|
| Luftig æggekage? Fra : Steen Suder |
Dato : 07-10-02 14:25 |
|
Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
luftig?
Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
--
Mvh. / Best regards,
Steen Suder < http://www.suder.dk/>
ICQ UIN 4133803
| |
vagn torup & rikke b~ (07-10-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~ |
Dato : 07-10-02 14:44 |
|
"Steen Suder" <sfs_news@suder.dk> skrev i en meddelelse news:3da18b1e@owl...
> Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
> luftig?
>
> Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
>
> --
> Mvh. / Best regards,
> Steen Suder < http://www.suder.dk/>
> ICQ UIN 4133803
Hej Steen
Jeg plejer at lægge låg på panden uden trylleord. Det virker fint
MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
| |
Steen Suder (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Steen Suder |
Dato : 07-10-02 15:55 |
|
vagn torup & rikke bachmann wrote:
> "Steen Suder" <sfs_news@suder.dk> skrev i en meddelelse news:3da18b1e@owl...
>
>>Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
>>luftig?
>>
>>Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
>>
>>--
>>Mvh. / Best regards,
>>Steen Suder < http://www.suder.dk/>
>>ICQ UIN 4133803
>
>
> Hej Steen
> Jeg plejer at lægge låg på panden uden trylleord. Det virker fint
Hmm....
Jeg laver æggekage med hele æg, nogle slatter mælk (hvorfor, det ved jeg
ikke... anyone?) og evt. lidt krydderier. Det hele piskes grundigt sammen.
Hvordan gør du? Og andre, for den sags skyld?
--
Mvh. / Best regards,
Steen Suder < http://www.suder.dk/>
ICQ UIN 4133803
| |
vagn torup & rikke b~ (07-10-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~ |
Dato : 07-10-02 19:19 |
|
> >
> > Hej Steen
> > Jeg plejer at lægge låg på panden uden trylleord. Det virker fint
>
> Hmm....
> Jeg laver æggekage med hele æg, nogle slatter mælk (hvorfor, det ved jeg
> ikke... anyone?) og evt. lidt krydderier. Det hele piskes grundigt sammen.
>
> Hvordan gør du? Og andre, for den sags skyld?
>
Jamen, det gør jeg skam også, jeg tror som sagt et låg på panden kan gøre
det
MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
> --
> Mvh. / Best regards,
> Steen Suder < http://www.suder.dk/>
> ICQ UIN 4133803
>
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-10-02 16:09 |
|
Rikke Bachmann skrev:
> Jeg plejer at lægge låg på panden uden trylleord. Det virker fint
Jeg plejer osse at lægge låg på panden, og så kommer jeg piskefløde
i "dejen". Det virker fint - og smager godt.
En spsk ricotta kan osse gøre det.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Steen Suder (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Steen Suder |
Dato : 07-10-02 16:14 |
|
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Rikke Bachmann skrev:
>
>
>>Jeg plejer at lægge låg på panden uden trylleord. Det virker fint
>
>
> Jeg plejer osse at lægge låg på panden, og så kommer jeg piskefløde
> i "dejen". Det virker fint - og smager godt.
Har piskefløden indflydelse på luftigheden?
Hvor meget piskefløde pr. æg?
> En spsk ricotta kan osse gøre det.
Har ricottaen indflydelse på luftigheden?
--
Mvh. / Best regards,
Steen Suder < http://www.suder.dk/>
ICQ UIN 4133803
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-10-02 16:17 |
|
Steen Suder skrev:
> Har piskefløden indflydelse på luftigheden?
Det synes jeg, men jeg har ikke lavet nogen videnskabelig undersøgelse
af fænomenet.
> Hvor meget piskefløde pr. æg?
Jeg kommer vel 1-2 spsk piskefløde i en portion på 2 æg, så: ½-1 spsk.
>> En spsk ricotta kan osse gøre det.
>
> Har ricottaen indflydelse på luftigheden?
Ja, den "popper" lissom lidt op. Men den bliver osse meget fedtet af
det, synes jeg, og kommer til at smage en smule af ost.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Christina Geisler (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Christina Geisler |
Dato : 07-10-02 16:46 |
|
>
> Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
Min mor kommer vist nok lidt danskvand i, plus mælk. Prøv om det hjælper.
Mvh, Christina
| |
KA (07-10-2002)
| Kommentar Fra : KA |
Dato : 07-10-02 18:38 |
| | |
Kåre Weng Madsen (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 07-10-02 19:46 |
|
"Steen Suder" skrev i en meddelelse
> Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
> luftig?
>
> Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
Jeg har - når jeg har god tid - pisket hviderne luftige for sig - vendt dem
i blommerne, mælken og evt. krydderrier. Så har jeg lavet den på panden. De
første gange havde jeg problemer med, at den ikke fik nok på oversiden -
derfor er jeg så begyndt at lave den i en pande der kan tåle, at man lige
kommer den nogle minutter i ovnen inden serveringen. Så kan man passende
komme lidt ost på toppen også....
Kåre
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-10-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-10-02 20:07 |
|
Kåre Weng Madsen skrev:
> Jeg har - når jeg har god tid - pisket hviderne luftige for sig -
> vendt dem i blommerne, mælken og evt. krydderrier. Så har jeg lavet
> den på panden. De første gange havde jeg problemer med, at den ikke
> fik nok på oversiden -
Sådan en omeletagtig en lavede jeg til morgenmad gennem næsten hele
min gymnasietid. Jeg klarede problemet ved forsigtigt at hælde
den halvbagte omelet ud på et stort, fladt grydelåg, lægge stege-
panden over som grydelåg, og så vende hele molevitten på hovedet,
så den ubagte omeletside kom til at ligge nedad og kunne stege færdig.
> Så kan man passende komme lidt ost på toppen også.
Jeg spiste den med hindbærsyltetøj på.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Kitti Egevang (08-10-2002)
| Kommentar Fra : Kitti Egevang |
Dato : 08-10-02 00:13 |
|
Hej.
Når jeg laver æggekage bliver den meget stor og luftig.....
Jeg bruger 4 æg, 1 kop mælk, 4 store teskefuld mælk, 1 teskefuld bagepulver
og så lidt salt.
Og dertil ristet bacon og frisk purløg!!
Den er bare rigtig god.
Og den er tilberedt på pande!
Hilsen fra Kitti.
"Steen Suder" <sfs_news@suder.dk> wrote in message news:3da18b1e@owl...
> Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
> luftig?
>
> Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
>
> --
> Mvh. / Best regards,
> Steen Suder < http://www.suder.dk/>
> ICQ UIN 4133803
>
| |
Steen Suder (08-10-2002)
| Kommentar Fra : Steen Suder |
Dato : 08-10-02 08:05 |
|
Kitti Egevang wrote:
> Hej.
>
> Når jeg laver æggekage bliver den meget stor og luftig.....
> Jeg bruger 4 æg, 1 kop mælk, 4 store teskefuld mælk, 1 teskefuld bagepulver
> og så lidt salt.
1 kop mælk og 4 store teskefuld mælk... øhh... skal det sidste være mel
eller hvordan?
<KLIP>
--
Mvh. / Best regards,
Steen Suder < http://www.suder.dk/>
ICQ UIN 4133803
| |
Rikke Bøtker (17-10-2002)
| Kommentar Fra : Rikke Bøtker |
Dato : 17-10-02 23:15 |
|
> "Steen Suder" <sfs_news@suder.dk> wrote in message news:3da18b1e@owl...
> > Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
> > luftig?
tætsluttende låg, serveres straks efter tilberedning - Husk så endelig
remsen: bliv stor, bliv luftig - hyyssgeligsnyt. (Gentages til du når ind
til bordet)
| |
thomas andersen (08-10-2002)
| Kommentar Fra : thomas andersen |
Dato : 08-10-02 15:41 |
|
"Steen Suder" <sfs_news@suder.dk> wrote in message news:3da18b1e@owl...
> Hvilket "håndtag" skal man trække i for at en æggekage bliver mest mulig
> luftig?
>
> Mælk/ingen mælk, bagepulver , trylleord, tilberedning i ovn?
>
> --
> Mvh. / Best regards,
> Steen Suder < http://www.suder.dk/>
> ICQ UIN 4133803
>
Hej Alle,
det er sikkert mig der er underlig, men jeg bruger kun æg, salt, peber og
ØL, det giver en meget luftig æggekage der smager rigtig godt.
thomas
| |
|
|