Jan Boegh <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:97e45i$18hg$1@news.net.uni-c.dk...
>
> Hvad giver Gambero Rosso Vermentino 99 (jeg går ud fra at du har den
> italienske 2001-udgave)?
Ikke mindre end Oscar Berebene 2001!
IMHO ligner det lidt af en "hommage" til Antinori huset... Se her:
------------------------------------------------------------
Bolgheri Vermentino
C'è bisogno di presentare la Antinori? Ovviamente no. E' da molti punti di
vista la più illustre casa vinicola italiana, e tanto basta. Nella vasta
gamma produttiva il Vermentino è davvero un bianco economico e
riuscitissimo. Ricco al naso di note vegetali di erbe aromatiche (origano,
salvia), ha palato di media struttura, molto fresco e vivo, di acidità ben
contenuta, e finale piuttosto lungo, atipico per la tipologia
d'appartenenza. Complimenti.
Prezzo: L. 15.000
------------------------------------------------------------
(trad.) "er det nødvendigt at præsentere Antinori-huset? Nej selvfølgelig
ikke. Det er, set fra mange synspunkter, det ædleste italienske vinhus, og
det må være nok.....(snip)......Tillykke."
>
> Jeg er nu lidt forbeholden overfor at man finder sublime vine på et
> "cooperativa" - men never mind - 'sublim' er jo et ret subjektivt begreb.
Nemlig (ordet "sublim" var en bevist overdrivelse) - det er rejseoplevelsen
i sig selv, den dumme kasse vin man har med i bilen, som ingen andre kender,
og som vi aldrig nogensinde vil finde i Gobi eller hos Merolli, og vi vil
sukke en vinteraften over "dengang vi spiste salami og brød og drak _vores_
vin på veranda"...
> De virkeligt store (berømte) mærker får man ikke billigt - medmindre man
er
> så heldig som undertegnede, der fandt nogle Tignanello 90 til knap 300
> spir/fl - i dk. vel at mærke.
> Det lader sig med garanti ikke gøre i Italien.
Vi lider stadig af regionalisme-syndrom. De fleste jeg kender får vinen
bragt hjemme af "den sædvanlige" leverandør 50Km fra byen; de tapper vinen
selv i fuldmånen (=påskeweekend), har deres vinkalder osv.
"Vores" vine er Riesling og Pinot, og de røde er Bonarda, Buttafuoco,
Barbera (Oltrepo'): lettere rødvine med lidt brus i. Man konkurrerer med
nabo eller svoger om bedste årgang, "min hemmelighed er proppen", osv.
Den store distribution har det så ikke svært at sælge til
unge/uerfarne/modebeviste de "dyre" flasker. Vi har ikke vinsmagninger og
firmaklubber. Hvis der står "Barolo" og koster 13?, så må den være god. Det
samme hvis der står "Beaujolais". Meeen... man vil dog _aldrig_ indrømme, at
Marchesi di Barolo laver en bedre vin end onkels!
Noget andet er, at man drikker vin hver dag, til hver måltid, og det er
klart, at man drikker ikke Amarone hver gang, så er det nødvendigt at have
lettere "spise-vine", som de har ingen fremtid her.
Apropos Morellino. Interessant at Irma sælger denne her:
http://www.gamberorosso.it/girone_dei_golosi/vino/oscarberebene/oscar2001/sc
hedavino.asp?id=229
Jeg har købt en årgang 1997 og gemt den et par år - i en lejlighed på
Frederiksberg! Den smagte rigtig godt efter "modningen" og min mands
sædvanlige kommentar "squek-squek-du bruger for mange penge på mad/vin" var
forbløffende ændret til "hvorfor har du ikke købt flere". Umpf!
Ovennævnte koster ca. 6 ?/flaske, her kan man få 2f lx 13?, ikke dårligt. Og
da det er en vin "godkendt af Gambero Rosso", så må den være god!
Sandra