/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Terreno Vin Santo
Fra : kautaq


Dato : 06-03-01 20:26

Hej

En af mine kolleger kom her til morgen hen til mig
med en flaske Terreno Vin Santo Chianti Classico
375ml. 16% vol.

Han havde fået den af sin nabo og ville gerne vide hvad
det var for en slags vin. Udover at det er hvidvin så
ved jeg ikke rigtig hvordan jeg skal beskrive smagen.

Noget sødligt tørt med en snert af sherry.

Mig og min kollega vil meget gerne vide hvad man
bruger/drikker det til. Vi var begge enige om at det
ikke lige var noget vi kunne finde på at drikke,
hverken som aperitif eller til mad.

Hilsen mig og kollegaen som begge holder meget af
sydafrikansk og australsk rødvin lige for tiden.

--
Mike

 
 
Lasse Jensen (07-03-2001)
Kommentar
Fra : Lasse Jensen


Dato : 07-03-01 01:09

On Tue, 06 Mar 2001 21:25:50 +0200, kautaq <kautaq@post2.tele.dk>
wrote:

>Hej
>
>En af mine kolleger kom her til morgen hen til mig
>med en flaske Terreno Vin Santo Chianti Classico
>375ml. 16% vol.
>

Er der ikke nærmest tale om en italiensk dessertvin, så drkker jeg
ihvertfald Vin Santo. Den klassiske kombination må vel nærmest være
vinen og en portion mandelkager.....

-LAsse


Peter Westh (07-03-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 07-03-01 13:33

"Lasse Jensen" <røvkrøl@bandit.dk> skrev i en meddelelse
news:tuuaatsan3ap87q4i6f20nu8v6aisig8qh@4ax.com...
> On Tue, 06 Mar 2001 21:25:50 +0200, kautaq <kautaq@post2.tele.dk>
>Den klassiske kombination må vel nærmest være
> vinen og en portion mandelkager.....

Med andre ord, Biscotti.

250 g. hvedemel
250 g. sukker
2 æg
1/2 stang vanillie
1/2 tsk. bagepulver
200 g. mandler.

Æg og sukker piskes sammen. Mel, vanil. og bagep. røres i. Mandler hakkes og
tilsættes. Dejen rulles ud i pølser. Jeg plejer at rulle en 3-4 stk. Husk at
pga. det høje sukkerindhold splatter pølserne ud når de varmes, så lav dem
ikke for store eller tykke. 'Pølserne' bages hele i ovnen i 15 min. ved 190
grader. Derefter tages de ud og skæres op - i varm tilstand - i 2 cm
størrelsen. Skær dem evt. skråt for æstetikkens skyld. Stykkerne lægges
eller sættes nu enkelt vis på bagepladen og bages yderligere 20 min ved
samme varme. MEN HOLD ØJE - specielt ved anden sending, da ovnen på det
tidspunkt er godt gennemvarm! Og længen af de sidste 20 minutters bagning
afhænger selvfølgelig også af, hvor god en ovnen I har. So keep our eyes
open. Held og lykke!




Jan Boegh (07-03-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 07-03-01 18:32

"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:ITpp6.36$lj7.7092@twister.sunsite.dk...

....og så lige som en afslutning: Når man nyder de herlige italienske
mandelkager (i Toscana og Umbrien kaldes de Cantucinni, hvor biscotti vist
er en bredere betegnelse lidt a la 'småkager' (input fra Sandra forventes))
gør man det ved at dyppe kagerne i glasset med Vin Santo. Det er muligvis
ikke særligt café-smart - men meget lækkert oven på en middag.

Den bedste Vin Santo jeg nogensinde har smagt er Avignonesi Vin Santo fra
Montepulciano i årgang '88 - englene synger!
I øvrigt er der det specielle ved Vin Santo at den lagres i de yndigste små
fade (30-50 l) - og er hammerdyr, når der er tale om den rigtige vare. Men
også helt fantastisk lækker.
I øvrigt produceres den (i hvert fald i mellemitalien) af de fleste
vinbønder - meget ofte primært til familliens eget brug i så små mængder at
den ikke er til salg. Derfor kan man komme ud for at man bliver tilbudt en
enkelt flaske eller to - uden etikkette og bandarole, hvis man i øvrigt er
kommet på god fod med vinbonden (har købt noget af hans vin og har rost den
højlydt

mvh
Jan




Peter M (07-03-2001)
Kommentar
Fra : Peter M


Dato : 07-03-01 23:20

.....og så findes Vin Santo også i tørre udgaver. Jeg har ladet mig fortælle,
at det kommer an på, hvor i Italien man befinder sig ( altså tør kontra
sød ).
mvh Peter



Ms. Krabappel (08-03-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 08-03-01 14:38

Jan Boegh <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:985r9l$hbq$1@news.net.uni-c.dk...
> ...og så lige som en afslutning: Når man nyder de herlige italienske
> mandelkager (i Toscana og Umbrien kaldes de Cantucinni, hvor biscotti vist
> er en bredere betegnelse lidt a la 'småkager' (input fra Sandra
forventes))
> gør man det ved at dyppe kagerne i glasset med Vin Santo. Det er muligvis
> ikke særligt café-smart - men meget lækkert oven på en middag.
>
110% korrekt - ja, "biscotto" betyder "kiks/småkage" og cantucci eller
cantuccini er småkager med hele mandler.
Jeg har engang erfaret en restaurant/cafe' hvor man kunne købe som dessert
et glas vinsanto + cantuccini men husker ikke hvor - en ny trend i de
cafe'-smarte vaner?
lige som at drikke cappuccino eller caffelatte om aften (typisk morgenmad
drik) eller spise stegte blæksprutteringe som forret...

Sandriiii



lahvino (09-03-2001)
Kommentar
Fra : lahvino


Dato : 09-03-01 16:59

Vin Santo er genial til blå skimmeloste - fx. gorgonzola.
Også egnet til mandelsmåkager og evt. som dessertvin.
mvh Lars C. - www.Lahvino.dk




kautaq (09-03-2001)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 09-03-01 21:47

lahvino wrote:

> Vin Santo er genial til blå skimmeloste - fx. gorgonzola.
> Også egnet til mandelsmåkager og evt. som dessertvin.

Tak for svarene, jeg tror den er ved at glide ned

--
Mike

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste