[[w e b w o m a n] | Wed, 26 Feb 2003 15:03:58 +0100]
>Jeg køber af og til sirup med smag til min kaffe - i flasker. Er især vild
>med hasselnød og kanelsmag.
Jeg er i 2 grøfter hér - den ene del af mig er puritanist og synes det
er en dødsynd at spolere en rigtig god kaffes perfekt smag... :)
Den anden del af mig kan engang imellem rigtigt godt li' en kold/varm
kaffedrik med alskens smagstilsætninger, piskefløde etc. etc.
>Synes det koster en bondegård i forhold til indholdets art. Kan man mon ikke
>lave det (billigere) selv.
Basalt set er det jo kun en tynd sukkerlag der er tilsat naturlige
og/eller kunstige smagsstoffer, samt farve og konservering.
Vil foreslå at du koger en tynd sukkerlage af 1 del sukker til 2 dele
vand, og har tilsat en god sjat kanelstænger først.
Alternativet er at koge den uden stænger og så tilsætte en god naturlig
eller naturidentisk smagsgiver - f.eks. kan bolchesmagene fra
www.det-sode-liv.dk anbefales da de er af høj kvallitet og rimeligt
koncentrerede.
Jeg tror godt at du, efter nogen eksperimentering, kan nå frem til et
både godt og billigt resultat -men du bør nok huske at opbevare den i
køleskabet bagefter.
René
www.rene.hjorth.com
&
www.lowcarb.dk