"Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:i7cppu0fruu7q7bm0j8g0tl7lvsr4co132@4ax.com...
> Jeg må vist overveje at blive bager i mit næste liv
>
> Der var engang en bager i Rønne, der kunne lave osteboller, som smagte
> af ost hele vejen igennem. Jeg nød dem sammen med et glas juice i det
> tilhørende konditori så ofte som elevlønnen kunne bære det. Denne
> bager er gået på pension...
>
> Siden da har jeg siddet og haft ondt af mig selv, hver gang jeg
> forgæves forsøgte at købe mig til noget, der bare mindede om disse
> osteboller.
>
> Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
> sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?
>
> Hjerteligst
> Dorte
åh, ja de var gode.
nu var jeg til alt held ikke studerende, så jeg havde råd til dem hver
morgen - hvis jeg kunne komme ud af dynerne og afsted inden den lange kø fra
færgen indfandt sig. Men nogen gange havde bollerne fået for meget og smagte
derfor af lidt brændt ost. Så måtte man lige spotte et par thebirkes med
remonce ud og tjekke deres farve, for de smagte heller ikke godt, hvis de
ikke var lyse. Var de ikke det, kunne man som regel få noget godt hos
lillebrorbageren.
Jeg savner både ostebollerne og thebirkes'ne. Og finder du opskriften, må du
ikke tøve med at dele den med os andre...
Jeg tror egentlig ikke, at der var ost i selve dejen, men han brugte en ost,
der var perfekt til formålet. Måske ved de det på mejeriet - det kan jo
være, at de leverede den specielle ostebolleost...?
smaskende slurpende hilsen
helle s