/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kebabmandens chili
Fra : Michael H.


Dato : 11-09-02 13:12

Hej med jer (en skabslæser springer ud)

Er der nogen herinde der kan opskriften på ''kebabmandens'' chili??

Kebabmanden er de der små pølsvogns-størrelse huse der istedet
for pølser har kebab'er som står rundt omkring i landet.

Efter hvad jeg kan se er der chilikorn i og ligger i et eller andet
rødt oliebad, det er lidt stærkt men på en sød måde.

Det er ikke bare stærkt for at være stærk (håber i forstår mig)


På forhånd tak


Michael




 
 
ram2 (12-09-2002)
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 12-09-02 16:27

"Michael H." skrev d. 11-09-02 13:12 dette indlæg :
> Hej med jer (en skabslæser springer ud)
>
> Er der nogen herinde der kan opskriften på ''kebabmandens'' chili??
>
> Kebabmanden er de der små pølsvogns-størrelse huse der istedet
> for pølser har kebab'er som står rundt omkring i landet.
>
> Efter hvad jeg kan se er der chilikorn i og ligger i et eller andet
> rødt oliebad, det er lidt stærkt men på en sød måde.
>
> Det er ikke bare stærkt for at være stærk (håber i forstår mig)
>
>
> På forhånd tak
>
>
> Michael
> ---------------------------------------

Hej Michael.
Den sauce du spørger efter laver de formodentlig selv, og jeg har ikke
opskriften.
Men jeg forstår hvad du mener med ikke stærk, bare for at være stærk,
men "volumen" og sødme blandet med det stærke.

Jeg bruger "LINGHAM'S CHILLISAUCE, den kan fåes i de fleste større
supermarkeder.
Den koster 18-20 kr for den lille flaske. Den smager skønt, og kan
friske enhver pizza eller kødsauce op. PRØV DEN!!!!!!!!!

Hilsen
Ram2
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


LowLifeDK (12-09-2002)
Kommentar
Fra : LowLifeDK


Dato : 12-09-02 21:13

> Er der nogen herinde der kan opskriften på ''kebabmandens'' chili??

JA ! Jeg kan indtil flere forskellige. Nogle steder er det en
"familiehemmelighed", andre steder blot lidt dip.

Den mest almindelige.:

Piri Piri (mængde efter smag, det er knust ikke pulveriseret chilli)
Billig olivenolie (der skal være lige så meget olie som "bund")
Thomatpuré på dåse

Denne kan så udvides med.:

Et skvæt kethup (gør den sødere)
Chillipulver (bruges når de er trætte af Danskere der hælder uhæmmet på
Pizza'en)



> Det er ikke bare stærkt for at være stærk (håber i forstår mig)

Jo, jeg forstår. Hvis du bor i området omkring Tomsgårdsvej, så prøv at
ligge din vej forbi den (Danske) pølsemand der....

HAN fatter ikke en brik

Præsenterer bl.a. sine kunder for blandinger han kalder for.:

Røde Djævel
Brændt lokum
Bremsespor

osv. osv. i den dur. Stort set er den eneste forskel mængden af chilli i
blandingen,- ingen nuancer..

Low




Michael H. (13-09-2002)
Kommentar
Fra : Michael H.


Dato : 13-09-02 08:51


"LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> wrote in message
news:alqsfs$2k9g$1@news.cybercity.dk...
>
> Piri Piri (mængde efter smag, det er knust ikke pulveriseret chilli)
> Billig olivenolie (der skal være lige så meget olie som "bund")
> Thomatpuré på dåse
>
> Denne kan så udvides med.:
>
> Et skvæt kethup (gør den sødere)


Ja, det lyder som noget i den retning jeg skal gå, især det med ketchuppen
for kebabmandens er også en lille smule sød i det.




> Jo, jeg forstår. Hvis du bor i området omkring Tomsgårdsvej, så prøv at
> ligge din vej forbi den (Danske) pølsemand der....
>
> HAN fatter ikke en brik
>
> Præsenterer bl.a. sine kunder for blandinger han kalder for.:
>
> Røde Djævel
> Brændt lokum
> Bremsespor
>
> osv. osv. i den dur. Stort set er den eneste forskel mængden af chilli i
> blandingen,- ingen nuancer..
>
> Low

Det er lige præcis sådan noget jeg ikke kan spise. Det er stærkt bare for
at det skal kradse hele vejen igennem, og overhovedet ingen smag.
(ok, folk siger at chili skal kunne mærkes 2 gange, meeenn)

Chili i maden har jeg aldrig brudt mig om, nok fordi nogen folk bare
hælder chilikerner i næsten al mad for at det skal være stærkt, men
det var indtil jeg smagte kebabmandens for der var der da smag i.

Michael





Renate Jacobsen (13-09-2002)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 13-09-02 14:26

Hejsa,

"Michael H." <mh@XXXsmorumnet.dk> skrev i en meddelelse
news:als5jn$eof$1@sunsite.dk...
>
> "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> wrote in message
> news:alqsfs$2k9g$1@news.cybercity.dk...
> >
> > Piri Piri (mængde efter smag, det er knust ikke pulveriseret chilli)
> > Billig olivenolie (der skal være lige så meget olie som "bund")
> > Thomatpuré på dåse

Nu kender jeg ikke noget til omtalte "Kebabmandens chili", men har alligevel
et par kommentarer.
Piri Piri burde være forbundt, efter min mening. Det er en pryd chili og
ikke nogen spise chili.
Den er bare stærk og smager ikke af noget.
Brug rød Habanero i stedet for. Den er*meget* stærk, men smager pragtfuld.
(Den kan ofte købes i Føtex)
Den er i "frisk form", så hvis den skal være pulver, må man selv i gang med
tørring og knusning.
(Tro mig, det er besværet værd.
Olivenolien ville jeg bytte med en anden ikke så gennemtrængende olie af god
kvalitet. (evt. vindruekerneolie)

>snip<

> Chili i maden har jeg aldrig brudt mig om, nok fordi nogen folk bare
> hælder chilikerner i næsten al mad for at det skal være stærkt, men
> det var indtil jeg smagte kebabmandens for der var der da smag i.
>
> Michael

Chilifrø hører ikke hjemme i mad. Dem skal man altid huske at fjerne under
tilberedelsen.
Der er ofte ingen capsaisin i frøene, men masser af "bitterstof".
(Derfor køber jeg aldrig færdig lavet chilipulver)
Det er synd, at så mange ikke bryder sig om chili, men årsagen er nok den,
at vi i Danmark bliver spist af med det ringeste af slagsen.....
Vi har jo alligevel ikke forstand på den slags. ))

Mvh. Renate



rasmus carlsen (13-09-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 13-09-02 23:40

prøv at købe et lille glas Sambal Olek ... det er chilipasta og det er meget
stærtl og smager meget godt. Kan fås i Føtex, Irma, Netto osv ...

Der findes dog flere slags og ikke alle er lige gode ...

ras



cd (18-10-2002)
Kommentar
Fra : cd


Dato : 18-10-02 22:13


Kebabmandens chili:

-Tag et bæger og fyld op med piri piri chili i bunden, så
de danner et tyndt lag på bunden.
-Hæld olie (bare det billige fra Netto er ok) så
det akkurat dækker lidt mere end chilien i bunden.
-Tilfør salt og peber efter behag - ikke for meget ...
_tilfør 1/2 fed hvidløg
-1 dåse koncentreret tomatpuré

det virker for mig - det smager kanon!

cg


"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3d826936$0$57401$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> prøv at købe et lille glas Sambal Olek ... det er chilipasta og det er
meget
> stærtl og smager meget godt. Kan fås i Føtex, Irma, Netto osv ...
>
> Der findes dog flere slags og ikke alle er lige gode ...
>
> ras
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste