|
| kinesisk hønsekødssuppe Fra : Goofy |
Dato : 04-03-03 18:13 |
|
Hej
Er der nogen, der kender en opskrift på den hønsekødssuppe man får på
kinesisk restaurant?
Der er bitte små stykker hønsekød/kylling i. Suppen er klar, uden farve og
lidt "tyk". (Ikke tynd som almindelig dansk suppe med boller i, og
selvfølgelig ikke så tyk som sovs, men...)
I vores lokale restaurant får vi den serveret med et lille drys fintsnittet
porre/forårsløg på toppen.
Mine børn spørger efter netop den suppe, når de er syge. Derfor håber jeg på
at finde en opskrift nu hvor influenza-epidemien er over os.
På forhånd tak
MVH
Goofy
| |
Bjarke Bundgaard (04-03-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 04-03-03 19:05 |
|
"Goofy" <goofy@events.slet-nospam.dk> wrote in message
news:3e64df60$0$52094$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
> Er der nogen, der kender en opskrift på den hønsekødssuppe man får på
> kinesisk restaurant?
> Der er bitte små stykker hønsekød/kylling i. Suppen er klar, uden farve og
> lidt "tyk". (Ikke tynd som almindelig dansk suppe med boller i, og
> selvfølgelig ikke så tyk som sovs, men...)
> I vores lokale restaurant får vi den serveret med et lille drys
fintsnittet
> porre/forårsløg på toppen.
Du har næsten opskriften... mangler bare lidt maizena til at jævne. Disse
supper plejer ikke at være synderligt avancerede. Ta' en stor gryde. Brun en
høne (eller blot et skrog) med 2-3 spsk. frisk revet ingefær og en kvart
stjerneanis. Tilsæt vand og lad det simre et par timer. Filtrér fonden og
sæt den til at småkoge. Tilsæt udskårne gulerødder, hønsekødstern,
champignoner og lad det simre 15-30 min. Smag til med soya, salt og evt.
lidt mere five spices. Mindst ½ time før servering tilsættes babymajs,
bambusskud, forårsløg og evt. opblødede kinesiske svampe (Læs om proceduren
på pakken). Jævn suppen med en rørt blanding af maizena og vand. Servér
suppen når du synes den har den rette konsistens. Thats it...
Bjarke
| |
Goofy (04-03-2003)
| Kommentar Fra : Goofy |
Dato : 04-03-03 19:59 |
|
Hej
> Du har næsten opskriften... mangler bare lidt maizena til at jævne. Disse
> supper plejer ikke at være synderligt avancerede. Ta' en stor gryde. Brun
en
> høne (eller blot et skrog) med 2-3 spsk. frisk revet ingefær og en kvart
> stjerneanis. Tilsæt vand og lad det simre et par timer. Filtrér fonden og
> sæt den til at småkoge. Tilsæt udskårne gulerødder, hønsekødstern,
> champignoner og lad det simre 15-30 min. Smag til med soya, salt og evt.
> lidt mere five spices. Mindst ½ time før servering tilsættes babymajs,
> bambusskud, forårsløg og evt. opblødede kinesiske svampe (Læs om
proceduren
> på pakken). Jævn suppen med en rørt blanding af maizena og vand. Servér
> suppen når du synes den har den rette konsistens. Thats it...
Bjarke, 1000 tak for svaret, men der er ikke noget af det, som du beskriver
i. Ingen gulerødder, ingen champignoner, ingen majs og bambusskud.
Og den er ikke jævnet med maizena.
Igen mange tak for dit bud, men det er ikke den suppe.
MVH
Goofy
| |
Mikkel Winther (05-03-2003)
| Kommentar Fra : Mikkel Winther |
Dato : 05-03-03 16:02 |
|
"Goofy" <goofy@events.slet-nospam.dk> wrote in message
news:3e64f81d$0$52092$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
> > Du har næsten opskriften... mangler bare lidt maizena til at jævne.
Disse
> > supper plejer ikke at være synderligt avancerede. Ta' en stor gryde.
Brun
> en
> > høne (eller blot et skrog) med 2-3 spsk. frisk revet ingefær og en kvart
> > stjerneanis. Tilsæt vand og lad det simre et par timer. Filtrér fonden
og
> > sæt den til at småkoge. Tilsæt udskårne gulerødder, hønsekødstern,
> > champignoner og lad det simre 15-30 min. Smag til med soya, salt og evt.
> > lidt mere five spices. Mindst ½ time før servering tilsættes babymajs,
> > bambusskud, forårsløg og evt. opblødede kinesiske svampe (Læs om
> proceduren
> > på pakken). Jævn suppen med en rørt blanding af maizena og vand. Servér
> > suppen når du synes den har den rette konsistens. Thats it...
>
> Bjarke, 1000 tak for svaret, men der er ikke noget af det, som du
beskriver
> i. Ingen gulerødder, ingen champignoner, ingen majs og bambusskud.
> Og den er ikke jævnet med maizena.
> Igen mange tak for dit bud, men det er ikke den suppe.
>
Hvordan ved du at den ikke er jævnet med Maizena? Det vil jeg altså tro den
er. Hvis du ikke vil have grøntsager i kan du vel bare udelade dem.
Jeg ville gøre noget i denne stil: Kog en kraftig hønsefond med dine
foretrukne grøntsager samt frisk ingefær og chili. Filtrer. Smag til med
five spices, salt og MSG (hvis du vil være 100% autentisk -- jeg ville nok
udelade det). Tilsæt kyllingestykker. Tilsæt Maizena jævner til det får den
rette konsistens. Server med hakket frisk koriander.
Det er five spices som giver den karakteristiske kantonesiske smag jeg går
ud fra du går efter. Derudover ville jeg helt klart tilsætte svampe til
suppen, men det er vel en smagssag.
m.
| |
|
|