"Karina" <karina@Xjaydee.dk> skrev i en meddelelse
news:176f6vki28rag3fg8p0m8q0vm3kemkjcqq@4ax.com...
> Hej alle sammen!
>
> Jeg skal have gæster på lørdag og vil lave en chokoladetærte til
> dessert. Jeg har fundet opskriften, men er lidt i tvivl om hvad jeg
> gør med bunden.
> Jeg har en porcelænstærteform som jeg vil lave den i. Jeg vil gerne
> kunne tage bunden ud af formen, når den er bagt og afkølet (fyldet
> skal først i herefter. Men hvordan gør jeg det lettest? Kan jeg lægge
> bagepapir i formen uden at bunden bliver blød? og så løfte den op, når
> den er afkølet? Jeg er nemlig bange for at den hænger i, hvis jeg ikke
> kommer bagepapir i - eller er det nok at smørre den godt? eller skal
> jeg få fat i en form med løs bund?
>
> Problemet er, at jeg kun har denne form og faktisk helst skal bruge
> den til andet den aften...
>
> Hvordan plejer i at gøre?
>
> Uha - sikke en masse spørgsmål
Håber nogen kan hjælpe??
>
>
> M.v.h. Karina
Jeg bruger altid en form med løs bund. Efter min mening er den bedste
tærteform du kan få en metalform med løs bund fra Kunst og Køkkentøj til ca.
40 kr. Men du kan også bruge en springform.Lad dejen gå halvt op om formens
sider.Støt siderne de første 10 min af bagetiden med sølvfolie.
mvh Jette