Kan skyldes forskel i kulsyreindhold, idet kulsyre jo hra et _meget_ lavt
frysepunkt (Derfor 'tøris', kavet af frosset kulsyre).
Kan også skyldes forskel i sukkerindhold. Større sukkerindhold giver tit
lavere frysepunkt.
Prøv et eksperiment: To 0,5 ltr. Cola light. Den ene åbnes, bruser lidt af
og lukkes igen. Lægges til frost. Du vil se, at den åbnede vil fryse længe
før den anden.
mvh
Krabsen
"Henrik Bøgh" <henrik@lagengymnastik.dk> skrev i en meddelelse
news:5525462.YOcrBUcS59@lagengymnastik.dk...
> Jeg har normalt mine sodavand stående ude i haven her i vinterperioden når
> der ikke er så hård frost udenfor.
> Her forleden havde jeg så glemt at der blev meget koldt så sodavandene kom
> til at "overnatte" udenfor i frosten - og her så jeg noget sjovt.
> Der står 8 1½l flasker med sodavand: 3 x Coca Cola, 2 x Squash (appelsin),
2
> x Sprite og en enkelt Schweppes Lemon. Ingen af dem er light.
> De 3 Coca Cola'er var frosset - ingen af de andre var - de står lige ved
> siden af hinanden op af huset (Cola'erne står endda inderst).
> Er der nogen der ved om der er noget i Coca Cola der hæver deres
> frysepunktstemperatur frem for de andre sodavand?
> Eller de andre sodavand indeholder noget som sænker
frysepunktstemperaturen
> i forhold til Cola'er?
>
> --
> Med Venlig Hilsen: Henrik Bøgh ||
http://henrik.boegh.net/?usenet
>
> "And your mother, too!"
> -- Sean Astin as Richard "Rascal" Moore in 'Memphis Belle'
>