"Camilla" <mille-stig@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:tld4atk0a26f88tgkb8hv824aldmsibase@4ax.com...
> Vi har et morgenbrød der kaldes søstjerne - det lyder
> umiskendeligt som det du beskriver. Men det kan jo være, at det
> lyder bedre end semmel.
Mht. bagerbrød, så skete der jo en rivende udvikling i 70'erne, som
nok gav nye navne til gamle brød. Jeg har bemærket at samme brød kaldes
forskelligt øst/vest for Storebælt.
Den semle/simle jeg kender, er et gammelt brød i Danmark - dvs. fra før
"brød-revolutionen" i 70'erne.
> En østrigsk semmel synes jeg virker lidt mere sej i det, end
> almindelige rundstykker. Desuden har jeg ikke set dem med blå
> birkes. Mønstret i den er en lidt "buet stjerne"
Gælder det i alle bagerier. Jeg synes der kan være forskel på brød
herhjemme, så måske det samme i Østrig??
> Disse søstjerner virker som en mellemting mellem et alm.
> rundstykke og en semmel.
Nu husker jeg ikke lige, hvad det var brødet blev kaldt. Det var
ikke søstjerne, men dog noget andet maritimt. Og da jeg hørte det,
faldt det mig ind, at det ikke var det 'rigtige oprindelige' navn.
Men det kan jo godt tænkes, at det er det gamle brød, som blot kaldes
noget andet nu. Det ved jeg som sagt ikke.
--
Venlig hilsen
M a r i a n n e H a n s e n
e-mail via URL:
http://www.image.dk/~mari (om epilepsi og
dværgschnauzer)