/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tvekulsurt natron (Bagepulver)
Fra : TrAuN


Dato : 01-11-02 17:55

Er der nogen der kan forklare hvorfor tvekulsurt natron (bagepulver),
afgiver en bismag af soda i ens bagværk?

Mvh. Jtj



 
 
Rene' Hjorth (01-11-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 01-11-02 20:59

["TrAuN" <jakobj@jubiipost:dk> | Fri, 1 Nov 2002 17:54:35 +0100]

>Er der nogen der kan forklare hvorfor tvekulsurt natron (bagepulver),
>afgiver en bismag af soda i ens bagværk?

Øh, udover at det er naturligt fordi natron er i famille med soda?

Natron og bagepulver er dog ikk det samme; natron kræver en syre for at
blive startet, hvor bagepulver er primært stivelse med natron og en syre
i.

Så hvis du lavet noget hvor f.eks. citronsaft eller et surmælksprodukt
indgår kan du bruge natron med stor held, og slet ikke så meget af det
som du tror.

Jeg bruger f.eks. aldrig bagepulver; bl.a. fordi hver producent selv
bestemmer hvor meget af den billige stivelse der skal i, kan du ikke får
det "rigtige" resultat.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Nette (04-11-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 04-11-02 00:59


"TrAuN" wrote
> Er der nogen der kan forklare hvorfor tvekulsurt natron (bagepulver),
> afgiver en bismag af soda i ens bagværk?

Måske skal du prøve og bruge mindre mængder?
Jeg har en opskrift op scones, hvor det er brugt og FØJ...den første gang
jeg lavede dem smagte de frygteligt. Efte rjeg halverede mængden af natron,
så fik de straks en meget bedre smag.

Du kan ikke erstatte bagepulver med natron 1:1. Natron er mere "kompakt",
som René skriver om.

Nette



Martin Seebach (04-11-2002)
Kommentar
Fra : Martin Seebach


Dato : 04-11-02 15:33


"TrAuN" <jakobj@jubiipost:dk> wrote in message
news:3dc2b1c6$0$97622$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Er der nogen der kan forklare hvorfor tvekulsurt natron (bagepulver),
> afgiver en bismag af soda i ens bagværk?

Uh!
Ah!

Kemi i gymnasiet! Jeg har skrevet rapport om det her :)

Natron virker hævende fordi det frigiver carbondioxid (CO2) ved opvarmning.
Dannelsen af gas i bagværket giver så de bobler der udgør hævningen.

Tvekulsurt natron er NaHCO3 som efter afgivelse af CO2 bliver til NaOH - og
det er (kausisk) soda.

Derfor!


--
Venlig hilsen
Martin Seebach
- min email adresse virker..



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177508
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408575
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste