"Dorte R.M. Hansen" skrev d. 01-10-02 21:41 dette indlæg :
> Min bror har tilbudt mig, at jeg må ribbe to af hans madæbletræer,
> hvis jeg har lyst. Sorten på disse kendes ikke, vil jeg lige skynde
> mig at sige. Men der er rigtig mange æbler på!
>
> Så nu ønsker jeg mig 117 finurlige måder at konservere og/eller
> tilberede dem på.
>
> _Skal_ æbler koges, før de fryses?
>
> Er madæbler anvendelige til frugtsirup?
>
> Hjerteligst
> Dorte
Frysning
Æblesnitter kan koges og fryses i sukkerlage ligesom man efterhånden som
æblerne skrælles, kan skære dem i både og komme dem rå i fryseposer,
måske med et par spsk sukker. Så er de fine lyse, og optøede og kogte
herlige til grød eller kompot.
Æblesaft
(2-2½ dl)
2-3 æbler (3-400 g)
saft af ½ citron
kanel
Skær æblerne i mindre stykker, pres dem og citronen. Smag til med kanel.
Æblesirup
300 g friske blåbær eller solbær (her burde man kunne skifte blåbærene
ud med æbler)
180 g sukker
Revet skal og saft af en citron
Revet skal og saft af en appelsin
1 spsk maizena
Bland 2,5 dl Vand, blåbær/solbær, sukker, (brug mere sukker hvis
solbærrene bruges) citron- og appelsin saft og revet skal i en
kasserolle.
Bring det i kog, sku ned for varmen og lad det småkoge 1 minut.
Fjern for varmen og rør maizenamel i.
Sæt kasserollen tilbage på varmen og småkog siruppen indtil den er tyk
og klar (ca. 1 minut.)
Se flere opskrifter med æbler på min hjemmeside
Alletiders Kogebog
http://www.dk-kogebogen.dk
Mvh
Per
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"