On Fri, 28 Feb 2003 08:39:48 +0100, "[w e b w o m a n]"
<jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote:
>"[BitSeN]" <bimmer@jubiipost.dk> skrev i en meddelelse
>news:h00t5voufvst0fd4d8f9kalssn20vspgu7@4ax.com...
>
>> >> Stort set alt kan steges uden brug af fedtstof overhovedet.
>> >
>> >Men hvorfor skulle man?
>> >
>> Hvorfor ikke ?
>> Fedtstof har f.eks. en tendens til at fede, eller hvad ?
>
>Kalorier feder! Det er således ikke kun fedtstof, der feder.
>
>100 kalorier fra fedt er ikke værre (for din vægt) end 100 kalorier fra
>kartofler eller skummetmælk.
>
>Fedtstof indeholder mange kalorier, så man kan nemt få mange kalorier fra
>fedt. Men at stege kød i fedtstof øger ikke kødets kalorieindhold i en sådan
>grad, at det har betydning.
>
>
http://www.foedevaredirektoratet.dk/NR/exeres/71DE1512-79F0-4C2D-9E4F-CDB021
>8C29C0.htm
>
>Citat fra ovenstående side:
>"Det har generelt kun ringe ernæringsmæssig betydning, om kød steges i
>fedtstof eller ej. Typisk får man kun ½- 2 g fedt ekstra pr. 100 g kød ved
>at stege koteletter, hakkebøffer, frikadeller eller lignende i fedtstof frem
>for at tørstege. Det batter langt mere i fedtregnskabet at vælge magert kød
>eller skære fedtkanterne væk."
>
>
>Mvh. Lisbeth
>
Jeg har ikke nok forstand på det til at jeg kan eller vil diskutere
det med dig.
Desuden har det intet med det oprindelige spørgsmål at gøre, som du
iøvrigt overhovedet ikke har kommenteret ?.
EOD
mvh
Brian