"Ivan Vejsgård Nielsen" <ivan@aub.dk> skrev i meddelandet:
> jeg skal have gæster og havde overvejet at lave et eller andet med øl.
> Jeg er i besiddelse af en del "Erdinger Weisbeer" (hvedeøl), og kunne
> derfor godt tænke mig et eller andet med denne øltype.
Gerade von der Bierverlag:
Her er fx 2 opskrifter, hhv. andelår, andebryst m. øl, fra Meyer's
Køkken 11. april 1996...
Andelår med kartofler og linser:
2 andelår
200 g løg
600 g kartofler
100 g linser
3 laurbær
2 fed hvidløg
1 øl, fx skibsøl, mørk/lys gambrinus, påskeøl
½ liter vand
salt, peber
evt. hakket persille
Del andelårene i to. Del herefter overlårene i to ned langs benet. Hak
løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i halvgrove stykker. Hak hvidløget
fint.
Brun lårstykkerne i en gryde. Kom løg, laurbær og hvidløg ved. Krydr med
salt og peber. Tilsæt efter et par minutter øl og vand. Kog op og kog
videre ca. 1½ time under låg til lårene er møre.
Kom linserne og kartoflerne i grove tern ved og kog videre uden låg.
Retten jævner let, og kartoflerne er møre.
Anret på tallerkner og kom evt. persille på toppen.
-oo-
Sprængt andebryst med hvidkål og cremet ølsauce:
2 andebryster
½ hvidkålshoved
sprængelage:
1 porter, fx limfjordsporter
1/4 tsk. knust peber
2 stjerneanis
100 g salt
85 g farin
cremet ølsauce:
1 øl, f.eks. Carl's speciel, lys gambrinus eller porter
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
50 g smør
1 tsk maizena
lidt citronsaft
Kog ingredienserne til sprængelage op og køl den af. Skær fedtet af
brysterne og skær det så i tern. Læg andebrysterne i lagen 6-8 timer.
Rist andefedtet til fedtegrever, tag dem op og læg dem på fedtsugende
papir.
Tag brysterne op af sprænglagen og kom dem i en gryde. Hæld lidt vand i
gryden sammen med et par spsk. af sprænglagen, således at væske står
halvt om brysterne. Kog brysterne ca. 7 minutter. Skær i mellemtiden
hvidkålen i skiver, der holdes sammen i rodenden og er ca. 3 cm brede i
den tykke ende. Kom hvidkålen i gryden, kog op og læg andebrysterne
tilbage og damp det hele yderligere knap 10 minutter. Tag brysterne op
og lad dem hvile lidt. Check, at hvidkålen er mør.
Kog øllen ind til det halve. Køl af og kom de øvrige ingredienser i.
Pisk op over svag varme til saucen leverer. Samg til med salt, peber og
evt. citronsaft.
Skær brystet i skiver og server med hvidkål, croutoner og ølsaucen.
NB! Kog evt. mørk hvidtøl til sirupsagtig konsistens og hæld udover den
hvide sauce umiddelbart før serveringen.
Viel Spaß :)))
Se også:
www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/main.jhtml
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Ich möchte gern ein großes Dunkels Biiiier haben...