/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fondang
Fra : Niklas


Dato : 11-02-03 15:24

Hvor kan man købe Fondan(g)?
Er der nogen der har en opskrift på Fondan(g)?

Venligst

Niklas


 
 
Jette Mogensen (11-02-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 11-02-03 16:07


"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3e49079d$0$149$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hvor kan man købe Fondan(g)?
> Er der nogen der har en opskrift på Fondan(g)?
>
> Venligst
>
> Niklas

Fondant kan købes hos Købmanden i Cityarkaden i København.

mvh Jette
>



Henrik Vest (11-02-2003)
Kommentar
Fra : Henrik Vest


Dato : 11-02-03 22:31


"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i
> Hvor kan man købe Fondan(g)?
> Er der nogen der har en opskrift på Fondan(g)?

Min nysgerrighed driver mig til det ... hvad er Fondan(g) ?

mvh
Henrik V



Hans Paulin (12-02-2003)
Kommentar
Fra : Hans Paulin


Dato : 12-02-03 00:52



Henrik Vest wrote:
> hvad er Fondan(g) ?

....det er sådan noget sødt slik - lidt lissom marcipanbrød...
--
Med venlig hilsen
Hans





Peter W. Bosse (12-02-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-02-03 08:39

"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i en meddelelse...

> Er der nogen der har en opskrift på Fondan(g)?

Fondant [fån'dan] (fransk) er en kogt sukkermasse, der med tilsætning
af forskellige smags- og farvestoffer anvendes som fyld eller overtræk
til konfekt og kager.

Skal du lave glasur eller fyldt konfekt..?

Her er opskiften på fondant til glasur..
(du kan selv dividere ned, hvis opskriften er for stor).

Fondantglasur:
1 liter vand
3000 g sukker
300 g glykose
3 g vinsyre

Vand og sukker koges og skummes. Vaskes ned på kanten af kasserollen
med en pensel og koldt vand. Derefter tilsættes glykose og vinsyre.
Koges til 115° C, hældes derefter op på en ren stålbakke eller marmorbord,
der er stænket med med koldt vand.
Når massen er afkølet, ligner den glykose og tableres derefter i en ren
rørekedel med dej-armen. Når massen er omdannet til glasur ved denne
røring, fyldes den i en spand eller et fad og dækkes med vand, så det ikke
skorper. Når fondanten skal anvendes til glasering, tilsættes lidt vand, og
den tempereres.
Tilsættes farve og smag efter behag.

Lignende opskrift findes også her..
www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=142

-oo-

Fondant til konfekt..

Grundmasse:
1 dl druesukker
2 dl sukker
0,75 dl koldt vand
evt. farve- og smagstoffer
en kraftig sprøjtepose

Rør druesukkeret, sukkeret og vandet sammen i en trelitters rustfri
stålgryde - der røres, til både druesukkeret og sukkeret er helt opløst.
Sæt derefter gryden på kogepladen med termometeret i og skru helt
op for varmen. Kog, til du når 105-110°, alt efter hvor fast den færdige
fondant skal være. Vær opmærksom på, at temperaturen stiger hurtigt.

Sæt gryden på en varmebrik. Fondantmassen skal nu afkøles til 90°.
Tag termometeret op.

Så skal der piskes kraftigt i sukkermassen, og dette gøres bedst med
en elpisker. Pisk sukkermassen i ca. 5 min. og tilsæt evt. farve og
smagstoffer undervejs.

Når sukkermassen begynder at blive uigennemsigtig og tykkere i
konsistensen, er den færdig.
Hæld den færdige fondantmasse ned i en kraftig platicsprøjtepose,
der står klar i et litermål eller høj, smal kande.

Tag den fyldte sprøjtepose op, pres fondantmassen ned i spidsen,
slå en knude øverst på posen og læg den til afkøling.

PS: Massen kan først bruges, når den er kold, ellers vil den smelte
i chokoladeformen. Klip derefter et meget lille hul i sprøteposens
spids og sprøjt forsigtigt lidt fondantmasse ned i chokoladeformen.
- Opbevares tørt og køligt, og holdbarheden er 1-2 måneder.

-oo-

Chokolade-fondant:
1 portion fondantgrundmasse
2 spsk kakaopulver
2 spsk kakaosmør, finthakket
-

Bailey Cream-fondant:
1 portion fondantgrundmasse
2 spsk skummetmælkspulver
4 ml Bailey Cream-flavour
-

Banan-fondant:
1 portion fondantgrundmasse
¼ tsk citronsyre
0,5 ml gul farve
2,5 ml bananflavour
-

Kaffe creme-fondant:
1 portion fondantgrundmasse
2 ml brun farve
3 tsk skummetmælkspulver
4 ml kaffeflavour
-

Kokos-fondant:
1 portion fondantgrundmasse
1 ml kokosflavour
-

Rum Caribia-fondant:
2 spsk kakaosmør, finthakket
4 ml rum Caribis-flavour

osv. osv...

De fleste smagstoffer, remedier osv. kan sikkert erhverves hos..
www.det-sode-liv.dk/nyheder.htm


NB:
Noget helt helt anderledes er (Pommes) kartoffel-fondant.. (store
kartofler formet som oliven, sauteret i svinefedt, og derefter dampet
i smør under låg). - Serveres til stege og store mellemretter. )
Voila!


Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Skulle du fx have lyst til at se, hvad dødsdømte
amerikanere bestiller som sidste måltid, så fører
staten Texas nøje protokol over dette på:
www.tdcj.state.tx.us/stat/finalmeals.htm



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste