Hej Rene
Tak for opskrifterne.
Det var ellers et engelsk kokkeskoleprogram jeg så det i, men det kan da
godt være, at englænderne har en anden ide om hvad god marcipan er, end vi
har herhjemme :0)
Men der var da lidt at gå i gang med.
Jeg læste et eller andet sted om chokolademarcipan - er det noget, du har
prøvet??
Knus Louise
P.s. Jeg ved godt, at det ikke har noget med mad at gøre, men jeg er ny i de
her nyhedsgrupper, og vil høre, hvordan jeg får mit navn til at stå ude i
siden - lige nu står der bare Nyheder på TDC??
"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:10nrqugjv2q5687sbi8c076qie69ab1k8m@4ax.com...
> [Nyheder på TDC | Wed, 16 Oct 2002 15:38:03 +0200]
>
> >Jeg så en madudsendelse på en udenlandsk kanal, og der var der er, der
viste
> >hvordan man lavede marcipan.
>
> Hvis jeg skulle være lidt krakilsk, ville jeg pointere at der IKKE skal
> citronsaft og vaniljeessens i en marcipan - I så fald er det fordi man
> bruger nogle kedelige mandler.
>
>
> Mine opskrifter, på slump:
>
> Råmasse: Mal 2/3 gode smuttede (spanske) mandler, tilsæt 1/3
> sukker/flormelis og så meget pasteriseret æggehvide at det er lidt
> klæbrigt.
>
> Varm det igennem i en gryde under omrøring/æltning, til det er lidt mere
> end lunt - denne process "rister" massen, samler den lidt og forstærker
> smagen.
>
> Lad massen hvile til den er til at arbejde med, eller opbevar den i
> køleskabet til den skal anvendes.
>
> Konfektmasse: Brug 1/2 mandler og 1/2 formelis, ellers er måden den
> samme.
>
> Pistacemasse: Brug 1/4 grønne usaltede (rå) pistacekerner, 1/4 smuttede
> mandler, 2/4 flormelis, resten er som ovenstående.
>
> Rommasse: Som konfektmasse, erstat æggehvide af 1/2 god brun rom og 1/2
> æggehvide.
>
> René
>
www.rene.hjorth.com
> &
www.lowcarb.dk