/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Festmad/buffet?
Fra : Nielsen


Dato : 02-01-03 22:35

Hej,

Jeg skal holde fødselsdag for omkring 30 mennesker - og de skal jo have
noget at spise

Jeg kunne godt tænke mig at lave maden selv - eller i hvert fald noget af
den. Nu vil jeg bare helst ikke skulle så hele dagen eller dagen før og
kokkerere, så det ville jo være rart om man kunne finde på nogle retter, som
kunne laves i rigtig god til i forvejen og så fryses ned. På den måde skulle
jeg jo så kun tø maden op og evt. lune den samme dag.

Men så er det jo jeg mangler nogle idéer til hvad det kunne være, som man
kan lave i forvejen og fryse, uden at smagen eller kvaliteten tager skade.
Nogle der kan hjælpe?

(Frikadeller er allerede planlagt som en del af menuen. Der kommer nemlig
mange børn


--
Nielsen

-------oooOOooo-------
http://outsearch.dk/opskrifter - velbekomme



 
 
torup bachmann (02-01-2003)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 02-01-03 22:47


"Nielsen" <marianne@outsearch.dk> skrev i en meddelelse
news:3e14adf3$0$212$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg skal holde fødselsdag for omkring 30 mennesker - og de skal jo have
> noget at spise

Det er en god ting
>
>
> Men så er det jo jeg mangler nogle idéer til hvad det kunne være, som man
> kan lave i forvejen og fryse, uden at smagen eller kvaliteten tager skade.
> Nogle der kan hjælpe?

Tja, jeg vil da foreslå tærter, du ved grøntsagstærter, de kan varieres i
det uendelige og tager ikke skade af en tur i frosten. Passer også glimrende
sammen med frikadeller.
Pirogger var også en mulighed.

MVH Rikke

Nemme opskrifter?
Se www.rikkebachmann.webbyen.dk





Kitti Egevang (02-01-2003)
Kommentar
Fra : Kitti Egevang


Dato : 02-01-03 22:49


"Nielsen" <marianne@outsearch.dk> wrote in message
news:3e14adf3$0$212$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg skal holde fødselsdag for omkring 30 mennesker - og de skal jo have
> noget at spise
>
> Jeg kunne godt tænke mig at lave maden selv - eller i hvert fald noget af
> den. Nu vil jeg bare helst ikke skulle så hele dagen eller dagen før og
> kokkerere, så det ville jo være rart om man kunne finde på nogle retter,
som
> kunne laves i rigtig god til i forvejen og så fryses ned. På den måde
skulle
> jeg jo så kun tø maden op og evt. lune den samme dag.
>
> Men så er det jo jeg mangler nogle idéer til hvad det kunne være, som man
> kan lave i forvejen og fryse, uden at smagen eller kvaliteten tager skade.
> Nogle der kan hjælpe?
>
> (Frikadeller er allerede planlagt som en del af menuen. Der kommer nemlig
> mange børn
>
>
> --
> Nielsen
>
> -------oooOOooo-------
> http://outsearch.dk/opskrifter - velbekomme
>
>
Hej.
Hvad med lakseroulade?
Den kan laves i forvejen, og fryses.....
Skal så bare tages op af fryseren 1 times tid før brug (skal skæres ud mens
den endnu er lidt frossen,
så bliver stykkene pænere).
Opskriften er enkel: Røget laks i skiver lægges på et stykke bagepapir
således at laksestykkerne overlapper hinanden.
Flødeost røres med kaffefløde (meget lidt fløde), og massen smøres ud over
laksen.
Derefter rulles laksen til en pølse, og bagepapiret rulles udenom, og lægges
så i fryseren.
Serveres med citron og evt. flute til.
Det smager bare rigtig godt!
Godt Nytår fra Kitti.



Bolette Nielsen (02-01-2003)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 02-01-03 23:23

Hej Kitti

"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:3e14b3dd$0$164$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...

> Hvad med lakseroulade?

Ja undskyld jeg kigger over skulderen men det var da en rigtig god idé,
den tror jeg, jeg vil bruge til den fødselsdags fest vi snart skal holde.
Har bare lige et spørgsmål?

- Hvor meget skal man lave til 35-40 personer? ( skal indgår i et ta' selv
bord )

mvh

Bolette



Kitti Egevang (02-01-2003)
Kommentar
Fra : Kitti Egevang


Dato : 02-01-03 23:45


"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> wrote in message
news:av2e67$11up$1@news.cybercity.dk...
> Hej Kitti
>
> "Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e14b3dd$0$164$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> > Hvad med lakseroulade?
>
> Ja undskyld jeg kigger over skulderen men det var da en rigtig god
idé,
> den tror jeg, jeg vil bruge til den fødselsdags fest vi snart skal holde.
> Har bare lige et spørgsmål?
>
> - Hvor meget skal man lave til 35-40 personer? ( skal indgår i et ta' selv
> bord )
>
> mvh
>
> Bolette
>
Hej Bolette.
Lyder godt at du kan bruge mit forslag!
Jeg har her nytårsaften lavet lakseroulade som forret til 9 personer, og der
lavede jeg 1 roulade.
Så mon ikke 4 roulader vil være nok?? Det kommer selvfølgelig an på om alle
skal smage, ellers er 3 måske nok.
Til 1 roulade bruger jeg 1 pakke røget lakseskiver (tror at der er 400 g i).
1 flødeost og lidt fløde.
Håber at dette hjælper dig.
Hilsen fra Kitti.




Bolette Nielsen (03-01-2003)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 03-01-03 20:45


"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:3e14c0f4$0$260$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Håber at dette hjælper dig.

Mange tak for hjælpen, det hjalp mig rigtig meget. Tak igen

Bolette



Mads Th. Pedersen (03-01-2003)
Kommentar
Fra : Mads Th. Pedersen


Dato : 03-01-03 19:50


"Nielsen" <marianne@outsearch.dk> skrev i en meddelelse
news:3e14adf3$0$212$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg skal holde fødselsdag for omkring 30 mennesker - og de skal jo have
> noget at spise

Hvad med en omgang parmigiana?

Et par auberginer skæres i ca. 2mm tykke skiver på langs (de skal ikke
skrælles!!!!). De lægges lagvis i et fad med rigeligt (og jeg mener
_rigeligt_) salt mellem skiverne (saltet trækker væden ud). Efter en halv
times tid eller sårn skylles skiverne helt fri for salt og duppes tørre.
Olivenolie, krydderier, salt og balsamicoeddike piskes sammen og
aubergineskiverne trækkes gennem marinaden. Herefter lægges de tilbage i
fadet hvor de lige skal have lov til at ligge en halv times tid eller
sår'n....den halve time kan passende bruges til at tilberede en god
tomatsovs - gerne med godt med hvidløg + lidt peberfrugt.

Steg auberginerne for fuld gadaffi på en pande (det oser og ryger og
sprutter, så har man mulighed for at gøre det udendørs er det slet ikke så
tosset en idé at gøre det dér) i et minut eller to på hver side (de skal
selvfølgelig ikke nå at blive sorte).

Læg de stegte aubergineskiver i lag med tomatsauce og revet ost, slut af med
tomatsauce + et drys partisanost, dæk med staniol, høvl det i en 180-200
grader varm ovn i en 30 minutters tid.

På dagen skal det så bare tøes op og varmes (hvis du vælger at lave det god
tid i forvejen og fryse det ned skal det formentlig kun have ca. 20 minutter
i ovnen første gang)

Du kan jo også lave noget farseret (f.eks. med hakket lam) kalkunbryst en
dag eller to i forvejen og så servere det koldt.

Tatziki er vist også et sikkert hit, hummus ligeså.

Tun/ris-salat? Kogte, kolde ris med vilde blandet med en gang tun,
peberfrugt og andet grønt?

Brødstænger + selvfølgelig det "sædvanlige" grønne i stænger: gulerødder,
agurk, peberfrugt, kinaradise m.m. Gulerødderne og radiserne kan skrælles
dagen i forvejen og skal så
bare stå dækket med koldt vand.

Håber du kan bruge ideerne til noget.

Mvh Mads



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408857
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste