/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rødvinssovs
Fra : ylle


Dato : 25-06-02 21:37

Hvordan laver man en super lækker rødvinssovs?

Johs



 
 
Bente Sørensen (25-06-2002)
Kommentar
Fra : Bente Sørensen


Dato : 25-06-02 21:42


"ylle" <ylle@privat12.dk> skrev i en meddelelse
news:3d18d478$0$271$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Hvordan laver man en super lækker rødvinssovs?
>
> Johs

Direkte kopieret fra sol.dk til dig!


Rødvinssauce

1 fl. rødvin (helst af en god kvalitet)
3-4 overmodne tomater
1-2 løg
1 grøn peber
1 rød peber
1 bouillonterninger (oksekød)
1-2 dl. vand

Skær grøntsagerne i store tern. Svits disse i en tykbundet gryde. Kog vandet
og hæld dette ved grøntsagerne, sammen med bouillonterningen. Lad det simre
i 10 min. Hæld en 1/2 flaske rødvin ved. Læg låg over og lad det stå i et
par timer. Efter et par timer hældes den resterende rødvin til sovsen. Når
det hele har stået i yderligere en time eller to, sies sovsen gemmen sigte -
grøntsagerne pureres ned i sovsen ved brug af en grydeske. Jævn sovsen med
lidt maizena og smag til med salt, peber og sukker.

_________________
Rødvins-pebersovs

2 spsk smør
2 skalotteløg
1/2 spsk groft stødt peber
1/2 l rødvin
3 1/2 dl brun fond eller bouillonterning
2-3 tsk Maizena udrørt i lidt rødvin
salt
evt. 1-2 tsk sukker

Varm smør i en lille gryde og svits løgene nogle minutter til de er klare og
lidt bløde. Kom groft stødt peber i gryden og svits det med et par minutter.
Hæld rødvinen på og lad den koge halvt ned. Kom fond eller bouillon i gryden
og lad også den koge lidt ind. Rør Maizena ud i lidt rødvin og jævn sovsen.
Smag til med salt og måske lidt sukker, hvis den smager for syrligt




ylle (25-06-2002)
Kommentar
Fra : ylle


Dato : 25-06-02 22:03


Direkte kopieret fra sol.dk til dig!

Takker for dit hurtige svar. Opskriften vil stå sin prøve imorgen.

G´nat




rasmus carlsen (26-06-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 26-06-02 08:30

eller kog en fond ... tag krydderurterne op og hæld rødvin i ... ikke
formeget ... lad det koge ind ... si det og spæd det op med fløde eller
mælk og en jævning ...

ras



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste