"hansen" <lshansennospam@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:b4qeec$hvv$1@sunsite.dk...
> Jeg spørger, fordi jeg er gravid og har fået konstateret jernmangel. Jeg
> tager selvfølgelig jerntabletter, men vil egentlig gerne supplere med
> "naturligt jern" gennem fødevarer.
Jeg var vild med hirsegrød med rosiner, da jeg var gravid.
Og barnet var også, da hun begyndte at få andet end modermælk.
Prøv med både hirseflager og hel hirse. Jeg kunne bedst lide hel hirse.
Råt citeret fra
http://www.madogsundhed.dk
Gode jernkilder:
Fuldkorns cerealier (hirse, havregryn, hel hvede, hvedekim, hvedeklid).
Indmad f.eks. hjerte, nyrer, brisler, leverpostej (ikke ren lever, da det
indeholder store mængder A-vitamin, der kan give fosterskader).
Bælgfrugter (ærter, brune bønner).
Mørkegrønne bladgrønsager (spinat, artiskokker, broccoli, rosenkål, grønkål,
persille, purløg, karse, spirer.)
Rosiner, svesker, figner, abrikoser, hyben, jordbær og nødder.
Kød, æg, fisk, skaldyr og fjerkræ.
Rugbrød.
Og vær så opmærksom på, at bestemte stoffer hæmmer optagelsen af jern - det
gælder bl.a. bl.a. fytinsyre i fuldkornsprodukter og kakao, polyfenoler i te
og kaffe og calciumsalte i mælk.
Derfor bør du ikke drikke kakao, mælk, te og kaffe til måltiderne.
Læs mere her:
http://www.madogsundhed.dk/15_artikler/a0000136.htm
Mvh. Lisbeth