/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stratichia... something
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 26-06-02 19:37

Hej alle (og især Sandra),

En skøn friskrørt Gelato, cremet, hvis, med et touch af vanille, med
massere fine små flager af fin mørk chokolade...

DET vil jeg lave til mine gæster snart, og opskriften har jeg jo postet
tidligere her i gruppen, MEN hvad er det korrekt navn?

Jeg mener at det er Strachi-et-eller-andet, men hvad er det helt
præcist, hvad betyder det og hvor kommer det fra?


René
www.rene.hjorth.com

 
 
gelovina (27-06-2002)
Kommentar
Fra : gelovina


Dato : 27-06-02 09:40



> Jeg mener at det er Strachi-et-eller-andet, men hvad er det helt
> præcist, hvad betyder det og hvor kommer det fra?
>
>
> René
> www.rene.hjorth.com

Hej Rene,

Isens navn er stracciatella. Navnet kommer af "stracciare", som betyder "at
rive itu" - går selvfølgelig på den "splintrede" chokolade.

Stracciatella er faktisk også navnet på en suppe lavet med æg og revet
parmesan - men hvorfor isen liiige præcist er kommet til at hedde det samme,
ved jeg desværre ikke.

Rikke



Rene' Hjorth (27-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 27-06-02 10:53

[gelovina | Thu, 27 Jun 2002 10:39:54 +0200]

>Isens navn er stracciatella.

1000 tak, jeg var tæt på at blive hysterisk :)

>Navnet kommer af "stracciare", som betyder "at
>rive itu" - går selvfølgelig på den "splintrede" chokolade.

Smukt...

>Stracciatella er faktisk også navnet på en suppe lavet med æg og revet
>parmesan

Ja, det er forresten rigtigt. Uhm, tror at jeg snart vil lave den også.

>- men hvorfor isen liiige præcist er kommet til at hedde det samme,
>ved jeg desværre ikke.

Fordi ægge/parmesan blandingen får en "reven" konsistens når den hældes
i den kogende suppen under omrøring (med en gaffel) og koagulerer?


René
www.rene.hjorth.com

gelovina (28-06-2002)
Kommentar
Fra : gelovina


Dato : 28-06-02 15:49

>
> Fordi ægge/parmesan blandingen får en "reven" konsistens når den
> hældes i den kogende suppen under omrøring (med en gaffel) og
> koagulerer?
>
>
> René
> www.rene.hjorth.com


Lyder sandsynligt...

Rikke *som nu også føler sig klogere*



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste