/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp - Gnocchi hjælp søges hurtigst mulig~
Fra : ronny


Dato : 18-06-02 16:17

Hej alle :)

Jeg skal lave gnocchi i aften, men min toscanske kogebog ligger i Jylland og
jeg sidder på Sjælland.

Der skal hvedemel, smør, mosede kartofler og salt i. De er super, men jeg
kan ikke huske blandingsforholdet. Jg ved at det er 500 gram kartofler, men
er det 100 eller 200 g hvedemel?

Venlig hilsen

Jyden på Sjælland Peter



 
 
Christina Geisler (18-06-2002)
Kommentar
Fra : Christina Geisler


Dato : 18-06-02 16:51

Hej Peter,

det er nu ikke den toskanske kogebog, men min opskrift siger:
500g kartofler
250g mel
25g friskrevet parmesan
30g smør, smeltet
salt og friskkværnet sort peber

Jeg går udfra at du kender fremgangsmåden - kog katofler, mos dem, køles af,
bland resten af indgredienserne i, ælt det sammen, form gnochi og kog dem
3-5 min.
Velbekomme,
Christina




ronny (18-06-2002)
Kommentar
Fra : ronny


Dato : 18-06-02 16:59

Hej Christina :)

Min heltinde *SS*

God sommer (må lige nævne at om 4 dage er Spaniens køkken mit i en måned
*SSSSSS*)

Venlig hilsen
Peter



netper (18-06-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 18-06-02 17:05

"ronny" skrev d. 18-06-02 16:17 dette indlæg :
> Hej alle :)
>
> Jeg skal lave gnocchi i aften, men min toscanske kogebog ligger i
Jylland og
> jeg sidder på Sjælland.
>
> Der skal hvedemel, smør, mosede kartofler og salt i. De er super, men
jeg
> kan ikke huske blandingsforholdet. Jg ved at det er 500 gram
kartofler, men
> er det 100 eller 200 g hvedemel?
>
> Venlig hilsen
>
> Jyden på Sjælland Peter
>
>
Gnocchi
Grundopskrift, Pasta 6 personer
900 g melede kartofler
200 g mel
Salt
Friskværnet sort peber
Serveres med:
Smør
Friskreven parmasan
Gnocchi er en variation af den normale pasta opskrift, hvor man bruger
kartoflen som ekstra indgrediens. Det er en italiensk specialitet Par
Excellence, og kan laves på flere forskellige måder. Især Piermonte
regionen er kendt for sine Gnocchi.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i lidt vand under låg. Hæld vandet fra
og mos kartoflerne grundigt, mens de endu er varme. Der må endelig ikke
være klumper i mosen. Begynd så at ælte mosen på et bord, mens melet
tilsættes lidt efter lidt, til man har en blød men smidig dej.

Tag et stykke af dejen drys med lidt mel og rul dejen ud med hænderne
til en 2 cm tyk pølse. Skær dejpølsen i 3 cm lange stykke og gentag
denne operation, til al dejen er brugt.

Tag så en stor gaffel, gerne i træ, og hold den i venstre hånd med
tænderne nedad, og pres dejklumpen ind mod tænderne med tommelfingeren,
og lad gnocchien rulle over på et rent viskestykke. Gentag dette med
alle dejstykkerne. De skal krølle sammen som rillede skaller, når de
ruller af gaflen.

Kog de færdige Gnocchi i rigeligt kogende saltet vand. Når de er
færdige, flyder de op til overfladen og tages så op, og lægges direkte
på et varmt fad. Drys dem med lidt friskreven parmasan og et par
smørklatter.

Andre gode sovse, som man udemærket kan bruge til Gnocchi er f.eks en
enkel tomatsovs med lidt frisk basilikum, eller den Piemontesiske sauce
Alla Brava



--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Mrs Krabappel (19-06-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 19-06-02 09:37

"ronny" <m11000@hotmail.com> wrote in message
news:aenis8$ruc$1@news.cybercity.dk...
Jg ved at det er 500 gram kartofler, men
> er det 100 eller 200 g hvedemel?
>
Til en anden gang... jeg har ALDRIG vejet kartoflerne og især mel, da det er
meeeget forskelligt hvor meget de "suger".
Når du har moset (med en jern) kartoflerne (helst "gule" og melede), og de
er varme, ælt dem med mel indtil dejen er fast men ikke mere end det. For
meget mel = gummibolde!

Sandra
Lombarder i København



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste