/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Surdej til rugbrød.
Fra : Georg


Dato : 06-02-03 12:43

Fruen har i årevis lavet rugbrød med sin egen surdej, men nu duer den vist
ikke mere.
Vi skal have lavet en ny surdej. Hvordan gør vi det?
Mvh.






 
 
Jørgen Hess (08-02-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 08-02-03 11:41


"Georg" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e424a81$0$242$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Fruen har i årevis lavet rugbrød med sin egen surdej, men nu duer
den vist
> ikke mere.
> Vi skal have lavet en ny surdej. Hvordan gør vi det?
> Mvh.
>
>
>
>
>
Det er der nok mange bud på.
Men min er: 25 g rugmel røres op i ½ dl 40 grader varmt vand, herefter
røres 1 g gær, (et gram) en kugle på størrelse med en ært, i. Lad
blandingen stå (lunt) en 8 timers tid. Rør herefter 1 dl. 37 grader
varmt vand og 50 g rugmel. Og lad stå en 12 timers tid. (lunt).
Herefter som normalt, med fratagelse af surdej til næste gang. Der vil
gå to, tre bagninger før syrningen er optimal.
mvh
Jørgen



Ake Tegengren (11-02-2003)
Kommentar
Fra : Ake Tegengren


Dato : 11-02-03 17:22

Georg wrote:

> Vi skal have lavet en ny surdej. Hvordan gør vi det?

Man kan också blanda youghurt med rågmjöl, vatten och salt. Surdegen blir
olika beroende på om den får stå vid 37 gr. eller c:a 30 gr. 37 gr. är bäst,
tycker jag. Mjölsorten verkar betyda en del. Kanske beror det på hur mycket
mjölksyrabakterier som följer med.

--
o
Ake Tegengren
aat@pmt.kth.se



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408859
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste