blomkål, auberginer,
> bønner,
> > og steg i yderligere 2 minutter, indtil løgende begynder at blive
> > "medtagede". Tilføj hvidløg, ingefær, og chilli, garam masala, 4\7
> > krydderier, koriander, spidskommen, karry pasta, jordnøddesmør, og
> > tomatpuré. bland godt sammen, og lad det stege i 2-3 minutter, så
> > krydderiernes smag kan blive frigjort, og rigtig influere hele
svineriet.
> > Tilføj da vinen, bouillon'en, og yoghurt'en. Rør rundt. Bring det hele
i
> > kog, og så snart det er i kog sætter du varmen ned til lav varme (el
> > komfur - 2) og lader det småsimre i en time. Tjek evt. til det enang
> > imellem, og tilføj bouillon hvis det ser lidt tørt ud, og rør rundt, og
> læg
> > låg på igen.
> >
> > Servér med Pulao Rice:
> >
> > 500 ml Basmati Ris, skyllede.
> > 1 liter vand
> > 2 spsk olie
> > 2 løg, halverede og skåret i tynde skiver.
> > ca 6 cm stk Kanel bark\stang
> > 1 tsk spidskommen, hel.
> > 3 stk kardemomme, hel. Kardemommen kan fås hos indvandrer butikkerne, og
> > skal lige trykkes, sådan at de giver et lille knæk. Dette tillader
smagen
> af
> > komme ud, når du koger risen.
> > 3 stk stjern anis
> > 1-2 tsk salt
> >
> > Hæld olien i en gryde, varm op, og tilføj løgene. Steg indtil løgene er
> > brunede, og fjern da halvdelen af løgene. Læg til tørre på serviet, de
> skal
> > bruges senere.
> > Læg kanelen, spidskommen, kardemomme, og stjerne anis ned til løgene, og
> > steg det sammen i et minut eller to. rør det lige rundt, så krydderierne
> kan
> > blive dækket af olien, og afgive smag.
> >
> > Tilføj risen, og steg sammen med krydderierne i 1 minut.
> > Hæld vandet på, og bring det hele i kog.
> > Når det er i kog sætter du varmen ned til en 2-3 stykker på el-komfur,
og
> > lader det koget i 12 minutter, eller til risen er mør.
> >
> > Hæld risen på et fad, og sprinkel løgene fra før over.. tilføj evt.
> > rosiner\hakkede hasselnødder\ærter inden du serverer.
> >
> > God fornøjelse
> >
> > --
> > Best regards,
> > Hans Christian Vang
> > Cool Comics
> > www.coolcomics.dk
> > hcvang@coolcomics.dk
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste