|
| Bagepulver Fra : Søren Lindhardt |
Dato : 12-03-03 21:47 |
|
Jeg har en gang lært, at man skal sætte kagen i ovnen så hurtigt som
muligt, når man bruger bagepulver.
Hvis man f.eks. bager en portion på 24 muffins, men ens muffinsform kun
har plads til 12, så har man et problem, hvis dejen skal i ovnen med det
samme. Eller hvis man gerne vil bage tre lagkagebunde, og kun har en
springform (og ikke har talentet for at bage alle tre bunde i samme form
og dele i tre bagefter).
Kan man sige noget om, hvor hurtigt dejen skal i ovnen efter tilsætning
af bagepulver, og kan man på nogen måde forlænge denne tid?
Mvh.
SusanneT
| |
Gerner (12-03-2003)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 12-03-03 23:17 |
|
On Wed, 12 Mar 2003 22:46:51 +0200, Søren Lindhardt <linhart@mail1.stofanet.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>Jeg har en gang lært, at man skal sætte kagen i ovnen så hurtigt som
>muligt, når man bruger bagepulver.
>
>Hvis man f.eks. bager en portion på 24 muffins, men ens muffinsform kun
>har plads til 12, så har man et problem, hvis dejen skal i ovnen med det
Hvorfor det ? Du laver da bare dej til 12 og laver resten til næste bagning.
Der er jo ingen problemer at blande mel og bagepulver på een gang og så dele
bunken i 2. Den ene bunke bearbejdes med resten af det der skal i og når de 12
første er bagt så det samme med 2 bunke.
>samme. Eller hvis man gerne vil bage tre lagkagebunde, og kun har en
>springform (og ikke har talentet for at bage alle tre bunde i samme form
>og dele i tre bagefter).
Samme procedure.
>
>Kan man sige noget om, hvor hurtigt dejen skal i ovnen efter tilsætning
>af bagepulver, og kan man på nogen måde forlænge denne tid?
Nu har du en løsning.
>
>Mvh.
>
>SusanneT
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Gerner (13-03-2003)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 13-03-03 07:30 |
|
On Wed, 12 Mar 2003 22:46:51 +0200, Søren Lindhardt <linhart@mail1.stofanet.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>samme. Eller hvis man gerne vil bage tre lagkagebunde, og kun har en
>springform (og ikke har talentet for at bage alle tre bunde i samme form
>og dele i tre bagefter).
jeg er kommet i tanke om en anden løsning.
I "gamle dage" og måske også nu (?) kunne man få 3 tynde plader med samme
diameter som indvendig i formen (måske prespringform?). Så lavede man dejen og
fyldte bunden af formen med dej for 1 bund, lagde en plade ned i foemen og
fyldte dej til 2 bund i, lagde en plade i igen og fyldte resten af dejen i til 3
bund og så 3 plade i oven på.
Og der var også en bestemt rutine med pladerne som jo skulle smøres. Det man
gjorde var at smøre 1 side på de 2 plader og når de blev lagt i, så kom man smør
på den usmurte side undtaget toppladen. I dag kan man måske få sliplet plader.
Hvis man ikke kan få fat i pladerne kan man måske bruge lidt tykt genbrugs
bagepapir der klippes rundt så det passer i formen.
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Trine Kornum Christi~ (13-03-2003)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 13-03-03 09:59 |
|
Søren Lindhardt <linhart@mail1.stofanet.dk> writes:
> Jeg har en gang lært, at man skal sætte kagen i ovnen så hurtigt som
> muligt, når man bruger bagepulver.
Det har jeg aldrig hørt om, men det betyder ikke, at det ikke er rigtigt.
> Hvis man f.eks. bager en portion på 24 muffins, men ens muffinsform
> kun har plads til 12, så har man et problem, hvis dejen skal i ovnen
> med det samme. Eller hvis man gerne vil bage tre lagkagebunde, og kun
> har en springform (og ikke har talentet for at bage alle tre bunde i
> samme form og dele i tre bagefter).
Hvad lagkagebundene angår, har jeg en ide. Bag dem samlet i en
springform. Når de så skal deles i tre, tager du og binder to sytråde
mellem 2 blyanter, så det passer med der bunden skal deles. Bunden ind
mod væggen eller et eller andet andet stabilt og blyanterne spændt
godt ud og så trådene gennm bunden(e).
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Vibeke & Michael (13-03-2003)
| Kommentar Fra : Vibeke & Michael |
Dato : 13-03-03 11:57 |
|
"> Jeg har en gang lært, at man skal sætte kagen i ovnen så hurtigt som
> muligt, når man bruger bagepulver.
Dette er korrekt da bagepulver virker på 2 måder. Ved forbindelse med væske
og i forbindelse med varme.
> Hvis man f.eks. bager en portion på 24 muffins, men ens muffinsform kun
> har plads til 12, så har man et problem, hvis dejen skal i ovnen med det
> samme. Eller hvis man gerne vil bage tre lagkagebunde, og kun har en
> springform (og ikke har talentet for at bage alle tre bunde i samme form
> og dele i tre bagefter).
Det går dog ikke hurtigere end at du sagtens kan nå at bage det ene hold
først, tage dem af formene, køle formene af, fylde dem igen og bage næste
hold og samme princip med lagkagebundene.
En anden løsning ang. lagkagebunde er at bruge låg til småkageæsker. Billigt
og nemt.
> Kan man sige noget om, hvor hurtigt dejen skal i ovnen efter tilsætning
> af bagepulver, og kan man på nogen måde forlænge denne tid?
>
Hvis man vil forlænge den tid hvor dejen hæver inden den bliver bagt kan du
sætte dejen i køleskabet. Det bremser bagepulverets virkning.
Hilsen
Michael
| |
Nette (15-03-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 15-03-03 01:06 |
|
"Søren Lindhardt" skrev i en meddelelse
news:3E6F9CBB.8010305@mail1.stofanet.dk...
> Jeg har en gang lært, at man skal sætte kagen i ovnen så hurtigt som
> muligt, når man bruger bagepulver.
Tjaaa, hurtigt og hurtigt....
> Hvis man f.eks. bager en portion på 24 muffins, men ens muffinsform kun
> har plads til 12, så har man et problem, hvis dejen skal i ovnen med det
> samme.
Nej, det bliver ikke noget problem, hvis det er en almindelig opskrift du
følger.
>Eller hvis man gerne vil bage tre lagkagebunde, og kun har en
> springform (og ikke har talentet for at bage alle tre bunde i samme form
> og dele i tre bagefter).
Skal man have talent for at gøre det? Hvor i kan problemet ligge?
> Kan man sige noget om, hvor hurtigt dejen skal i ovnen efter tilsætning
> af bagepulver, og kan man på nogen måde forlænge denne tid?
Jeg tror ikke, du skal tage det så tungt. Jeg har gjort det mange gange,
både her og i bageriet, uden det har givet nogle problemer overhovedet.
Nette
| |
|
|