/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fastalavn
Fra : Randi Skindbjerg Kri~


Dato : 28-02-03 13:45

Hej Gruppe

Jeg tænkte om der var nogen der havde en god opskrift på fastalavnsboller
hvor man ligger fyldet i et hul i midten (som spandauere).

på forhånd tak

Randi



 
 
Kevin Edelvang (01-03-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 01-03-03 00:24

Randi Skindbjerg Kristensen wrote:

> Jeg tænkte om der var nogen der havde en god opskrift på
> fastalavnsboller hvor man ligger fyldet i et hul i midten (som
> spandauere).

Det *er* en spandaueropskrift, du skal have fat i. Eneste forskel er, at
fastelavnsbollen ikke foldes som spandauer, men nærmest som en
cremebolle. Cremen lægges ovenpå bollen og vupti! Bag dem og se løjer.

Mvh
Kevin Edelvang (der aldrig kunne drømme om at lave wienerbrød herhjemme)


bager-kim (01-03-2003)
Kommentar
Fra : bager-kim


Dato : 01-03-03 20:43

> > Jeg tænkte om der var nogen der havde en god opskrift på
> > fastalavnsboller hvor man ligger fyldet i et hul i midten (som
> > spandauere).
>
> Det *er* en spandaueropskrift, du skal have fat i. Eneste forskel er, at
> fastelavnsbollen ikke foldes som spandauer, men nærmest som en
> cremebolle. Cremen lægges ovenpå bollen og vupti! Bag dem og se løjer.
>
> Mvh
> Kevin Edelvang (der aldrig kunne drømme om at lave wienerbrød herhjemme)
>


Det er en wienerdej der bruges til fastelavnsboller.
Når stykket er rullet ud og stukket ud til firkanter, kommes der
remonce i og lukkes som spandauer. Vendes og lægges på plade.
Hæver og der kommes creme eller syltetøj i.
Der er en af mulighederne.


--
Hilsen
Bager-kim

www.Bager-kim.dk

bager-kim@mail.dk

en der godt kunne drømme om at lave wienerbrød herhjemme



Inge Marie Kramer (02-03-2003)
Kommentar
Fra : Inge Marie Kramer


Dato : 02-03-03 16:53

Disse har er fra Ude og Hjemme og de rigtig gode.

24 stk.

575 g mel
350 g plantemarg.
50 g gær
2,5 dl kærnemælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme

fyld: hindbærmarmelade
eller creme af:
2 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk mel
2 spsk sukker
2 tsk vanille

1 æg til pensling

glasur:
flormelis, vand og kakao

Smuldr margarinen i melet. Rør gæren u i lunken kærnemælk, tilsæt æg, sukker
og kardemomme.
Ælt alt godt sammen med melet der skal tilsættes i flere omgange. Dejen skal
være glat. Lad den hæve i 30 min.
Form dem til boller og lad dem hæve i 15 min.
Tryk et hul i midten og fyld det med hindbærmarmelade eller creme.

Creme: Bring mælken i kog. Pisk æggeblommer, mel og sukker sammen. Hæld det
i den kogende mælk.Giv cremen et opkog, tilsæt Vanille og lad cremen afkøle.

Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 gr. i 18-20 min.

Pynt bollerne med glasur.





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste