"Gitte Sørensen" <gydda@bigfoot.com> skrev i en meddelelse
news:of1jqu8msh4bj2o6hl6qs5q0bqtmemcfbi@4ax.com...
> Sun, 13 Oct 2002 15:13:11 +0200, skrev "zcully" <zcully@hotmail.com> :
>
> >Jeg søger en god og nem opskrift på svensk pølseret til 4 personer.
>
> Denne opskrift plejer jeg selv at bruge:
>
> SVENSK PØLSERET
>
> 1 kg kogte, kolde pillekartofler
> 8 wienerpølser
> 2 store hakkede løg
> smør/margarine
> 1-2 tsk paprika
> 1 lille dåse konc. tomatpuré
> ca. 2 dl mælk
> 1/4 liter kaffefløde
> salt, peber
>
> Svits de hakkede løg i fedtstoffet til de er gyldne. Skær pølserne i
> skiver og svits dem med. Drys paprika over og bland det godt. Skru ned
> for varmen. Skær kartoflerne i mindre stykker (terninger) og læg dem i
> gryden. Hæld tomatpuré, mælk, salt og peber over. Rør forsigtigt, så
> det hele blandes godt rundt. Lad det småsnurre 5 - 10 minutter. Tilsæt
> fløden og lad det snurre videre i nogle minutter. Smag til.
> Servér med masser af klippet purløg over !!
>
>
> --
> Gitte Sørensen news@gittes.dk
>
> Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
> rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens
Hvis man så er træt af kartofler sådan henad sen vinter, kan man udskifte
dem med pasta: Skruer, knækket magaroni. Ca. 500 g. rå vægt skulle erstatte
1 kg kartofler. Måske jeg så vil bruge en stor dåse 140 g konc. tomat.
Mælken kan udskiftes med vand, og fløden behøves ikke, man kan også bruge en
ukoncentreret tomatpuré (hjemmekogt?) og så ikke noget vand. Vær forsigtig
med salt, det har du jo brugt
ved kogningen af pasta.
Kog pastaen
Rist løg og pølser som tidligere nævnt.
Rør tomat koncentratet op med vand kom evt. 1-2 tsk sukker i.
Dræn den kogte pasta i et dørslag og styrt den over de ristede pølser og rør
rundt. Når det ser ud som om pastaen har suget fedtet kommes tomatpuréen
over. Skru helt ned for varmen (gas) i et minuts tid, sluk for varmen
(elektrisk/gas).
Serveres med revet ost (behøver ikke at være special oste) og purløg, og
flasken med tomat ketchup stilles på bordet.
Denne ret hedder "Rød mad"
Jørgen