/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
En god ostebolle?
Fra : Dorte R.M. Hansen


Dato : 03-10-02 22:12

Jeg må vist overveje at blive bager i mit næste liv

Der var engang en bager i Rønne, der kunne lave osteboller, som smagte
af ost hele vejen igennem. Jeg nød dem sammen med et glas juice i det
tilhørende konditori så ofte som elevlønnen kunne bære det. Denne
bager er gået på pension...

Siden da har jeg siddet og haft ondt af mig selv, hver gang jeg
forgæves forsøgte at købe mig til noget, der bare mindede om disse
osteboller.

Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?

Hjerteligst
Dorte

 
 
Tina (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 03-10-02 23:11


"Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i
news:i7cppu0fruu7q7bm0j8g0tl7lvsr4co132@4ax.com
> Jeg må vist overveje at blive bager i mit næste liv
>
> Der var engang en bager i Rønne, der kunne lave osteboller, som smagte
> af ost hele vejen igennem. Jeg nød dem sammen med et glas juice i det
> tilhørende konditori så ofte som elevlønnen kunne bære det. Denne
> bager er gået på pension...
>
> Siden da har jeg siddet og haft ondt af mig selv, hver gang jeg
> forgæves forsøgte at købe mig til noget, der bare mindede om disse
> osteboller.
>
> Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
> sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?

Få fat i den gamle bager, og spørg til hans hemmelighed.

Mange af de gamle bagere elsker, når der kommer nogen, der på en eller anden
måde "har brug for dem".

Tina



Jan Bøgh (04-10-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 04-10-02 18:29

"Tina" <misstinadk@hotmail.com> wrote in message
news:3d9cc053$0$817$d40e179e@nntp03.dk.telia.net...

> Få fat i den gamle bager, og spørg til hans hemmelighed.
>
> Mange af de gamle bagere elsker, når der kommer nogen, der på en eller
anden
> måde "har brug for dem".

Fremragende ide. Og lad så resultatet offentliggøre i denne gruppe.

vh
jan



Bettina Madsen (04-10-2002)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 04-10-02 07:24


> Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
> sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?


Han må have brugt en god stærk ost. En mozzeralla ost som de ofte bruger
smager ikke at noget, men mindre det bliver branket.

Prøv dig frem!

Bettina



Nette (04-10-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 04-10-02 09:50


"Dorte R.M. Hansen" wrote
> Jeg må vist overveje at blive bager i mit næste liv

Så synes jeg da lige du skulle vurdere om nattarbejde, weekendarbejde, hårdt
slid og melstøv er det værd og noget for dig*G*

> Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
> sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?

Jeg har et forslag.
Jeg har flere gange selv lavet en slags osteboller herhjemme.
Jeg har simpelthen erstattet pikantost med noget af vædsken i dejen og så
har jeg penslet dem med vand og kommet revet ost ovenpå.
Men om de får netop dem smag, du ønsker, det ved jeg ikke

Forleden skulle jeg bage en chokoladekage, og havde en rest kærnemælks
koldskål, der havde nået over sidste salgsdato.( Den gode slags, af dem man
køber). Jeg brugte den i stedet for mælken i dejen, og vupti, chokoladekagen
fik et dejlige syrligt strejf og den søde glasur gjorde sig mere berettiget.
Det er ikke sidste gang, jeg har gjort det.

Og hvad vil jeg så med den historie? Jo, det handler om at turde tage
chancen og eksperimentere. Man kan erstatte mange ingredienser fra ens
grundopskrift med mange andre og mere anderledes ting. Det kan give bagslag,
men der kan også komme rigtig mange nye og gode ideer ud af det

Nette






IT-Sektionen (04-10-2002)
Kommentar
Fra : IT-Sektionen


Dato : 04-10-02 16:15

"Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:i7cppu0fruu7q7bm0j8g0tl7lvsr4co132@4ax.com...
Klip
>
> Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
> sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?
>
> Hjerteligst
> Dorte

Hej Dorte

Jeg er ikke lige klar over om nedenstående kan bruges, men de smager i alt
fald godt.
Køb osten hos en ostehandler, spørg hvan han/hun vil anbefale til bagværk,
så det kommer til at smage af noget. Her er så opskriften på

S C H W E I Z E R B O L L E R

12 styk laves af:

50 gram smør eller margarine

3 dcl. sødmælk

50 gram gær

500 gram hvedemel

1,5 tsk. salt

1 fed presset hvidløg

100 gram reven Emmentaler

1 æg til pensling

Sesamfrø

Smørret eller margarinen smeltes og mælken hældes i.

Det varmes forsigtigt op indtil det er håndlunkent.

Hældes i en stor skål hvorefter den smuldrede gær kommes i.

Gæren skal opløses helt i den lunkne mælk (brug gerne fingerne).

Tilsæt halvdelen af hvedemelet sammen med salt, det pressede

hvidløgsfed og den revne emmentaler ost.

Det hele æltes grundigt hvorefter resten af hvedemelet tilsættes.

Der æltes endnu engang grundigt.

Dejen formes til 12 boller, som sættes sammen til 2 brød

(hver med 6 boller) på bagepapir på bagepladen.

Brødene hæver et lunt sted i 20 minutter.

Herefter pensles brødene med æg og drysses med sesamfrø.

Pladen med brødene anbringes i midten af en 225°C varm ovn

hvor i de bages i ca. 20 minutter.

VELBEKOMME



Mvh - Jørgen




Helle Skoett (05-10-2002)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 05-10-02 00:15


"Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:i7cppu0fruu7q7bm0j8g0tl7lvsr4co132@4ax.com...
> Jeg må vist overveje at blive bager i mit næste liv
>
> Der var engang en bager i Rønne, der kunne lave osteboller, som smagte
> af ost hele vejen igennem. Jeg nød dem sammen med et glas juice i det
> tilhørende konditori så ofte som elevlønnen kunne bære det. Denne
> bager er gået på pension...
>
> Siden da har jeg siddet og haft ondt af mig selv, hver gang jeg
> forgæves forsøgte at købe mig til noget, der bare mindede om disse
> osteboller.
>
> Hvordan laver jeg en ostebolle, der er andet og mere end de der
> sørgelige theboller med lidt branket, reven ost ovenpå?
>
> Hjerteligst
> Dorte

åh, ja de var gode.
nu var jeg til alt held ikke studerende, så jeg havde råd til dem hver
morgen - hvis jeg kunne komme ud af dynerne og afsted inden den lange kø fra
færgen indfandt sig. Men nogen gange havde bollerne fået for meget og smagte
derfor af lidt brændt ost. Så måtte man lige spotte et par thebirkes med
remonce ud og tjekke deres farve, for de smagte heller ikke godt, hvis de
ikke var lyse. Var de ikke det, kunne man som regel få noget godt hos
lillebrorbageren.
Jeg savner både ostebollerne og thebirkes'ne. Og finder du opskriften, må du
ikke tøve med at dele den med os andre...
Jeg tror egentlig ikke, at der var ost i selve dejen, men han brugte en ost,
der var perfekt til formålet. Måske ved de det på mejeriet - det kan jo
være, at de leverede den specielle ostebolleost...?


smaskende slurpende hilsen
helle s



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste