"crane" <jh@thrane.cc> skrev i
> Er der nogen der ved hvad der giver den specielle smag i fernet branca ?
Jeg kan desværre heller ikke give dig svar på dit spørgsmål
og dog ...
I det seneste nummer af "Smag & Behag" (#1-2003) er der en artikel omkring
bittere - heriblandt Fernet Branca.
Sakset direkte derfra:
"Italiens verdenskendte urtekradser, indbegrebet af klassisk
bitterproduktion fra Cavour-tiden i 1800-tallet, hvor det industrielle og
elegante Norditalien blev grundlagt. Fernet er et brand unikt som Campari,
produceret på fabrikken i hjertet af Milano med den yderst selvbevidste
Branca-familie som ejer. Siden starten er mint-versionen Branca-Menta kommet
til. I dag lanceres drikken internationalt mod de yngre målgrupper som shot,
blandet i cocktails og drinks. Samt det aller hotteste: som perfekt ledsager
til det japanske køkken og sushi!
Som bitter og digestiv er den uovertruffen, fornemt komponeret over et
to-cifret antal internationale urter og krydderier."
Hvis du går ind på
http://www.branca.it/eng/home.htm vil du se mere om
Branca's produkter. Omkring Fernet's indhold, fortælles der blandt andet at
det indeholder over 40 urter og at det lagres i egetræstønder i over et år.
Derudover løftes sløret for 4 af ingredienserne (foruden alkohol), Aloe
Vera, Camille, Safran og Gentian (nogen der har en ordbog ?).
mvh
Henrik