"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:ITpp6.36$lj7.7092@twister.sunsite.dk...
....og så lige som en afslutning: Når man nyder de herlige italienske
mandelkager (i Toscana og Umbrien kaldes de Cantucinni, hvor biscotti vist
er en bredere betegnelse lidt a la 'småkager' (input fra Sandra forventes))
gør man det ved at dyppe kagerne i glasset med Vin Santo. Det er muligvis
ikke særligt café-smart - men meget lækkert oven på en middag.
Den bedste Vin Santo jeg nogensinde har smagt er Avignonesi Vin Santo fra
Montepulciano i årgang '88 - englene synger!
I øvrigt er der det specielle ved Vin Santo at den lagres i de yndigste små
fade (30-50 l) - og er hammerdyr, når der er tale om den rigtige vare. Men
også helt fantastisk lækker.
I øvrigt produceres den (i hvert fald i mellemitalien) af de fleste
vinbønder - meget ofte primært til familliens eget brug i så små mængder at
den ikke er til salg. Derfor kan man komme ud for at man bliver tilbudt en
enkelt flaske eller to - uden etikkette og bandarole, hvis man i øvrigt er
kommet på god fod med vinbonden (har købt noget af hans vin og har rost den
højlydt
mvh
Jan