/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjemmelavet is
Fra : Mads Husted


Dato : 27-06-02 18:48

Hej Ng
Er der nogen der har en god opskrift på hjemmelavet is (uden æg)

MVH
Mads Husted



 
 
Flemming (27-06-2002)
Kommentar
Fra : Flemming


Dato : 27-06-02 18:54

Hej Mads
næh det har jeg nu ikke men hvis du er bekymret for salmonella, kan man
sagtens bruge pasturiserede æg de fåes både som hele, som blommer for sig og
som hvider for sig.
M.v.h. Gitte Jahns



Peter W. Bosse (28-06-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 28-06-02 05:06

"Mads Husted" <mads_husted@hotmail.com> skrev oprindeligt ...

> Er der nogen der har en god opskrift på hjemmelavet is (uden æg)

Kan du ikke tåle æg?..

Skal det være fløde-is, frugt-is (sorbet) el. hva'..?

Du skriver heller ikke, om du har ismaskine, blender, food processor,
håndmixer osv..
--

Til sagen..
Tørsleffs 'Den gule dessertbog' har et par gennemprøvede opskrifter,
fx..

Parfait-is uden æg:

2 spsk cremepulver (selvfølgelig Tørsleffs koldrørte)
1½ dl mælk (stuetemperatur)
4-5 spsk flormelis
2 tsk vanille
½ liter piskefløde (pisket til skum)

Cremepulveret piskes ud i mælken og stilles koldt 10 min. Fløden piskes
til skum med flormelis og vanille. Crememassen piskes igennem, og
flødeskummet blandes forsigtigt i. Parfaitmassen fyldes straks i en form
eller en glat skål, der dækkes med låg eller folie. Frysetid 3-5 timer.
-oo-

Du kan også ganske enkelt lave en frossen fløde:
4 dl. piskefløde, 1 spsk sukker, 1 tsk vanille
Fløden piskes stiv, smages til med sukker og vanille, fyldes i form og
fryses 3-5 timer. Frossen fløde kan serveres i karamel, med friske
hindbær el. jordbær lagt i ananasringe omkring isen, med varm
chokoladesauce el. lignende. Før frysningen kan man i selve flødeskummet
blande chokoladebidder, valnøddekerner, rosiner, makroner og kandiseret
frugt.
-oo-

...Eller én fra opskriftsamlingen.. som denne her herlige..

Jordbær-hindbær flødeis:
8-10 pers.

2 bakker jordbær à 250 g
200 g flormelis
2 spsk citronsaft
6 dl piskefløde (letpisket)
125 g hindbær
-
65 g flormelis (ekstra)
hindbær og jordbær ekstra til garniture

1. Bund og sider i 1¾ liter brødform fores med alufolie. Jordbær pilles
og blendes i food processoren sammen med flormelis og citronsaft, til
massen er uden klumper.
2. En trediedel af flødeskummet sættes til side, resten foldes i
jordbærmassen. Hældes i en metalform og sættes i fryseren. Rør i den af
og til, til den bliver tyk. lad den ikke fryse helt fast.
3. Hindbær og ekstra flormelis blendes i food processoren. Resten af
flødeskummet foldes i.
4. Hæld et lag jordbæris i bunden af den alu-forede form. Hæld
hindbærmassen og resten af jordbærisen i formen. Træk en skarp kniv på
kryds og tværs gennem jordbær- og hindbærmassen, så de blandes godt -
uden at beskadige folien. Fryses 3-4 timer eller natten over. Kan
serveres i kugler eller skåret i skiver. Pynt med ekstra hindbær og
jordbær. -Voila!
-oo-

...Eller..

Flødeis med rom og rosiner:
(1½ liter)

2/3 dl mørk rom
2 dl rosiner
-
5 dl piskefløde
100 g flormelis
½ tsk vanille
-
jordbær til ganiture

1. Kom rosiner og rom i en lille skål. trækker tildækket natten over.
2. Kom alle ingredienser (undtagen jordbær) i en stor skål og bland dem
godt.
3. Hældes i ismaskine og lad den køre ca. 30 minutter.
4. *Uden ismaskine*:
Følg instuktionen frem til punkt 3. Hæld cremen i form og frys den, til
den begynder at blive fast langs kanten. Hæld den i en stor skål og pisk
den let cremet med en håndmixer. Hældes tilbage i formen og fryses 3-4
timer, eller til den er fast. Kan serveres med halverede jordbær.


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke

Søg på nettet, så er denne gruppe
helt og aldeles overflødighed.
-Emil



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177508
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408578
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste