/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Panna Cotta uden husblas
Fra : ronny


Dato : 23-07-02 13:56

Jeg ved der findes en opskrift, men kan ikke huske forholdet. Det er noget
med piskede æggevider og så bages de i ovnen med karamel i bunden af formen,
stilles derefter på køl og spises kolde. Kan nogen hjælpe med forholdet og
ingredienser? Og kan man gøre noget ved formene så det bliver lidt nemmer at
tage Panna Cottaen ud? Vil smøring ikke ødelægge smagen? OG jeg har
husblas-fobi. Giver det ikke klumper? Og kan det undgåes?

Puha det var mange :)

Venlig hilsen
Peter



 
 
Tina Nilsson (23-07-2002)
Kommentar
Fra : Tina Nilsson


Dato : 23-07-02 15:12

Hej Peter,

Tænker du ikke på karamelflan ?

I så tilfælde har jeg en opskrift.

Hilsen Tina




"ronny" <m11000@hotmail.com> wrote in message
news:ahjjpn$2kqq$1@news.cybercity.dk...
> Jeg ved der findes en opskrift, men kan ikke huske forholdet. Det er noget
> med piskede æggevider og så bages de i ovnen med karamel i bunden af
formen,
> stilles derefter på køl og spises kolde. Kan nogen hjælpe med forholdet og
> ingredienser? Og kan man gøre noget ved formene så det bliver lidt nemmer
at
> tage Panna Cottaen ud? Vil smøring ikke ødelægge smagen? OG jeg har
> husblas-fobi. Giver det ikke klumper? Og kan det undgåes?
>
> Puha det var mange :)
>
> Venlig hilsen
> Peter
>
>



ronny (23-07-2002)
Kommentar
Fra : ronny


Dato : 23-07-02 15:36


"Tina Nilsson" <tina_nilsson@subdimension.com> skrev i en meddelelse
news:ahjo6u$fvg$1@sunsite.dk...

Hej Tina :)

Nej det er ikke Flan jeg tænker på, men en panna cotta med karamel i toppen.

Hilsen
Peter



Peter W. Bosse (24-07-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-07-02 06:05

"ronny" <m11000@hotmail.com> skrev således...

> Jeg ved der findes en opskrift, men kan ikke huske forholdet. Det er
> noget med piskede æggevider og så bages de i ovnen med karamel i
> bunden af formen, stilles derefter på køl og spises kolde. Kan nogen
> hjælpe med forholdet og ingredienser?

Jeg ved ikke om man kan lave panna cotta uden husblas .. måske signora
Sandra ved det! ..
Herunder følger en udmærket lille hurtig og nem italiensk opskrift, som
i hvert fald *ikke* indeholder piskede æggehvider..

Panna cotta:
4 dl piskefløde
korn og hylster af 1 stang vanille
80 g sukker
2-3 blade husblas

I en tykbundet gryde opvarmes piskefløden langsomt til kogepunktet
sammen med vanillekornene, -stangen og sukkeret og småkoger herefter i
ca. femten minuti. Gryden tages af varmen, vanillestangen fiskes op og
smides væk, og den udblødte husblas samt det vand, der hænger ved den,
tilsættes. Man rører nu i cremen, indtil husblasen er fuldstændigt
opløst.
Cremen hældes i små kopper eller skåle skyllet i koldt vand. Når den er
kølet af, stilles den i køleskabet i tre-fire timer, indtil cremen er
helt fast og kan vendes ud af formene.
Panna cotta'en er nu klar til servering. Synes man, at den ser lidt
nøgen ud, kan man iføre den karamelsirup, bær-coullis og evt. hele bær
og et par mynteblade. (Den schweiziske mynte er friskere, skarpere og
mere Lindt-agtig end den arabiske, som i øvrigt også egner sig udmærket
som dessertpynt).

Karamelsirup:
150 g sukker
¾ dl vand

Sukkeret smeltes på en pande, lidt af vandet hældes ved, og blandingen
koger over jævn varme, indtil karamellen er opløst, og blandingen har en
jævn konsistens.

Bær-coullis:
350 g hindbær eller jordbær
flormelis
evt. lidt citron- eller limesaft eller en lille smule grappa eller anden
spiritus.

Bærene blendes eller pureres og smages til med flormelis samt evt.
citron- eller limesaft eller spiritus.

Go' fornøjelse!!

--
ciao
Pietro Bossiano (mafia Copenaghen)

Et godt initiativ, "brug din forstand", - gør som Poul Nyrup og jeg,
støt Radio Jazz, "Danmark's eneste og bedste jazz radio".
Medlemskab kun DKK 150,00 (EUR 20,22) halvårligt.
www.radiojazz.dk - djaaa!



Jørgen Hess (24-07-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 24-07-02 10:44


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:Svs%8.37841$Yf1.1602575@news010.worldonline.dk...
> "ronny" <m11000@hotmail.com> skrev således...
>
> > Jeg ved der findes en opskrift, men kan ikke huske forholdet. Det er
> > noget med piskede æggevider og så bages de i ovnen med karamel i
> > bunden af formen, stilles derefter på køl og spises kolde. Kan nogen
> > hjælpe med forholdet og ingredienser?
>
> Jeg ved ikke om man kan lave panna cotta uden husblas .. måske signora
> Sandra ved det! ..
> Herunder følger en udmærket lille hurtig og nem italiensk opskrift, som
> i hvert fald *ikke* indeholder piskede æggehvider..
>
> Panna cotta:
> 4 dl piskefløde
> korn og hylster af 1 stang vanille
> 80 g sukker
> 2-3 blade husblas
>
> I en tykbundet gryde opvarmes piskefløden langsomt til kogepunktet
> sammen med vanillekornene, -stangen og sukkeret og småkoger herefter i
> ca. femten minuti. Gryden tages af varmen, vanillestangen fiskes op og
> smides væk, og den udblødte husblas samt det vand, der hænger ved den,
> tilsættes. Man rører nu i cremen, indtil husblasen er fuldstændigt
> opløst.
> Cremen hældes i små kopper eller skåle skyllet i koldt vand. Når den er
> kølet af, stilles den i køleskabet i tre-fire timer, indtil cremen er
> helt fast og kan vendes ud af formene.
> Panna cotta'en er nu klar til servering. Synes man, at den ser lidt
> nøgen ud, kan man iføre den karamelsirup, bær-coullis og evt. hele bær
> og et par mynteblade. (Den schweiziske mynte er friskere, skarpere og
> mere Lindt-agtig end den arabiske, som i øvrigt også egner sig udmærket
> som dessertpynt).
>
> Karamelsirup:
> 150 g sukker
> ¾ dl vand
>
> Sukkeret smeltes på en pande, lidt af vandet hældes ved, og blandingen
> koger over jævn varme, indtil karamellen er opløst, og blandingen har en
> jævn konsistens.
>
> Bær-coullis:
> 350 g hindbær eller jordbær
> flormelis
> evt. lidt citron- eller limesaft eller en lille smule grappa eller anden
> spiritus.
>
> Bærene blendes eller pureres og smages til med flormelis samt evt.
> citron- eller limesaft eller spiritus.
>
> Go' fornøjelse!!
>
> --
> ciao
> Pietro Bossiano (mafia Copenaghen)
>
> Et godt initiativ, "brug din forstand", - gør som Poul Nyrup og jeg,
> støt Radio Jazz, "Danmark's eneste og bedste jazz radio".
> Medlemskab kun DKK 150,00 (EUR 20,22) halvårligt.
> www.radiojazz.dk - djaaa!
>
>
Som du måske bemærkede skrev Peter Bosse "Udblødte husblas".
Hvis du kommer til at bruge husblas direkte fra pakken vil du få klumper
eller tråde. Og medmindre andet står i opskriften, bruges altid koldt vand
til udblødningen. Udblødningen er tager 5 minutter (står på pakken) men kan
sagtens tåle at stå længere. Derfor start gerne med udblødningen før du går
videre med resten af opskriften. Dette er noget man bare gør også selv om
opskriften ikke nævner noget om vand - sådan er det bare.
Hvis du har et nyt køkken eller nylakerede skuffer, kan du risikere at
husblas bliver ødelagt. Så er du det mindste usikker med det, så køb altid
en ny pakke husblas.
I denne opskrift hældes de udblødte husblas, med det vand der følger med, i
den varme væske. I kolde (ikke koldere en stuetemperatur) skal den udblødte
husblas, med det vand der følger med, smeltes til godt fingervarm før det
røres i. Især med fromager med æg skal man herefter forsigtigt røre indtil
husblasen begynder at stivne fromagen, herefter stilles den i køleskab. Hvis
man ikke rører indtil det begynder at tykne risikerer man at æggeblommerne
bundfælder.

mvh
Jørgen




Mrs Krabappel (25-07-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 25-07-02 10:22

Enig med herrene... hvad er der galt med husblas?
og hvor kommer æggehvidene fra?

Jeg skal tilføje at jeg synes selv at husblas er noget "beskidt" noget -
lavet af afskyelige dyre-rester - men der findes - om ikke andet i mit
hjemland - vegetabilsk "husblas", i en bekvem pulverformat der opløses
direkte i gryden, og da vi er omringet af helsekost butikker er jeg næsten
sikker, at den magiske pulver findes også her?

Her en af mine gamle:
http://groups.google.com/groups?q=panna+cotta+group:dk.kultur.mad%2Bdrikke&h
l=da&lr=&ie=UTF-8&selm=5Qcp4.86%24_J5.364%40news.get2net.dk&rnum=2

eller i kort format: http://makeashorterlink.com/?K5D831951

Sjovt vi talt om pannacotta herhjemme i går, og den kom på "madplanen"!

Sandra



Jan Bøgh (25-07-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 25-07-02 12:20

"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:ahofv7$urfio$1@ID-149139.news.dfncis.de...

> Jeg skal tilføje at jeg synes selv at husblas er noget "beskidt" noget -
> lavet af afskyelige dyre-rester - men der findes - om ikke andet i mit
> hjemland - vegetabilsk "husblas", i en bekvem pulverformat der opløses
> direkte i gryden, og da vi er omringet af helsekost butikker er jeg næsten
> sikker, at den magiske pulver findes også her?

Hmmm..jeg er næsten sikker på at den vegetabilske 'husblas' nærmest er
opfundet i DK - tidligere blev et af verdens bedste produkter på området -
Danagar - fremstillet på fabrikken Algadan
I dag burde produktet Agar-agar kunne findes (materialisten?). Det
forhandles også under navnet Bengalsk Gelatine.

vh
Jan


Klaus Alexander Seis~ (25-07-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-07-02 16:26

Jan Bøgh skrev:

> I dag burde produktet Agar-agar kunne findes (materialisten?).

Jeg har tit købt det både på apoteket og hos materialisten (og begge
er uforskammet dyre). Agar-agar bruges dog også i fx det malaysiske
køkken, så måske kan man finde det i asiatiske butikker?

> Det forhandles også under navnet Bengalsk Gelatine.

LOL, bengalsk gelatine...


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste