/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Absinth
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-08-02 06:29

Fremstilles der stadig absinth? Og hvor kan man hitte det hvis det findes?
Og hvorfor blev det forbudt? Det skader vel ikke at prøve drikke en enkelt.

Mvh Thomas



 
 
Trine Kornum Christi~ (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-08-02 07:57

"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:

> Fremstilles der stadig absinth? Og hvor kan man hitte det hvis det findes?
> Og hvorfor blev det forbudt? Det skader vel ikke at prøve drikke en enkelt.

Chas E i Ryesgade i Århus har flere varianter.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

Bo Ramsing (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Bo Ramsing


Dato : 18-08-02 08:18

Fåes i 2 udgaver - Mild og Strong. Købte selv en flaske "Strong", da jeg på
een eller anden måde havde en ide om at det var en aflægger af Pernod. Det
er det ikke! Det er en kryddersnaps/likør. Fy for den lede! Du kan købe min
2 år gamle flaske - der mangler kun een genstand

Mvh
Bo


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:ajnb8l$20fe$1@news.cybercity.dk...
> Fremstilles der stadig absinth? Og hvor kan man hitte det hvis det findes?
> Og hvorfor blev det forbudt? Det skader vel ikke at prøve drikke en
enkelt.
>
> Mvh Thomas
>
>



Thomas Hjort (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-08-02 10:23


"Bo Ramsing" <520095590543@t-online.de> skrev i en meddelelse
news:ajnhn4$l4k$06$1@news.t-online.com...
> Fåes i 2 udgaver - Mild og Strong. Købte selv en flaske "Strong", da jeg

> een eller anden måde havde en ide om at det var en aflægger af Pernod. Det
> er det ikke! Det er en kryddersnaps/likør. Fy for den lede! Du kan købe
min
> 2 år gamle flaske - der mangler kun een genstand
>

Uden at have rasende meget forstand på det, mener jeg at absint er
forløberen til pernod. Og at det i sin tid blev forbudt i Paris fordi folk
blev afhængige af det, fordi det var tilsat en eller anden euforiserende
stof.
Jeg spekulere på om det der kaldes absint i dag, virkelig er absint som det
var dengang?

mvh Thomas



Henrik (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 18-08-02 11:07


"Thomas Hjort"
>
> Uden at have rasende meget forstand på det, mener jeg at absint er
> forløberen til pernod. Og at det i sin tid blev forbudt i Paris fordi folk
> blev afhængige af det, fordi det var tilsat en eller anden euforiserende
> stof.
> Jeg spekulere på om det der kaldes absint i dag, virkelig er absint som
det
> var dengang?
>
> mvh Thomas
>
http://www.absinth.com/

H



Krabsen (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 18-08-02 12:22

Det farlige stof i Absinth var Malurt, der indeholder et giftstof med stærkt
euforiserende virkning ('Blande malurt i bægeret')

Man formoder, at det var virkningen af malurt-indtagelse, der gjorde
vikinger til 'berserker'..

mvh
Krabsen




"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:ajnp10$2gm9$1@news.cybercity.dk...
>
> "Bo Ramsing" <520095590543@t-online.de> skrev i en meddelelse
> news:ajnhn4$l4k$06$1@news.t-online.com...
> > Fåes i 2 udgaver - Mild og Strong. Købte selv en flaske "Strong", da jeg
> på
> > een eller anden måde havde en ide om at det var en aflægger af Pernod.
Det
> > er det ikke! Det er en kryddersnaps/likør. Fy for den lede! Du kan købe
> min
> > 2 år gamle flaske - der mangler kun een genstand
> >
>
> Uden at have rasende meget forstand på det, mener jeg at absint er
> forløberen til pernod. Og at det i sin tid blev forbudt i Paris fordi folk
> blev afhængige af det, fordi det var tilsat en eller anden euforiserende
> stof.
> Jeg spekulere på om det der kaldes absint i dag, virkelig er absint som
det
> var dengang?
>
> mvh Thomas
>
>



jesper (18-08-2002)
Kommentar
Fra : jesper


Dato : 18-08-02 14:11

"Krabsen" <news@krabsen.dk> skrev i en meddelelse
news:ajnsil$8iq$1@sunsite.dk...
> Det farlige stof i Absinth var Malurt, der indeholder et giftstof med
stærkt
> euforiserende virkning ('Blande malurt i bægeret')

Så stærkt er det vist ikke. Udtrykket hentyder nok mere til malurtens stærkt
bitre smag end til virkningen. Malurt bruges også som smagsgiver i andre
former for snaps uden de har fået skyld for at være særligt euforiserende.

> Man formoder, at det var virkningen af malurt-indtagelse, der gjorde
> vikinger til 'berserker'..
>
Jeg har oftere hørt fluesvamp.

Jesper

>
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:ajnp10$2gm9$1@news.cybercity.dk...
> >
> > "Bo Ramsing" <520095590543@t-online.de> skrev i en meddelelse
> > news:ajnhn4$l4k$06$1@news.t-online.com...
> > > Fåes i 2 udgaver - Mild og Strong. Købte selv en flaske "Strong", da
jeg
> > på
> > > een eller anden måde havde en ide om at det var en aflægger af Pernod.
> Det
> > > er det ikke! Det er en kryddersnaps/likør. Fy for den lede! Du kan
købe
> > min
> > > 2 år gamle flaske - der mangler kun een genstand
> > >
> >
> > Uden at have rasende meget forstand på det, mener jeg at absint er
> > forløberen til pernod. Og at det i sin tid blev forbudt i Paris fordi
folk
> > blev afhængige af det, fordi det var tilsat en eller anden euforiserende
> > stof.
> > Jeg spekulere på om det der kaldes absint i dag, virkelig er absint som
> det
> > var dengang?
> >
> > mvh Thomas
> >
> >
>
>



Krabsen (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 18-08-02 15:39

Vi har heldigvis begge ret

Det er rigtigt, at Malurt bruges i rigtig mange bjesk-opskrifter.
Men det er osse rigtig, at den indeholder giftstoffet thujon, som i større
mængder er farligt.

Det er måske fremstillingsmetoden ved specielt Absinth, der har
'opkoncentreret' giften i netop denne drik.

mvh

Krabsen.

thujon er for øvrigt også det giftige stof i thuja - måske derfra navnet
kommer..


"jesper" <jnie@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:3d5f9c32$0$87280$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> "Krabsen" <news@krabsen.dk> skrev i en meddelelse
> news:ajnsil$8iq$1@sunsite.dk...
> > Det farlige stof i Absinth var Malurt, der indeholder et giftstof med
> stærkt
> > euforiserende virkning ('Blande malurt i bægeret')
>
> Så stærkt er det vist ikke. Udtrykket hentyder nok mere til malurtens
stærkt
> bitre smag end til virkningen. Malurt bruges også som smagsgiver i andre
> former for snaps uden de har fået skyld for at være særligt euforiserende.
>
> > Man formoder, at det var virkningen af malurt-indtagelse, der gjorde
> > vikinger til 'berserker'..
> >
> Jeg har oftere hørt fluesvamp.
>
> Jesper
>



Peter Weis (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 18-08-02 15:29


"Krabsen" <news@krabsen.dk> wrote in message
news:ajo845$hoj$1@sunsite.dk...
> Vi har heldigvis begge ret
>
> Det er rigtigt, at Malurt bruges i rigtig mange bjesk-opskrifter.

Det er vist også smagsingrediens i Vermouth.

mvh
Peter



jesper (18-08-2002)
Kommentar
Fra : jesper


Dato : 18-08-02 16:57

"Krabsen" <news@krabsen.dk> skrev i en meddelelse
news:ajo845$hoj$1@sunsite.dk...

> Det er måske fremstillingsmetoden ved specielt Absinth, der har
> 'opkoncentreret' giften i netop denne drik.

Jeg kommer til at tænke på en bog jeg engang havde den fornøjelse at kigge
i: "At forbyde halocinogener, er at forbyde naturen at gro".

Den er naturligvis fra 70erne og er efterhånden tyvstjålet fra ethvert
bibliotek. Jeg kan ikke huske om forfatteren gennemgår sine erfaringer med
malurt, men til gengæld har han udredninger om påskeliljer (beskrives som et
fedt trip med enkelte blå ufoer!), pigæble, bulmeurt, blå tragtsnerle og
mange mange andre mystiske sager.

Til gengæld advarer han mod kakao med henvisning til hvordan børn opfører
sig efter indtagelse af dette når de er til børnefødselsdag

Jesper



Martin Nystrup Rasmu~ (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Martin Nystrup Rasmu~


Dato : 18-08-02 18:49

"jesper" <jnie@privat.dk> wrote in message
news:3d5fc326$0$87319$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg kommer til at tænke på en bog jeg engang havde den fornøjelse at kigge
> i: "At forbyde halocinogener, er at forbyde naturen at gro".

Dén bog har een af mine kammerater - den skulle være noget så underholdende.
;D


Mvh.

--
Martin Nystrup Rasmussen
Læs om havets dyre- og planteliv på http://home19.inet.tele.dk/livetihavet/
Tag på ture i naturen med Naturnet.dk => http://www.naturnet.dk/



Poul-Erik Andreasen (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Poul-Erik Andreasen


Dato : 18-08-02 19:59

Martin Nystrup Rasmussen wrote:
>
> "jesper" <jnie@privat.dk> wrote in message
> news:3d5fc326$0$87319$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg kommer til at tænke på en bog jeg engang havde den fornøjelse at kigge
> > i: "At forbyde halocinogener, er at forbyde naturen at gro".
>
> Dén bog har een af mine kammerater - den skulle være noget så underholdende.
> ;D

Det er den også,jeg læste den i mine unge dage, jeg mener at kunne huske
et citat vedrørende den spanske flue:

"man bliver sindsyg og piklidderlig i lang tid, men på grund af
bivirkningerne skal man holde sig fra den."
(citeret efter hukommelsen)

--
-
Poul-Erik Andreasen
Hvis du mangler nogen til noget eller du kan noget for nogen.
http://linux-freelance.pea.dk

Thomas Hjort (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-08-02 20:52


"Poul-Erik Andreasen" <poulerik@pea.dk> skrev i en meddelelse
news:3D5FEE5C.5E6D9A78@pea.dk...
> Martin Nystrup Rasmussen wrote:
> >
> > "jesper" <jnie@privat.dk> wrote in message
> > news:3d5fc326$0$87319$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > Jeg kommer til at tænke på en bog jeg engang havde den fornøjelse at
kigge
> > > i: "At forbyde halocinogener, er at forbyde naturen at gro".
> >
> > Dén bog har een af mine kammerater - den skulle være noget så
underholdende.
> > ;D
>
> Det er den også,jeg læste den i mine unge dage, jeg mener at kunne huske
> et citat vedrørende den spanske flue:
>
> "man bliver sindsyg og piklidderlig i lang tid, men på grund af
> bivirkningerne skal man holde sig fra den."
> (citeret efter hukommelsen)

Han foreslog også at drysse sort peber på kalorius som erotisk middel ! :)

Mvh Thomas



Peter Græbe (19-08-2002)
Kommentar
Fra : Peter Græbe


Dato : 19-08-02 19:12

"jesper" <jnie@privat.dk> skrev:

> "Krabsen" <news@krabsen.dk> skrev i en meddelelse
> news:ajo845$hoj$1@sunsite.dk...
>
> > Det er måske fremstillingsmetoden ved specielt Absinth, der har
> > 'opkoncentreret' giften i netop denne drik.
>
> Jeg kommer til at tænke på en bog jeg engang havde den fornøjelse at kigge
> i: "At forbyde halocinogener, er at forbyde naturen at gro".

Bogen er skrevet af Steen Larris.
Den kan downloades her:

http://home8.inet.tele.dk/larri/HALU/SILO.HTM

(rent tekstformat).

Stærkt underholdende (jeg har selv 'papirudgaven'). Det er det
mest utrolige, den mand har puttet i sin snadde. Eller spist.
Eller drukket.

--
Peter Græbe

[2900] Jesper Haaber~ (19-08-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 19-08-02 15:32

Krabsen <news@krabsen.dk> wrote:

> Det farlige stof i Absinth var Malurt, der indeholder et giftstof med stærkt
> euforiserende virkning ('Blande malurt i bægeret')
>
> Man formoder, at det var virkningen af malurt-indtagelse, der gjorde
> vikinger til 'berserker'..

Cool.

--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

Peter Græbe (19-08-2002)
Kommentar
Fra : Peter Græbe


Dato : 19-08-02 19:07

"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev:

> Fremstilles der stadig absinth? Og hvor kan man hitte det hvis det findes?
> Og hvorfor blev det forbudt? Det skader vel ikke at prøve drikke en enkelt.

Juuls Vinhandel på Værnedamsvej (Frederiksberg/københavn):

http://www.juuls-vinhandel.dk/dm/00218/004398.html

har flere forskellige varianter - hovedsalig fra Bulgarien.
Priserne er mere giftige end indholdet...

--
Peter Græbe

Søren Lindholt (20-08-2002)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 20-08-02 11:04


Thomas Hjort <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in article
<ajnb8l$20fe$1@news.cybercity.dk>...
> Fremstilles der stadig absinth? Og hvor kan man hitte det hvis det
findes?
> Og hvorfor blev det forbudt? Det skader vel ikke at prøve drikke en
enkelt.
>
Absinth blev forbudt efter at en franskmand skød kone og børn og skamskød
sig selv og hævdede at det var absinthens skyld. Det var vist i starten af
1900tallet... der var en udsendelse om det på norsk tv for et par uger
siden.

www.whiskyworld.nl har en webbutik med flere slags. Bag den står en
spændende butik i Amersfort i Holland. De hævder at have 1200 forskellige
slags whisky.
Og i smagerummet var der nok mindst 100 slags... jeg var der kl. 10 om
formiddagen, meget fint tidspunkt at smage på sagde ekspedienten
--
Søren

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste