"Bro" <bro@zybermail.dk> writes:
> Jesper Harder <harder@myrealbox.com> writes:
>
> > Der er to typiske teknikker:
> >
> > 1. Man tørsteger eller rister de forskellige krydderier hele ind til de
> > begynder at hoppe rundt i panden. Bagefter støder man dem så i en
> > morter.
>
> Ja, men lige præcis med karry, kan det da være lidt svært. Den
> karryblanding jeg bruger, består af ca. 30 forskellige ingredienser...
Gem pulverkarryen væk bagest i køkkenskabet (lige ved siden af
pulverbearnaisen)
.
Det tager kun få minutter ekstra at lave en karryret fra grunden, og det
giver et fantastisk bedre resultat. Mange af ingrediensene har en helt
anden smag, når de er friske.
Prøv fx at sammenligne smagen og lugten af friskstødt kardemomme med
kardemommepulver -- man skulle næsten ikke tro det er samme krydderi.
Eller friskrevet ingefær og stødt ingefær, som smager vidt forskelligt.