Preben Kvist skrev:
> Det hedder vist Tupi
Jeg skulle vist bare have brugt et dansk 'æ' og kaldt det "potkæs".
På <URL:
http://www.bryggeriforeningen.dk/brygger/45/art5.htm> kan
man således læse:
»Påske-potkæs
Begrænsningens kunst er jo den største, så her foreslås en
hjemmelavet Potkæs som eneste ost efter frokosten, og den er
ovenikøbet født til øltyper som påskebryg. Den skal startes
nogle uger før.
Rester af vellagrede oste, skæreoste, blå- og rødskimmeloste
rives og blandes med smør i et forhold, så osten bliver smør-
bar. Røres med et skvæt snaps, cognac eller rom. Hver gang
nye osterester blandes i, røres med et skvæt spiritus. Osten
opbevares koldt i en krukke med låg. Osten kan smages til med
paprika eller kommen alt efter smag og hvilke typer, den er
blandet af. Den serveres med ristet rugbrød/franskbrød eller
groft knækbrød.«
Hvis folk er til den slags, kan de vist lige nå at lave en portion
inden påske.
// Klaus
--
><>°