gelovina <gelovina@nospam.tiscali.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3d9e86f3$0$32545$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Er der nogen der kan hjælpe mig med en - afprøvet og succesfuld - opskrift
> på en tærte med brombær (el. andre bær) og marcipan?
>
> Taaaak.
> Gelovina
>
>
Mørdej
150 g (2½ dl) Safir mel
100 g margarine
1-2 spsk sukker
½ æg eller 3 spsk creme fraiche
Margarinen hakkes i melet med en kniv, og smuldres med fingrene.
Sukker, æg eller creme fraichs blandes i, og dejen æltes sammen med let
hånd.
Dejen skal hvile koldt mindst 1/2 time, før den udrulles.
Mørdejen udrulles med let hånd.
Mel drysses på bordet og kagerullen, og dejen løftes op fra bordet ind
imellem.
Et stykke bagepapir mellem dej og kagerulle gør udrulningen nemmere, og
dejen er let at løfte over i formen ved hjælp af bagepapir.
Dejen kan opbevares i køleskab ca. 2 uger eller i frvser ( - 18°) ca. 3
måneder .
Creme fraiche i dejen gør den nem at udrulle og sprødere i konsistensen.
,
Mørdej og tærtedej kan købes færdigfrossen i ruller å 300 g.
Jordbærtærte (6 pers)
1 portion mørdej eller 1 rulle frossen mørdej
80-100 g marcipan
ca. 1 spsk vand
1 æggehvide
1 glas ribsgele
1 spsk Kirsch, cognac eller portvin
250-500 gram jordbær
Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum
Dejen udrulles, lægges over på bageplade og udskæres efter et fad el. lign.
så stor som mulig.
Bunden prikkes med en gaffel.
Forbages 8-10 min. ved 200°, til den er lysebrun.
Marcipanen røres med vand, til der ikke er nogen klumper tilbage, dernæst
røres æggehviden i.
Marcipanen sprøjtes gennem sprøjtepose eller lægges med to teskeer i kanten
af den forbagtebund.
Stilles atter i ovnen 3-4 min. ved 200°, til marcipanen er blevet gylden.
Bunden afkøles (den kan bages flere dage før og pakkes i alufolie).
Jordbærrene halveres.
Geleen varmes lidt i en gryde, til den er halvffydende, og tilsættes Kirsch.
Jordbærrene fordeles tæt på bunden, og geleen øses forsigtigt over.
Tærten kan laves færdig 3-4 timer inden den skal serveres.
Energi: 14140 kilojoule (3140 kalorier) fordelt på 6% fra protein, 50% fra
fedt, 44% fra kulhydrat.
m.v.h.
|