"Ms. Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i meddelandet:
> Endelig fik jeg en morter i julegave. Og jeg har opdaget hvorfor dette
> værktøj er så uundværdig.
Morter, - er da ellers noget man plejer at arve
.
Jeg var så heldig at overtage sådan 2 styks efter min mormor (nonna), én
af kobber og én fremstillet af jernmalm (tror jeg nok). I disse
"elektroniske tider" bliver morteren jo nok mest brugt som pynt et eller
andet sted i stuen el. køkkenet (øverste hylde). Men du har ret, - og
det er ligesom om ingredienserne bliver bedre og mere ensartet knust i
en rigtig morter. Så derfor kan jeg også kun anbefale, at man bruger sin
morter noget mere "ligesom i de go'e gamle dage"
> Mange opskrifter faktisk kræver den, men vi bruger altid nemmere
> løsninger køkkenmaskiner.
> Når man har eksperimenteret et par utrolig nemme opskrifter kan
> man smage forskel, selv om ingredienserne er de samme som
> dem der ryger ind i blenderen.
>
> Eksempel: salsa alle noci.
>
Ja, - eller EKSEMPEL 2...
Pesto (stødt):
Velegnet til pasta og kødretter
En håndhuld friske basilikumblade
1 fed hvidløg
150 g pinjekerner
1 glas ekstra-jomfru-olivenolie
50 g reven parmesanost
50 g reven pecorino
Hvidløget, basilikumbladene og pinjekernerne hakkes og stødes i en
morter. Olivenolien og den revne ost røres i. Resultatet skal blive en
creme; justér evt. konsistensen med mere olivenolie eller lidt af
pastaens kogevand.
Hvis man vil gemme sin pesto til senere brug, skal man ikke røre osten i
straks, men vente til sovsen skal bruges. Hvis osten står for længe i
blandingen, får det en kedelig, lidt harsk smag, som man desværre ofte
møder i konserves-pesto.
PS: ifølge "nogles" mening er det absolut forbudt at blande basilikum og
persille sammen, men ikke desto mindre følger herunder den alternative
pesto-opskrift...
En lille håndfuld friske basilikumblade
en lille dusk hakket persille (husk at tage elastikken af)
estragon (ganske lidt)
35 g reven pecorino
65 g reven parmesan
1 glas olivenolie
3 fed hvidløg
Fremgangsmåden er den samme som ovenfor beskrevet.
Go' fornøjelse - til dem med en morter.
(Prøv evt. Loppemarked i KB-Hallen, lø-sø. 10-17)
Go' Weekend!
--
Ciao
Pietro "Al Capone" Mastroianni Montebello (Mafia)
*Få friske sandwich og lækker sushi bragt til døren på under 1 time.
Panicshop er København's nye hastebutik for travle kontorer
og livsnydere.
Du kan købe mad, vin, delikatesser, gaver, underholdning og
meget mere.
www.panicshop.com åben alle hverdage kl. 8-22.